reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

mój dziś dopytywał o czas płodny, testy owu, i jak mu w skrócie opowiedziałam o co chodzi i kiedy jestem płodna i od czego zależy czy w ogóle do zapłodnienia może dojść to skwitował to mówiąc „zgubiłem się” [emoji23]
Myślę że z chłopskim rozumem też bym powiedziała "zgubiłam się" [emoji1787][emoji1787]

reklama
Dziewczyny macie jakąś wadę wzroku? Mi się kuźwa przypomniało jak Pani w optyku powiedziała, że w czasie ciąży wada mi się może pogłębiać mam - 0.75. Cały dzień o tym myślę [emoji85][emoji2356]

Dziewczyny macie jakąś wadę wzroku? Mi się kuźwa przypomniało jak Pani w optyku powiedziała, że w czasie ciąży wada mi się może pogłębiać mam - 0.75. Cały dzień o tym myślę [emoji85][emoji2356]
Nie stresuj sie :) mi nic a nic sie nie poglebilo :) a przy moim -1.75 to bez soczewek/okularow sie nie ruszam :)

Mam, niestety astygmatyzm. Po pierwszej ciąży 9 lat temu bardzo mi się pogłębiła wada... 😕 Z cylindra - 1,75 na jednym oku poszła wada na - 2,25, na drugim nawet ciut więcej 🤦‍♀️🙄 i po zmroku mam problemy z wyraźnym widzeniem. Dlatego teraz boję się tego, ale pragnienie dziecka jest większe niż strach.. Okulista straszył mnie operacja korekcji wzroku, bo potem może być już ciężko skorygować wadę (generalnie astygmatyzmu nie można wyleczyć, jedynie w grę wchodzi operacja) staram się teraz ratować wzrok trochę suplami 🤷‍♀️

reklama
Do góry