reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny macie jakąś wadę wzroku? Mi się kuźwa przypomniało jak Pani w optyku powiedziała, że w czasie ciąży wada mi się może pogłębiać mam - 0.75. Cały dzień o tym myślę [emoji85][emoji2356]
+4 ;) i z czasem się pogłębia niestety...

Ja dzisiaj swojemu kupiłam domowy test płodności. Zobaczymy jaki wynik będzie, chociaż wiem że trzeba brać poprawkę na te testy.
A powiedzcie mi, stosujecie żele intymne takie zwykłe? Bo gdzieś czytałam, że mogą blokować plemniki. Lepiej kupić taki który wspomaga zapłodnienie?

reklama
Ja z obawy, ze mój poczuje zbyt silna presję nic mu nie podrzucam, ale rozmawiamy o tych sprawkach wiec mu opowiadam [emoji85][emoji23]

A ja się tak po chłopsku starałam, krótko, logicznie, matematycznie [emoji23] i napewno mi się udało, bo ja mam taki ścisły umysł, od zawsze [emoji16] po prostu testy owulacyjne są dla niego skomplikowane a to, ze jestem płodna kilka dni w miesiącu było dla niego szokiem. Tez myślał ze jak zaczęliśmy to od razu pyknie, nie pomyślał nawet o tym, ze zależy to od tego w jakim momencie cyklu jestem [emoji23] ale chłodnie jak gąbka, nawet jakieś suple łyka jak mu dałam, jestem z niego dumna [emoji16]
To bardzo duży plus dla twojego m. Chwali mu się. [emoji4] Oby tak dalej "za rączkę i do przedszkola" [emoji1787]

No tak, nie chce straszyć ale wszystko "fajnie" póki drugie oko zdrowe. Znam przypadki z pracy, że niestety dzieje się coś z okiem zdrowym i pojawia się problem w postaci "proszę pomoc bo już nic nie widzę", a czasem się już nie da nic zrobić 🤷‍♀️ jeśli to przeszczep rogówki to jest on refundowany, ale trzeba czekać długo to fakt. Chyba że jest to jeszcze inny zabieg 🤔
Tak wiem że drugie oko jest nadwyrężone ,jestem pod kontrolą okulisty ale chodzę od lat do tego samego i nigdy w życiu mi nie wspomniał że może być refundowana ,zawsze mówił że tylko prywatnie podając bajońskie sumy 😮😤. Raczej chodzi o przeszczep... Normalnie aż się zagotowalam ,muszę się skonsultować z innym lekarzem bo to oczywiste że wolę czekać w kolejce nawet kilka lat niż przez te kilka lat odkładać pieniądze które zawsze są potrzebne na coś innego i dlatego nie jestem wstanie odłożyć ich szybko i doraźnie ... Dziękuję za informację. Nawet nie pomyślałam żeby pomyśleć na własną rękę skoro od lat facet mówi że jest tak a nie inaczej...

Ja mojemu też podsyłam artykuły jak dbać o jakość nasienia i co szkodzi🙄 i chyba to go zainteresowało bo ostatnio u znajomych cos tam rozmawialismy ze jajka maja mniejszą temperature niz ciało a on do kumpla "a ty wiesz że picie kolorowych napojów z plastikkowych butelek szkodzi na płodność😂😂😂😂

A i sam mi ciagle podsyla rozne artykuły o ciązy i tp.... Chyba mu się w pacy nudzi 😆

Czesc dziewczyny,
Jestem tutaj nowa. Pisze, bo potrzebuję jakiegoś wsparcia. Staramy się z mężem o drugie dziecko od Listopada. Trochę po drodze było pod górę z różnych rodzinnych powodów. Teraz już jest mniej stresu itp a dalej się nie udaje. Wszystkie badania jakie kazano mi zrobić mam w porządku. Powiedziano mi, że przy moich wadach wrodzonych powinno udać się zajść w druga ciążę skoro w jedną już się udało. Może macie jeszcze jakieś propozycje badań do zrobienia? Może jakiegoś gina do polecenia z Krakowa? Cokolwiek.. bo ja już coraz bardziej tracę nadzieję.. :(

reklama
Tak wiem że drugie oko jest nadwyrężone ,jestem pod kontrolą okulisty ale chodzę od lat do tego samego i nigdy w życiu mi nie wspomniał że może być refundowana ,zawsze mówił że tylko prywatnie podając bajońskie sumy 😮😤. Raczej chodzi o przeszczep... Normalnie aż się zagotowalam ,muszę się skonsultować z innym lekarzem bo to oczywiste że wolę czekać w kolejce nawet kilka lat niż przez te kilka lat odkładać pieniądze które zawsze są potrzebne na coś innego i dlatego nie jestem wstanie odłożyć ich szybko i doraźnie ... Dziękuję za informację. Nawet nie pomyślałam żeby pomyśleć na własną rękę skoro od lat facet mówi że jest tak a nie inaczej...
Hymm.. Wpisalam w Google "przeszczep rogówki nfz" no i od razu wiadomo, że jest refundowany. Chyba, że przy jednych schorzeniach jest a przy innych nie jest. Ja bym to jednak skonsultowała z innym okulista, bo może się okazać, że jakbyś się kilka lat temu zapisała to już byś to miała za sobą 🤔

Do góry