reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dlatego mowa o możliwości wyboru. Nikt nie podważa niczyjej decyzji, chcesz urodzić proszę bardzo, inna kobieta nie czuje się na tyle silna psychicznie żeby dotrwać do 9 msc w niepewności to powinna mieć do tego prawo. Jak może o takich sprawach decydować facet, a co gorsza ksiądz ! Kpina ! 😤 i tyle w temacie z mojej strony.
No dokładnie niech każdy decyduje sam! Każdy powinien mieć prawo! Ja tylko wyraziłam swoją opinię i swoją decyzję... ☺️

reklama
Hej dziewczyny, mierze temperature od 8dc, pik LH na teście miałam w 14dc, wstawię tutaj wykresy jeden z apki a drugi sama narysowałam na szybko, nie wiem który czytelniejszy 😂 a tak serio to co możecie powiedzieć o tym, ja mierze pierwszy cykl temperature i się nie znam za bardzo ale czy potwierdza ona owulację mniej więcej w tym dniu? Wiem że nic nie jest w stanie potwierdzić na sto pro poza monitoringiem i badaniem proga.. ale tak jakbyście miały coś wyczytać z tego wykresu to co to takiego? Ja to zielona, notuje, rysuje ale dalej nie rozumiem nic z tego 😁
Wiem że są tutaj szpece od tego wiem pytam :)

Załączniki

• Screenshot_2020-10-23-19-26-06-826_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_2020-10-23-19-26-06-826_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    223,3 KB · Wyświetleń: 78
  • IMG_20201023_192645.jpg
    IMG_20201023_192645.jpg
    944,1 KB · Wyświetleń: 78
Hej dziewczyny, mierze temperature od 8dc, pik LH na teście miałam w 14dc, wstawię tutaj wykresy jeden z apki a drugi sama narysowałam na szybko, nie wiem który czytelniejszy 😂 a tak serio to co możecie powiedzieć o tym, ja mierze pierwszy cykl temperature i się nie znam za bardzo ale czy potwierdza ona owulację mniej więcej w tym dniu? Wiem że nic nie jest w stanie potwierdzić na sto pro poza monitoringiem i badaniem proga.. ale tak jakbyście miały coś wyczytać z tego wykresu to co to takiego? Ja to zielona, notuje, rysuje ale dalej nie rozumiem nic z tego 😁
Po 1, ciężko powiedzieć coś o wykresie od 8dc.
Po 2. Żeby powiedzieć o owulacji potwierdzonej przez temperaturę, powinno być 6 niższych->, które poprzedzają wyższe, wyższe o minimum 0,2. I minimum 3
Więc z Twojego wykresu jedyne co mogę powiedzieć to : nie widzę, żeby nastąpił skok temp, i nic nie odczytam. Ten wykres niczego nie pokazuje 🤷‍♀️

Nawet jeśli wykluczę temp z 10,i uznam ją jako błąd pomiaru, to skok jest za mały, żebym mogła mówić o potwierdzonej owu... Musisz mierzyć co najmniej jakieś 3 cykle, żeby można się było wypowiedzieć, i żebyś Ty mogła poznać swoje temp 🤷‍♀️

Nawet jeśli wykluczę temp z 10,i uznam ją jako błąd pomiaru, to skok jest za mały, żebym mogła mówić o potwierdzonej owu... Musisz mierzyć co najmniej jakieś 3 cykle, żeby można się było wypowiedzieć, i żebyś Ty mogła poznać swoje temp 🤷‍♀️
Rozumiem.. dla mnie też był on nie jasny i nic nie mogłam odczytac, ale jak widać to nie wina tego że się nie znam..
A zakładając że teraz mi się utrzyma temperatura 36,6 to coś znaczy czy nic? Czy już ten cykl z mierzeniem jest spalony?
Dzięki za odpowiedź :)

A jak mierzysz temperaturę? Musisz to robić o tej samej porze, w tym samym miejscu, najlepiej termometrem z dwoma miejscami po przecinku, po przynajmniej trzech godzinach snu. Żeby potwierdzić owulację, temp musi skoczyć o przynajmniej 0,2 i potem utrzymać się. Mi w tym cyklu dwie aplikacje potwierdziły owulację, a wygląda to tak: (aplikacja to Premom, linia czerwona to lh)
312DFCBC-4A2A-4D72-92BF-38D9D034DF79.jpeg

reklama
Rozumiem.. dla mnie też był on nie jasny i nic nie mogłam odczytac, ale jak widać to nie wina tego że się nie znam..
A zakładając że teraz mi się utrzyma temperatura 36,6 to coś znaczy czy nic? Czy już ten cykl z mierzeniem jest spalony?
Dzięki za odpowiedź :)
Cykl jest spalony. Jeśli miałabym patrzeć na temp, to uznaje, że w większości wynosiła 36,5,wiec jeśli miałabym uznać skok owu, to wyższe musiałby mieć minimum 36,7. Ale i tak nie da się z tego nic wyczytać 🤷‍♀️

Do góry