reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja mam w okolicy -5,0 😛 pracuje w optyku i jakoś się już oswoiłam z takimi wadami wzroku. Nie robią już na mnie wrażenia odkąd zobaczyłam receptę na - 17,00 😅 no cóż, na pewno może (może ale nie musi) polecieć wzrok po ciąży choć czytałam kiedyś, że powinien wrócić po czasie do normy 🤔 ale czy on poleciał po ciąży czy po prostu z czasem wada się pogłębiła np od długiej pracy przy komputerze, od czytania książek przez długi czas, kto to stwierdzi? Raczej nie ma się czego obawiać bo to nie będzie wada x2 :) na pewno przy dużej krótkowzroczności trzeba skonsultować się u okulisty w sprawie porodu SN, bo może się odkleić siatkówka od wysiłku
To prawda, mnie przy pierwszym porodzie nastraszyli utrata wzroku jak będę rodzic sn, z wysiłku... Przerażona byłam, ale mialam 21 lat wszystko działo się tak szybko (coś ponad 4h) ,że nie pomyślałam o tym 🤷‍♀️ nie mówiłam w wywiadzie, w zasadzie to trzeba mieć papier od okulisty, że nie zalecane jest cc, a ja go nawet nie wzięłam. Urodziłam SN, mysle ze skoro 1 poród był taki szybki, to drugi może szybszy, nawet polozna do mnie tekstem walnela, że przy drugim w aucie urodzę 🤦‍♀️ a tak straszą, że pierwszy poród długo trwa 😅🤦‍♀️ ale już nie do końca pamiętam, jyz minęło 9 lat prawie 🙂

reklama
Dzień dobry laski mam pytanie. Przy testach owu też mierze temperaturę i teraz pytanie 14.09 miałam spadek z 36.38 na 36.08 a wczoraj temperatura poszła do góry na 36.19 a dzisiaj jeszcze wyżej bo 36.45 czyli po temperaturę można stwierdzić że owu była na 100% bo testy też pewności nie dają a nie mam możliwości iść na proga. Może pomożecie?

Edit: test owu pozytywny 14dc i w tym dniu był właśnie spadek temp

Ja mam - 6 na oba oczy plus astygmatyzm, ale na szczęście już od kilku lat wada się nie powiększa. Pytałam kiedyś mojego gina o cesarkę przy tej wadzie i mówił, że to nie wada wpływa na utratę wzroku, ale stan rogówki i siatkówki. Mogę mieć nawet większą, a i tak nic się nie stanie.
Ja jakoś w tym cyklu się bardziej stresuję i martwię, że znów nic z naszych starań nie wyjdzie [emoji53] Może depresja jesienna się zaczyna.

Chciałabym bardzo bo mąż ma zabieg 5.10 bardzo nim się denerwuje i on i ja :( tak by go ominął...
Rozumiem Cię. Ale spokojnie naprawdę może się wszystko zmienić i okaże się że ten test został za wcześnie zrobiony. Trzymam kciuki i wierzę że się jeszcze zaskoczysz pozytywnie

Dzień dobry laski mam pytanie. Przy testach owu też mierze temperaturę i teraz pytanie 14.09 miałam spadek z 36.38 na 36.08 a wczoraj temperatura poszła do góry na 36.19 a dzisiaj jeszcze wyżej bo 36.45 czyli po temperaturę można stwierdzić że owu była na 100% bo testy też pewności nie dają a nie mam możliwości iść na proga. Może pomożecie?

Edit: test owu pozytywny 14dc i w tym dniu był właśnie spadek temp
Niestety nie pomogę, nie znam się

reklama
Do góry