reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Test owulacyjny jest wtedy pozytywny, kiedy druga kreska jest tak samo ciemna, jak testowa, lub ciemniejsza. U mnie w tym cyklu tak to wyglądało:

W ogóle ciekawa sprawa, gdybyś nie zrobiła testu rano to byś przegapiła peak. Kurde, ja robię testy tylko wieczorem. Możliwe że mogę przegapić peak. Chyba będę robiła dwa jeden rano drugi wieczorem w takim razie.

reklama
Jedna z aplikacji mi mówi, żeby robić testy co 4 godziny! Ale mi wystarczą dwa dziennie :)
Ja używam teraz Premom i właśnie dzisiaj już każe mi robić testy dwa razy dziennie. Tylko że jestem w pracy do 16. Od jutra na szczęście mam pracę zdalną do końca tygodnia więc mogę robić co godzinę 😁😂
Mam nadzieję że nie przegapię peaku.

Test owulacyjny jest wtedy pozytywny, kiedy druga kreska jest tak samo ciemna, jak testowa, lub ciemniejsza. U mnie w tym cyklu tak to wyglądało:
Czyli testy wykonujemy codziennie lub dwa razy dziennie.. a ja robiłam co dwa dni 🙄 no to teraz będę widziała, aczkolwiek w poprzednim cyklu mi właśnie wyszedł tak ciemny jak druga kreska. Zrobiłam go dzień przed owulacja, która obliczyła moja aplikacja.

Czyli testy wykonujemy codziennie lub dwa razy dziennie.. a ja robiłam co dwa dni 🙄 no to teraz będę widziała, aczkolwiek w poprzednim cyklu mi właśnie wyszedł tak ciemny jak druga kreska. Zrobiłam go dzień przed owulacja, która obliczyła moja aplikacja.
Moim zdaniem, koniecznie dwa razy dziennie, fajnie obserwować, jak to się zmienia :) testy owu to frajda, nie to co ciążowe :/

Ja używam teraz Premom i właśnie dzisiaj już każe mi robić testy dwa razy dziennie. Tylko że jestem w pracy do 16. Od jutra na szczęście mam pracę zdalną do końca tygodnia więc mogę robić co godzinę 😁😂
Mam nadzieję że nie przegapię peaku.
Ja testuje nawet w pracy. Idę do toalety z torebką i działam. No ale ja nie mam wyjscia, bo pracuje zdecydowanie za długo. 😀

reklama
Do góry