reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny, 13 października dostałam okres, tak jak zawsze trwał może troszkę krócej i był mniej obfity ale jakoś specjalnie nie różnił się. Miesiączki mam regularne, 14 dni przed okresem miałam owulacje. Do sedna jestem 7 dni po okresie od tamtej pory piersi się tylko troszkę zmniejszyły a od 3 dni boli mnie w dole brzucha jak na okres 😵mam śluz ciągnący i jest go sporo. Czy to znów owulacja?
1 dzień okresu to 1 dzień cyklu. Dodaj sobie dni okresu plus siedem i wtedy Ci wyjdzie, w którym dniu cyklu jesteś.. każdy cykl to jedna owulacja, jedna miesiączka. Czyli np. jeśli okres masz 5 dni, to dodaj 7, i masz 12 dzień cyklu, czyli owulacja powinna się zbliżać.

reklama
Cześć dziewczyny, u mnie dziś 3dc.. ciężki ten okres.. mam pytanie trochę z innej beczki.. czy podczas starań zmieniliście jakos swój tryb życia ? W senie np przestaliście pic kawę i jeść jakieś fastfoody a zamiast tego zaczęliście uprawiać jakiś sport ? Wiele osób mówi właśnie ze wywrócili swoje życie do góry a ciąży dalej nie ma.. jak myślicie ?

Cześć dziewczyny, u mnie dziś 3dc.. ciężki ten okres.. mam pytanie trochę z innej beczki.. czy podczas starań zmieniliście jakos swój tryb życia ? W senie np przestaliście pic kawę i jeść jakieś fastfoody a zamiast tego zaczęliście uprawiać jakiś sport ? Wiele osób mówi właśnie ze wywrócili swoje życie do góry a ciąży dalej nie ma.. jak myślicie ?
Ja żyję normalnie tak jak wcześniej. Zaczęłam tylko zażywać więcej witamin.

Ja pierwszy cykl świrowałam, odmawiałam sobie kawy, wina, sushi, tatara ogólnie wszystkiego 🤦‍♀️ teraz już jestem normalna 😁 jem w miarę zdrowo i biorę parę wspomagaczy typu witaminy, olej z wiesiołka, teraz zamówiłam żel Fertilsafe i cieszę się seksem 😉

Więcej witamin tylko 🤷‍♀️ nie ma co przesadzać 💁‍♀️

My generalnie nie jemy fast foodów, 70% posiłków w domu. Jem zdecydowanie więcej owoców, oboje nie pijemy alkoholu. Piję mniej kawy, ale generalnie piłam max 2 filiżanki. Staram się codziennie chodzić na spacer, mąż ćwiczy. Oboje łykamy suplementy, ja w tym cyklu też wiesiołka. Nie powiedziałabym, że jakoś dużo zmieniliśmy. Śpię około 8 godzin.

No my jedynie co to ograniczamy trochę alkohol, ale tak to normalnie. Tez staram się jeść więcej owoców i biorę witaminy, teraz dokuoilam sobie dzięki waszym Radom ten olej wiesiołka i ovarin. A dla męża korzeń maca. :)

reklama
Do góry