reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny czy po pustym jaju zawsze jest okres?? Jakos dziwnie się czuję na okres a go nie mam. Trzy tyg temu lekarz mowil ze moge dostac w ciagu 2-4 tyg okres

reklama
Dokładnie tak :p A ciąża przychodzi kiedy się najmniej tego spodziewamy ;) wiem, że łatwo sie mówi ale naprawdę jeżeli są początki starań to warto wyluzowac nie myśleć tak ciągle o tym. Ja już uznałam, że luzuje będzie to będzie I ten miesiąc naprawdę miałam cudowny, głowa wolna od myśli, że to dziś i musimy A najlepiej co drugi dzień itd... Teraz totalnie odpuscilam i nawet się nie nastawiam na cokolwiek, bo w tym miesiącu wręcz jest to niemożliwe i rozczarowania nie będzie, że @ przyszła. Czuje się wręcz taka wolna :p
zgadzam się. My jesteśmy na początku starań i tak sobie do tego podchodzimy, uprawiamy seks kiedy mamy ochote. Owszem, badam się, bo robię to regularnie co jakiś czas, zaczęłam obserwować siebie trochę bardziej - pierwszy raz od 32 lat wiec póki co bardziej poznaje siebie i swój organizm niż na sile próbuje zajść w ciąże 😁 pewnie zmieni mi się gadka jak długo nic nie będzie 😂 albo po drodze rutynowe badania wykażą jakieś nieprawidłowości, ale na razie - na spokojnie.

Dziewczyny czy po pustym jaju zawsze jest okres?? Jakos dziwnie się czuję na okres a go nie mam. Trzy tyg temu lekarz mowil ze moge dostac w ciagu 2-4 tyg okres
A jak by mogło być inaczej?
Dostaniesz, spokojnie. Organizm musi wrócić do innego trybu. Czas bywa różny. Ja raz dostałam po 5tyg, po 3 i ostatnio po 4.Także nie da się określić konkretnego czasu.

W ogóle zawsze myślałam, że w ciążę łatwo się zachodzi [emoji28] tu człowiek się gimnastykuje z zabezpieczeniem jak nie chce dziecka. A jak chce to i tak los jest przewrotny i musi się namęczyć [emoji1751]
Też kiedyś myślałam że wystarczy wskoczyć facetowi do lozka zrobić co zrobić to pach ciąża a tu taka niespodzianka. Tyle lat i nic w tym 5 strat.

Jak ktoś mi mówi że dziecko jest łatwiej zrobić niż wychować to mówię chyba dla tych co nie chcą.

Ogólnie dziewczyny to jest możliwe jeszcze, że może jednak jestem w ciąży? Owy około 17dc, dziś 28dc i test negatywny, nie wiem czy robić sobie nadzieję

reklama
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było ale miałam intensywne parę dni ;)
Ostatnio wrzucałam tu zdjęcia pozytywnego testu owulacyjnego z 38dc..tak wygląda wykres:
Zobacz załącznik 1179213
Wygląda, że chyba naprawdę miałam wtedy owulację.. nie wiem jak to możliwe, śluz interpretowałam jako początek @.. któraś dziewczyna miała tutaj podobna sytuacje ostatnio, także mogę powiedzieć po sobie, że wszystko możliwe [emoji2356][emoji2368]

Ja właśnie zakończyłam cykl, który trwał 55 dni. W 31 dniu endometrium 6 mm i brak śladów nadchodzącej owulacji. W 39 dniu cyklu na podstawie temperatur aplikacja wskazała owulację, 8 dni później progesteron wynosił 16,6. Dokładnie 14 dni po domniemanej owulacji dostałam okres. Jak widać cykle mogą być bardzo różne, niekoniecznie bezowulacyjne.

Do góry