reklama
Wrzuć fotkę ja w poprzednim cyklu miałam pozytywny test w 23 dc czyli 10 dpoPóki nie wchodziłam na forum nie myślałam, a od dwóch dni na nowo Was czytam i dzisiaj coś mnie podkusiło i zrobiłam test. 11dni po Ovitrelle, 10dpo na teście "Vitam" o czułości 25 na którym nigdy niczego nie mogłam się dopatrzeć dzisiaj zobaczyłam leciutką kreseczkę... Mąż też ją widział i teraz mam mętlik... Bo niby za wcześnie, niby 11 dni po zastrzyku więc nie powinno go już być a jednak coś przebija...
claudii
Fanka BB :)
W czerwcu na wizycie gin potwierdził owulacje, od końcówki maja zaczęłam leczyć moją subkliniczna postać niedoczynności tarczycy, więc w lipcu byłam na kontrolnej wizycie u endo która zaniepokoił poziom progesteronu więc kazała odczekać tydzień jeżeli nie dostanę @ to sprawdzić znowu jego poziom i wzrósł z 3 na 13 (badanie odbyło się w 37 dc a cykl trwał 40) jak się później okazało po prostu grubo mi się owu przesunęła więc progesteron na tym poziomie mógł się znajdować. Więc raczej problemu z owulacja nie mam, dlatego uważam że testy oraz apka w moim przypadku wskazują poprawny termin owu [emoji6]
Kochana to że test wyszedł ci pozytywny i pokryło się z apka nie oznacza że ta owu była na 100% ani to ani to nie daje gwarancji że pęcherzyk ci pękł. Aby sprawdzić czy testy mówią prawdę to byś musiała 7-8 dni po pozytywnym teście zbadać proga albo iść na monitoring do lekarza albo chociaż mierzyć temp cały cykl (trzeba trzymać się zasad żeby była miarodajna).
claudii
Hej u mnie przez pierwsze dwa tygodnie 25 (pół tabletki) a potem 50 i w przypadku pozytywnego testu mam przez 4 tygodnie brać 50 i 75 na zmianę i skontrolować wyniki i udać się do endo co dalej. Tylko w moim przypadku leczenie endokrynolog zalecila tylko ze względu na planowana ciążę, ponieważ mam bezobjawową postać subkliniczna niedoczynności.
Cześć dziewczyny.
Powiedzcie mi, bo widzę że dużo z was bierze euthyrox.
Jak wyglądały wasze pierwsze dawki?
25 ale cała tabletka czy pół?
Bo ja od wczoraj zaczęłam brać i mam pół 25 i wydaje mi się że to mało chyba.. Ale ja się nie znam więc wiecie, nie bijcie
Ancka
No to witam w 1dc paskuda mnie nie męczyła przed to teraz mi da w kość.... Alee niech mija szybko i tyle cykl wychodzi dalej w normie bo z 28 na 29 to żadna obsuwa więc teraz najlepszy czas bez natrętnych myśli
Mimi94
Telefonem ciężko było uchwycić... Kupię dzisiaj o czułości 10 i będę robić dalej [emoji123] no kiedyś wyjdą mi mocne krechy, wierzę w to. Już zaczęłam się modlis do Św. Antoniego od spraw beznadziejnych [emoji120]Wrzuć fotkę ja w poprzednim cyklu miałam pozytywny test w 23 dc czyli 10 dpo
Ania181818
Zaciekawiona BB
Do sw. Rity polecam teżTelefonem ciężko było uchwycić... Kupię dzisiaj o czułości 10 i będę robić dalej [emoji123] no kiedyś wyjdą mi mocne krechy, wierzę w to. Już zaczęłam się modlis do Św. Antoniego od spraw beznadziejnych [emoji120]
Dziewczyny czy po dzień po owulacji bolą was jeszcze jajniki? Ja we wtorek o 16 zrobiłam zastrzyk ovitrelle wczoraj mnie bardzo bolał jajnik, dziś niby mniej ale również czuje ze rwie mnie. Boje sie że ten pęcherzyk nie pękł
G
guest-1713165905
Gość
Przykro mi kolejny miesiąc jest nasz!Ja dostałam @ właśnie nie muszę robić bety.
reklama
G
guest-1713165905
Gość
Spotkamy się na październikowych [emoji7]No to witam w 1dc [emoji846] paskuda mnie nie męczyła przed to teraz mi da w kość.... Alee niech mija szybko i tyle cykl wychodzi dalej w normie bo z 28 na 29 to żadna obsuwa więc teraz najlepszy czas bez natrętnych myśli