reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
+4 ;) i z czasem się pogłębia niestety...

Ja dzisiaj swojemu kupiłam domowy test płodności. Zobaczymy jaki wynik będzie, chociaż wiem że trzeba brać poprawkę na te testy.
A powiedzcie mi, stosujecie żele intymne takie zwykłe? Bo gdzieś czytałam, że mogą blokować plemniki. Lepiej kupić taki który wspomaga zapłodnienie?
Domowy test płodności? Co to?

Ech.. jestem 12dpo, 26 dzień cyklu gdzie zazwyczaj mam 28-29dni, a test taki, że proszki do prania bieli mogą się ode mnie uczyć.. ja to się chyba poddaje😞 ile można w kółko tylko owulacja, ciągnące się dni do @.. a i tak na końcu przychodzi @.. i tak od roku.. wiem, wiem niektóre dziewczyny starają się po kilka lat i się udaje.. ale ja mam dziś takiego doła.. tym bardziej ze cały cykl boli mnie podbrzusze, jajniki na zmianę, macica boli.. ech, nic tylko czekać na @.. znowu..😞😞😞

Hymm.. Wpisalam w Google "przeszczep rogówki nfz" no i od razu wiadomo, że jest refundowany. Chyba, że przy jednych schorzeniach jest a przy innych nie jest. Ja bym to jednak skonsultowała z innym okulista, bo może się okazać, że jakbyś się kilka lat temu zapisała to już byś to miała za sobą 🤔
Jutro zerkne sobie w papiery jakie to w ogóle to jest rozpoznanie . Jako dziecko mama woziła mnie do Warszawy potem to olala. Jak już miałam ze 20 lat sama się zapisałam i te papiery gdzieś mam . A potem to już tylko kontrole zdrowego oka cały czas u tego samego lekarza bo myślałam że inaczej się nie da . Może faktycznie chodzi i coś innego tyle że z rogówka ... No nic dzięki za info będę miała czym się zająć do czasu testowania :p

Ech.. jestem 12dpo, 26 dzień cyklu gdzie zazwyczaj mam 28-29dni, a test taki, że proszki do prania bieli mogą się ode mnie uczyć.. ja to się chyba poddaje😞 ile można w kółko tylko owulacja, ciągnące się dni do @.. a i tak na końcu przychodzi @.. i tak od roku.. wiem, wiem niektóre dziewczyny starają się po kilka lat i się udaje.. ale ja mam dziś takiego doła.. tym bardziej ze cały cykl boli mnie podbrzusze, jajniki na zmianę, macica boli.. ech, nic tylko czekać na @.. znowu..😞😞😞
Kochana jestem w bardzo podobnej sytuacji. Tez ciagle od owulacji do @ czekam na 2 kreski i ciagle sie zawodzę. W tym miesiącu tez bola mnie jajniki podbrzusze i macica. 3 dni po terminie @ a testy negatywne.
Nie poddawaj się :* trzymam kciuki za 2 kreski 🤞

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
Jestem tutaj nowa. Pisze, bo potrzebuję jakiegoś wsparcia. Staramy się z mężem o drugie dziecko od Listopada. Trochę po drodze było pod górę z różnych rodzinnych powodów. Teraz już jest mniej stresu itp a dalej się nie udaje. Wszystkie badania jakie kazano mi zrobić mam w porządku. Powiedziano mi, że przy moich wadach wrodzonych powinno udać się zajść w druga ciążę skoro w jedną już się udało. Może macie jeszcze jakieś propozycje badań do zrobienia? Może jakiegoś gina do polecenia z Krakowa? Cokolwiek.. bo ja już coraz bardziej tracę nadzieję.. :(
Witaj. Też mam problem z zajściem w drugą ciąże 😔tylko u mnie trwa to trzy lata.. Ja badań żadnych nie robiłam tylko prolaktyne która wyszła dobrze.. Nie dawno zmieniłam lekarza chodzę teraz prywatnie bo moja na NFZ nic nie robiła sobie z tego że nie udaję się 😏 moja nowa gin zaczęła robić mi monitoringi i stwierdziła że nie mam owulacji.. Przepisała mi clo za 4 dni zaczynam brać.. Nie nastawiam się w ogóle że uda się właściwie to pogodziłam się z tym że raczej już dzieci mieć nie będę... Jest cień nadziei.. Zobaczymy.. Co do Ciebie to może mąż powinien się przebadać skoro u Ciebie wszystko ok🤔Staracie się niespełna rok,to też nie jest aż tak długo.. Ale wiem co czujesz, kiedy pragniemy zajść w ciążę to kilka nie udanych miesięcy wydaje nam się wiecznością.. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie i nas ☺️☺️

reklama
Do góry