reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja się starałam nie pić. Wieczorem jak się rzuciłam na wodę to pół butelki wypiłam. Ale widzę różnice w testach w zależności od koloru moczu.
Mnie nadal bolą jajniki i macica a już jestem 4 dpo. I też się martwię, że pęcherzyk nie pękł [emoji47]
mnie tez pobolewały, właściwie to kłuły, ale mam potwierdzone pęknięcie pęcherzyka 😊 wiec nie martw się na zapas 😘

reklama
W czerwcu na wizycie gin potwierdził owulacje, od końcówki maja zaczęłam leczyć moją subkliniczna postać niedoczynności tarczycy, więc w lipcu byłam na kontrolnej wizycie u endo która zaniepokoił poziom progesteronu więc kazała odczekać tydzień jeżeli nie dostanę @ to sprawdzić znowu jego poziom i wzrósł z 3 na 13 (badanie odbyło się w 37 dc a cykl trwał 40) jak się później okazało po prostu grubo mi się owu przesunęła więc progesteron na tym poziomie mógł się znajdować. Więc raczej problemu z owulacja nie mam, dlatego uważam że testy oraz apka w moim przypadku wskazują poprawny termin owu [emoji6]
To się zgadza wtedy ci się pokryło ale czy masz pewność że w każdym cyklu masz owu? Myślę że tego nie wolno być pewnym bez potwierdzenia ale to tylko moja sugestia. Ja testy owu traktuje z przymrożeniem oka a co mówić o apce gdzie się opiera na statystykach tylko. Ale każda jest dorosła i robi jak jej [emoji3590] podpowiada[emoji4] mi nic do tego.

Wpatruje się cały czas w ten test z rana [emoji23] w głowie mam nadzieję że może jednak. Na tym zdjęciu jak trochę zwiększyłam kolor widać ta kreskę, ale to już 30dc raczej powinna być widoczna i ciemniejsza od tej z wczoraj?
IMG_20200924_115447.jpeg

a z tym nie piciem 2h wczesniej to chyba ściema, nie? Bo ja dużo pije to jak miałabym robić te testy [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Zależy od kobiety. Ja już pisałam o tym. Jak nie pije 2- 3 godziny to testy białe albo z lekka kreska testowa a jak pije dużo tylko nie korzystam z wc 2-3 godziny to kreski jak ta lala. Także u mnie nie pić 2h to sciema[emoji1787][emoji1787]

Wpatruje się cały czas w ten test z rana [emoji23] w głowie mam nadzieję że może jednak. Na tym zdjęciu jak trochę zwiększyłam kolor widać ta kreskę, ale to już 30dc raczej powinna być widoczna i ciemniejsza od tej z wczoraj? Zobacz załącznik 1180024
Coś tu przebija ale ta kreska jakas szara[emoji848] masz możliwość iść na betę do labo?

To się zgadza wtedy ci się pokryło ale czy masz pewność że w każdym cyklu masz owu? Myślę że tego nie wolno być pewnym bez potwierdzenia ale to tylko moja sugestia. Ja testy owu traktuje z przymrożeniem oka a co mówić o apce gdzie się opiera na statystykach tylko. Ale każda jest dorosła i robi jak jej [emoji3590] podpowiada[emoji4] mi nic do tego.
Też uważam, że te testy owu są tylko pomocą w określeniu owulacji. Bo pik może być, a owulacji nie. Moja koleżanka miała test owu pozytywny, śluz płodny, jajnik ją bolał i u gina na wizycie wyszło, że cykl bezowulacyjny. Więc nigdy nic nie wiadomo.

Coś tu przebija ale ta kreska jakas szara[emoji848] masz możliwość iść na betę do labo?
Mam możliwość [emoji854] ale nie chce zrobić bety i dostać okresu to poczekam 2 dni już bez testów, teraz już na pewno nie zrobię [emoji23] właśnie myślałam może to taka testowa kreska ogólnie w tych testach, ale robiłam wcześniej i nie było nic widać

Ma ktoś doświadczenie z tymi testami z allegro?

Oczywiście w życiu nigdy nic nie wiadomo, ja też zakupiłam testy z ciekawości [emoji6]

Nie każdy cykl jest owulacyjny.

reklama
Mam możliwość [emoji854] ale nie chce zrobić bety i dostać okresu to poczekam 2 dni już bez testów, teraz już na pewno nie zrobię [emoji23] właśnie myślałam może to taka testowa kreska ogólnie w tych testach, ale robiłam wcześniej i nie było nic widać

Ma ktoś doświadczenie z tymi testami z allegro?
Ja je robiłam tak mi.sie wydaje że to te, w pierwszym cyklu starań biel totalna, a w 2 szczęśliwym cyklu pierwsze mi pokazały bladziocha. Dla porównania kup jakiś inny te najlepiej czułość 10. Ja patrząc.na Twoje testy jestem pełna nadziei że to TO😊!

Do góry