reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Czyli nie ma co się nastawiać 🤷‍♀️ ostatnio w ogóle zauważyłam, że przestało mi już tak zależeć. Może dlatego, że na dniach się przeprowadzamy, a w pracy mam takie urwanie głowy, że nie mam czasu nawet iść do toalety. I w sumie może to i lepiej, nie zadręczam się bez sensu 🤷‍♀️
Nie kochana, lepiej się nie nastawiac że to to. 🤗 Może i lepiej, że sobie odpuściłas, głowa uwolniona więc może wtedy się akurat uda 🥰

reklama
Do lekarza najlepiej przy 6tc albo i 7. Wcześniej to może nic nie widzieć i nic nie potwierdzić. Tak mi zaleciła moja gin [emoji6]
Jedyny plus wczesnej wizyty to sprawdzenie, czy ciąża się prawidłowo zagnieździła. Bo jeśli zagnieździła się w jajowodzie to kiepsko. Po za tym lekarz może od razu zlecić jakieś badania. No i duże znaczenie ma w jakim stanie zdrowotnym jest mama... Być może jest w grupie ryzyka i potrzebuje leków. To kwestia indywidualna.

Jedyny plus wczesnej wizyty to sprawdzenie, czy ciąża się prawidłowo zagnieździła. Bo jeśli zagnieździła się w jajowodzie to kiepsko. Po za tym lekarz może od razu zlecić jakieś badania. No i duże znaczenie ma w jakim stanie zdrowotnym jest mama... Być może jest w grupie ryzyka i potrzebuje leków. To kwestia indywidualna.
Tak dokładnie, ja np. muszę odrazu jak zobaczę dwie kreski na teście, zmienić dawkę leków i dzwonić do mojego gina, endo i kardio 😳

Kobietki, niektóre z was brały leki na obniżenie prolaktyny.
Mam pytanie, czy brałyście je przez jakiś czas, a później po odstawieniu faktycznie ta prolaktyna była na dobrym poziomie, czy znowu można się spodziewać jakichś dziwnych skoków?

reklama
Kobietki, niektóre z was brały leki na obniżenie prolaktyny.
Mam pytanie, czy brałyście je przez jakiś czas, a później po odstawieniu faktycznie ta prolaktyna była na dobrym poziomie, czy znowu można się spodziewać jakichś dziwnych skoków?
Ja brałam dostinex ok miesiąca 1/3 dawkę tabletki w środę i w soboty (tak wyznaczyła endo) i ładnie już spadło po 2 tygodniach, teraz mam w okolicach 10-12 :)

Do góry