reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie... Wstyd się przyznać ale nie mierze temp. Itp. Do tej pory z miesiąca na miesiac było na zasadzie jak nie w tym cyklu to w następnym. Mam bóle owulacyjne w połowie cyklu( kucie jajnika) wiem że to nie dowod że występuje owulacja. Ale zyje przekonaniem że przy pierwszym dziecku się udało, i też nic nie sprawdzałam nie mierzyłam, tylko byłam na badaniach przed staraniami.
Obecnie jestem tydzień przed okresem. Zobaczymy[emoji2368]
No pewnie, wiesz jeśli nie czujesz takiej potrzeby to nie musisz nic robić. Ja stwierdziłam, że przy staraniach o drugie dziecko muszę się bardziej monitorować bo mój organizm po ciąży i karmieniu zwariował.[emoji2370] już przed staraniami mierzylam temp bo wyglądało na to że nie miałam owulacji także w moim przypadku nie działało to tak, że skoro przy pierwszym nic nie robiłam to może przy drugim też nie będę musiała. Niestety musiałam zadziałać. Ale tobie życzę żeby obyło się bez jakiejkolwiek ingerencji, żeby było szybko, łatwo i przyjemmie[emoji6][emoji1695]

reklama
No pewnie, wiesz jeśli nie czujesz takiej potrzeby to nie musisz nic robić. Ja stwierdziłam, że przy staraniach o drugie dziecko muszę się bardziej monitorować bo mój organizm po ciąży i karmieniu zwariował.[emoji2370] już przed staraniami mierzylam temp bo wyglądało na to że nie miałam owulacji także w moim przypadku nie działało to tak, że skoro przy pierwszym nic nie robiłam to może przy drugim też nie będę musiała. Niestety musiałam zadziałać. Ale tobie życzę żeby obyło się bez jakiejkolwiek ingerencji, żeby było szybko, łatwo i przyjemmie[emoji6][emoji1695]
Myślisz ze mierzenie temperatury to tez dobry sposób ? Do Tej pory robiłam Tylko testy owu i dziwnie wychodziły, kilka dni np tak jakby pozytywny, tylko ciut bledsze kreseczki :/ nie wiadomo w końcu było który jest wiarygodny 🙄czyli miałabym mierzyć temperaturę od początku cyklu i jeśli występuje owulacja to temp jest wyższa ? 🤔

Tak niestety, depresja i nerwica to tak jak alkoholizm...nigdy się z tego nie wychodzi, można mieć po prostu lepszy czas i pracować nad sobą

Nie jest to łatwa praca, widzę po mojej mamie i M, ale mam nadzieje, ze jesteś z siebie dumna. Twoja postawa jest naprawdę godna podziwu, jesteś silna osoba i super sobie radzisz [emoji4] mówię to jako osoba całe życie żyjąca z osobami z nerwica w różnych stopniach natężenia, i przed terapiami i praca nad sobą i po. Życzę Ci jak najlepiej! [emoji3531]

Nie jest to łatwa praca, widzę po mojej mamie i M, ale mam nadzieje, ze jesteś z siebie dumna. Twoja postawa jest naprawdę godna podziwu, jesteś silna osoba i super sobie radzisz [emoji4] mówię to jako osoba całe życie żyjąca z osobami z nerwica w różnych stopniach natężenia, i przed terapiami i praca nad sobą i po. Życzę Ci jak najlepiej! [emoji3531]
Dziękuję bardzo za te słowa 🥺❤️

Myślisz ze mierzenie temperatury to tez dobry sposób ? Do Tej pory robiłam Tylko testy owu i dziwnie wychodziły, kilka dni np tak jakby pozytywny, tylko ciut bledsze kreseczki :/ nie wiadomo w końcu było który jest wiarygodny [emoji849]czyli miałabym mierzyć temperaturę od początku cyklu i jeśli występuje owulacja to temp jest wyższa ? [emoji848]
Wiesz kilka stron wcześniej dziewczyny tu już pisały o mierzeniu temp to możesz sobie poczytać bo one mierzą już długo i lepiej się na tym znają niż ja[emoji6] ja mierze dopiero 7 cykl więc dopiero poznaje swój organizm pod tym względem. Ale wydaje mi się, że jakbyś sobie do testów owu dodała mierzenie temp to miałabyś już ładny obraz swojego cyklu.[emoji6]

Myślisz ze mierzenie temperatury to tez dobry sposób ? Do Tej pory robiłam Tylko testy owu i dziwnie wychodziły, kilka dni np tak jakby pozytywny, tylko ciut bledsze kreseczki :/ nie wiadomo w końcu było który jest wiarygodny 🙄czyli miałabym mierzyć temperaturę od początku cyklu i jeśli występuje owulacja to temp jest wyższa ? 🤔
Mierzenie temp dodatkowo potwierdzi, że owu była. Test pokazuje kiedy bedzie/jest a temp kiedy była. Dodatkowo można zobaczyć ile trwają poszczególne fazy cyklu, czy są prawidłowe, czy ciałko żółte daje rade i skok temp jest dobry. Czasami zaoszczędza pieniędzy na testy 😅 ale to już zależy kiedy spada temp🤷‍♀️ niektórym dzień przed@ niektórym po itd itd

reklama
Mierzenie temp dodatkowo potwierdzi, że owu była. Test pokazuje kiedy bedzie/jest a temp kiedy była. Dodatkowo można zobaczyć ile trwają poszczególne fazy cyklu, czy są prawidłowe, czy ciałko żółte daje rade i skok temp jest dobry. Czasami zaoszczędza pieniędzy na testy [emoji28] ale to już zależy kiedy spada temp[emoji2368] niektórym dzień przed@ niektórym po itd itd
No właśnie ja po swoich obserwacjach widzę, że mi temp zaczyna spadać 2 dni przed @ i wtedy oszczędzam na testach bo wiem już że znowu d*pa blada i testować nie muszę [emoji28]

Do góry