reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Póki nie wchodziłam na forum nie myślałam, a od dwóch dni na nowo Was czytam i dzisiaj coś mnie podkusiło i zrobiłam test. 11dni po Ovitrelle, 10dpo na teście "Vitam" o czułości 25 na którym nigdy niczego nie mogłam się dopatrzeć dzisiaj zobaczyłam leciutką kreseczkę... Mąż też ją widział i teraz mam mętlik... Bo niby za wcześnie, niby 11 dni po zastrzyku więc nie powinno go już być a jednak coś przebija...
Wrzuć fotkę :) ja w poprzednim cyklu miałam pozytywny test w 23 dc czyli 10 dpo

W czerwcu na wizycie gin potwierdził owulacje, od końcówki maja zaczęłam leczyć moją subkliniczna postać niedoczynności tarczycy, więc w lipcu byłam na kontrolnej wizycie u endo która zaniepokoił poziom progesteronu więc kazała odczekać tydzień jeżeli nie dostanę @ to sprawdzić znowu jego poziom i wzrósł z 3 na 13 (badanie odbyło się w 37 dc a cykl trwał 40) jak się później okazało po prostu grubo mi się owu przesunęła więc progesteron na tym poziomie mógł się znajdować. Więc raczej problemu z owulacja nie mam, dlatego uważam że testy oraz apka w moim przypadku wskazują poprawny termin owu [emoji6]
Kochana to że test wyszedł ci pozytywny i pokryło się z apka nie oznacza że ta owu była na 100% ani to ani to nie daje gwarancji że pęcherzyk ci pękł. Aby sprawdzić czy testy mówią prawdę to byś musiała 7-8 dni po pozytywnym teście zbadać proga albo iść na monitoring do lekarza albo chociaż mierzyć temp cały cykl (trzeba trzymać się zasad żeby była miarodajna).

Hej :) u mnie przez pierwsze dwa tygodnie 25 (pół tabletki) a potem 50 i w przypadku pozytywnego testu mam przez 4 tygodnie brać 50 i 75 na zmianę i skontrolować wyniki i udać się do endo co dalej. Tylko w moim przypadku leczenie endokrynolog zalecila tylko ze względu na planowana ciążę, ponieważ mam bezobjawową postać subkliniczna niedoczynności.
Cześć dziewczyny.
Powiedzcie mi, bo widzę że dużo z was bierze euthyrox.
Jak wyglądały wasze pierwsze dawki?
25 ale cała tabletka czy pół?
Bo ja od wczoraj zaczęłam brać i mam pół 25 i wydaje mi się że to mało chyba.. Ale ja się nie znam więc wiecie, nie bijcie :p

Wrzuć fotkę :) ja w poprzednim cyklu miałam pozytywny test w 23 dc czyli 10 dpo
Telefonem ciężko było uchwycić... Kupię dzisiaj o czułości 10 i będę robić dalej [emoji123] no kiedyś wyjdą mi mocne krechy, wierzę w to. Już zaczęłam się modlis do Św. Antoniego od spraw beznadziejnych [emoji120]

Dziewczyny czy po dzień po owulacji bolą was jeszcze jajniki? Ja we wtorek o 16 zrobiłam zastrzyk ovitrelle wczoraj mnie bardzo bolał jajnik, dziś niby mniej ale również czuje ze rwie mnie. Boje sie że ten pęcherzyk nie pękł 😔

reklama
Do góry