reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny macie jakąś wadę wzroku? Mi się kuźwa przypomniało jak Pani w optyku powiedziała, że w czasie ciąży wada mi się może pogłębiać mam - 0.75. Cały dzień o tym myślę [emoji85][emoji2356]
+4 ;) i z czasem się pogłębia niestety...

Ja dzisiaj swojemu kupiłam domowy test płodności. Zobaczymy jaki wynik będzie, chociaż wiem że trzeba brać poprawkę na te testy.
A powiedzcie mi, stosujecie żele intymne takie zwykłe? Bo gdzieś czytałam, że mogą blokować plemniki. Lepiej kupić taki który wspomaga zapłodnienie?

reklama
Ja z obawy, ze mój poczuje zbyt silna presję nic mu nie podrzucam, ale rozmawiamy o tych sprawkach wiec mu opowiadam [emoji85][emoji23]

A ja się tak po chłopsku starałam, krótko, logicznie, matematycznie [emoji23] i napewno mi się udało, bo ja mam taki ścisły umysł, od zawsze [emoji16] po prostu testy owulacyjne są dla niego skomplikowane a to, ze jestem płodna kilka dni w miesiącu było dla niego szokiem. Tez myślał ze jak zaczęliśmy to od razu pyknie, nie pomyślał nawet o tym, ze zależy to od tego w jakim momencie cyklu jestem [emoji23] ale chłodnie jak gąbka, nawet jakieś suple łyka jak mu dałam, jestem z niego dumna [emoji16]
To bardzo duży plus dla twojego m. Chwali mu się. [emoji4] Oby tak dalej "za rączkę i do przedszkola" [emoji1787]

No tak, nie chce straszyć ale wszystko "fajnie" póki drugie oko zdrowe. Znam przypadki z pracy, że niestety dzieje się coś z okiem zdrowym i pojawia się problem w postaci "proszę pomoc bo już nic nie widzę", a czasem się już nie da nic zrobić 🤷‍♀️ jeśli to przeszczep rogówki to jest on refundowany, ale trzeba czekać długo to fakt. Chyba że jest to jeszcze inny zabieg 🤔
Tak wiem że drugie oko jest nadwyrężone ,jestem pod kontrolą okulisty ale chodzę od lat do tego samego i nigdy w życiu mi nie wspomniał że może być refundowana ,zawsze mówił że tylko prywatnie podając bajońskie sumy 😮😤. Raczej chodzi o przeszczep... Normalnie aż się zagotowalam ,muszę się skonsultować z innym lekarzem bo to oczywiste że wolę czekać w kolejce nawet kilka lat niż przez te kilka lat odkładać pieniądze które zawsze są potrzebne na coś innego i dlatego nie jestem wstanie odłożyć ich szybko i doraźnie ... Dziękuję za informację. Nawet nie pomyślałam żeby pomyśleć na własną rękę skoro od lat facet mówi że jest tak a nie inaczej...

Ja mojemu też podsyłam artykuły jak dbać o jakość nasienia i co szkodzi🙄 i chyba to go zainteresowało bo ostatnio u znajomych cos tam rozmawialismy ze jajka maja mniejszą temperature niz ciało a on do kumpla "a ty wiesz że picie kolorowych napojów z plastikkowych butelek szkodzi na płodność😂😂😂😂

A i sam mi ciagle podsyla rozne artykuły o ciązy i tp.... Chyba mu się w pacy nudzi 😆

Czesc dziewczyny,
Jestem tutaj nowa. Pisze, bo potrzebuję jakiegoś wsparcia. Staramy się z mężem o drugie dziecko od Listopada. Trochę po drodze było pod górę z różnych rodzinnych powodów. Teraz już jest mniej stresu itp a dalej się nie udaje. Wszystkie badania jakie kazano mi zrobić mam w porządku. Powiedziano mi, że przy moich wadach wrodzonych powinno udać się zajść w druga ciążę skoro w jedną już się udało. Może macie jeszcze jakieś propozycje badań do zrobienia? Może jakiegoś gina do polecenia z Krakowa? Cokolwiek.. bo ja już coraz bardziej tracę nadzieję.. :(

reklama
Tak wiem że drugie oko jest nadwyrężone ,jestem pod kontrolą okulisty ale chodzę od lat do tego samego i nigdy w życiu mi nie wspomniał że może być refundowana ,zawsze mówił że tylko prywatnie podając bajońskie sumy 😮😤. Raczej chodzi o przeszczep... Normalnie aż się zagotowalam ,muszę się skonsultować z innym lekarzem bo to oczywiste że wolę czekać w kolejce nawet kilka lat niż przez te kilka lat odkładać pieniądze które zawsze są potrzebne na coś innego i dlatego nie jestem wstanie odłożyć ich szybko i doraźnie ... Dziękuję za informację. Nawet nie pomyślałam żeby pomyśleć na własną rękę skoro od lat facet mówi że jest tak a nie inaczej...
Hymm.. Wpisalam w Google "przeszczep rogówki nfz" no i od razu wiadomo, że jest refundowany. Chyba, że przy jednych schorzeniach jest a przy innych nie jest. Ja bym to jednak skonsultowała z innym okulista, bo może się okazać, że jakbyś się kilka lat temu zapisała to już byś to miała za sobą 🤔

Do góry