reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej, staram się ponad rok z mężem o ciąże, mam pcos,owulacje od lipca udało się przywrócić czyli po roku starań (dzięki artykuł) wcześniej nic. Teraz po 2 poprawnych owulacjavh problemem stało się endometrium, miesiąc temu 3mm w tym niecałe 7 :((( lekarz zlecił histeroskopie, czy to coś da? Skoro 2 razy było ładne 11mm po owulacji

Który to już będziesz mieć tydzień ciąży u ginekologa? [emoji6] Ja pierwszą wizytę mam 8 października, wtedy będę mieć około 7t4d i się zastanawiam czy wcześniej jeszcze gdzieś nie pójść sprawdzić czy wszystko okey [emoji849]
7t 5d ale moja cisza jest na pewno młodsza bo przesunęła mi się owulacja. Powiem Ci, ze mnie tez strasznie to meczy, ze tak późno. A z drugiej strony będziemy już miały fajna wizyte gdzie będzie coś widać a nie pojsc i usłyszeć, ze zapraszam za 2 tyg. Ja nie robię nic ani bety nie powtarzam tylko czekam do wizyty. Będzie ciężko ale tylko to zapewni mi spokój. Trzeba się skupić żeby dbać o siebie 🥰

PCOS niby nie mam, chociaż nigdy się pod tym kątem za bardzo nie badałam
A to lh nie jest sporo za wysokie? I co to może oznaczać? Bo w internecie to pisze o menopauzie i jakimś wczesnym wygaszaniu jajników, ale tak źle chyba nie jest mam dopiero 20 lat
Liczy się stosunek lh do fsh wychodzi ci ponad 2 co może świadczyć o pcos. Może zbadaj jeszcze AMH ( rezerwa jajnikowa).

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze bety!! Ja po tym, co dziś przeczytałam test zrobię dopiero jak mi się 3 dni @ spóźni. Nie chcę się potem rozczarować. Dopóki mie trafiłam na forum nie myślałam, że tak ciężko jest utrzymać ciążę. Myślałam, że jak już zajdę to będzie cudownie, a okazuje się, że utrzymać też jest ją równie ciężko 😢

reklama
Dziewczyny, 10dpo, coś mnie tknęło i zrobiłam przed chwilą test zwykły z allegro i jest bladziutka kreseczka! Czyli może faktycznie te dwie plamy krwi które miałam 6dpo to było zagnieżdżenie :D Przypomnę, że to jest cykl po biochemicznej, w sumie 5 cykl starań. Jutro rano powtórzę test to wrzucę jakieś foto, bo w sztucznym świetle to nic nie wychodzi na zdjęciu. Pójdę na betę na pewno, nie dam rady czekać 2-3 tygodnie do wizyty, będę miała jakąś wstępną informację i porównanie do tej biochemicznej gdzie pierwsza beta w 12dpo wyniosła 13 i w 14dpo 27. Mimo prawidłowego przyrostu nastawiłam się, że raczej nic z tego, bo była taka mała... Ale poczekam z betą raczej jeszcze z 4 dni. Teraz bardziej na chłodno do tej ciąży podchodzę, bo zajść w ciążę to pierwszy krok, a tą ciążę utrzymać...... Widzę, że dużo z nas w tym tygodniu będzie robiło betę :D :D :D

Do góry