reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja też myślałam, że jak kreska to pozytyw. No ale ten cykl jednak mi uświadomił, że u mnie jednak kreska powinna być dużo ciemniejsza niż kontrolna. Drugi miesiąc robiłam testy owulacyjne i w tamtym była prawie taka sama, a w tym kilka odcieni ciemniejsza. Nie miałam wątpliwości że w tym był pik. Ale każda z nas ma inaczej. Ja się naczytałam, że wystarczy że kreska jest ciemna i potem jaśnieje. I w tamtym cyklu się cieszyłam, że taka jest. Jak w tym zrobiłam, to był ogromny SZOK, że może być bardzo bardzo ciemna.
No tak, zależy od organizmu, bo ja miałam w tym samym kolorze kreski, potem zbadałam progesteron i był coś koło 12 chyba, wiec owu była 😊 wiadomo tez ze zależy np od tego o której kto testy robi, kiedy rzeczywiście był peak lh, bo może np robiłaś wcześniej test o 19 a peak był o 10 rano, a teraz robiłaś o 19 a peak był koło 19 właśnie 😅 przynajmniej ja to tak rozumiem. Ze to od tego tez zależy xd bo chyba nikt tych testów nie robi co godzinę, bo trzeba by było nie pić cały dzień 🤣🤣🤣🤣

Cześć dziewczyny.
Powiedzcie mi, bo widzę że dużo z was bierze euthyrox.
Jak wyglądały wasze pierwsze dawki?
25 ale cała tabletka czy pół?
Bo ja od wczoraj zaczęłam brać i mam pół 25 i wydaje mi się że to mało chyba.. Ale ja się nie znam więc wiecie, nie bijcie :p
Ja zaczynałam od 25 w 2011 roku a teraz jestem na dawce 150 żadnych skutków ubocznych

Hej. Dziewczyny który test owulacyjny jest najlepszy? Ja mam Pink i dziś zaczynam robić plus mierzenie temperatury.
Hmm ginekolog mi nie jeden mówił iż ból który czuje w czasie owulacji to pekanie pęcherzyka.
Ja mam z Davida paskowe i jestem zadowolona. Pokrywa mi się z temperatura i bólem owulacyjnym.

No tak, zależy od organizmu, bo ja miałam w tym samym kolorze kreski, potem zbadałam progesteron i był coś koło 12 chyba, wiec owu była [emoji4] wiadomo tez ze zależy np od tego o której kto testy robi, kiedy rzeczywiście był peak lh, bo może np robiłaś wcześniej test o 19 a peak był o 10 rano, a teraz robiłaś o 19 a peak był koło 19 właśnie [emoji28] przynajmniej ja to tak rozumiem. Ze to od tego tez zależy xd bo chyba nikt tych testów nie robi co godzinę, bo trzeba by było nie pić cały dzień [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Właśnie w tym cyklu się zawzięłam i robiłam testy co ok 4h. Ale i tak ten pik był rano. Nie z porannego moczu, ale rano. Potem już była kreska testowa w kolorze kontrolnej i następnego dnia już jaśniejsza. Też myślę, że może go wyłapałam, bo często robiłam testy. To była niedziela i miałam czas[emoji3526]

reklama
Póki nie wchodziłam na forum nie myślałam, a od dwóch dni na nowo Was czytam i dzisiaj coś mnie podkusiło i zrobiłam test. 11dni po Ovitrelle, 10dpo na teście "Vitam" o czułości 25 na którym nigdy niczego nie mogłam się dopatrzeć dzisiaj zobaczyłam leciutką kreseczkę... Mąż też ją widział i teraz mam mętlik... Bo niby za wcześnie, niby 11 dni po zastrzyku więc nie powinno go już być a jednak coś przebija...

Do góry