reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Czyli nie tylko ja mam taki brunatny śluz. Wiecie co trochę się czuje dziwnie bo dla mnie to wszystko o czym piszecie to dla mnie magia. Zdecydowanie muszę jeszcze wiele poczytać o testach owu i innych . Ech a pamiętam jak wczoraj jak rozmawiałam z mężem o staraniach o drugie dziecko a on do mnie że czego się martwisz że z młodym raz starczył a tu życie zweryfikowało....
Mój też myślał, że łatwiej pójdzie ;)

reklama
Unanime, zgadzam się z opinią dziewczyn. Wiem że to trudne ale nie nastawiaj się śni pozytywnie ani negatywnie. Będzie co ma być, a jak się zadręczasz myślami to tylko szkodzisz swojej psychice, nastawieniu... Ja sama żyje od owulacji do owulacji, ale co jakiś czas łapie się na tym żeby nie nastawić się negatywnie mimo wszystko.
Ile czasu minęło od owulacji? Od owulacji do zagnieżdżenia może minąć nawet 12 dni, do tego 48 h po zagnieżdżeniu zaczyna wytwarzać się beta. W mojej pierwszej ciąży 17 dni po owu, 5 dni po spodziewanym @ miałam cień cienia, beta wyszła 35.
To późno bardzo wyszła beta. A jakie cykle.wtedy miałaś?

Możliwe tego to nie wiem. Ale bolą mnie dwa jajniki i to dość mocno takie ciągnięcia czuję (pierwszy raz w swoim życiu).
Ja tak miałam wczoraj i też pierwszy raz w życiu. Na noc już nalykalam się nospy, żeby zasnąć. Dziś kłuje tylko prawy, ale objawy zniknęły i jest to dość do zniesienia.
Bierzesz jakieś leki na stymulację albo coś co może mieć na to wpływ ?

Dziewczyny, mój mąż miał dziś badanie nasienia, niestety słaba morfologia, 2%. Będziemy oczywiście konsultować z lekarzem, ale poradźcie proszę, czy jest opcja, żeby te wyniki skutecznie poprawić?

Ja tak miałam wczoraj i też pierwszy raz w życiu. Na noc już nalykalam się nospy, żeby zasnąć. Dziś kłuje tylko prawy, ale objawy zniknęły i jest to dość do zniesienia.
Bierzesz jakieś leki na stymulację albo coś co może mieć na to wpływ ?
Nie nie biorę. Pierwszy raz mam coś takiego w życiu. Dlatego pytałam na forum.

Zdecydowanie wczoraj był peak lh dzisiaj kreska blada z 19.00
IMG_20200915_191143.jpeg

To późno bardzo wyszła beta. A jakie cykle.wtedy miałaś?
28 dniowe. Z jednej strony późno, ale z drugiej komórka żyje ok 24 h po owu więc jeśli zapłodniło ją w ostaniej chwili to już +1 dzień. +/- 12 dni zarodek się może zagnieżdżać, + 48 h po zapłodnieniu zaczyna się wydzielać beta, do tego kolejne dwa dni żeby wzrosła skokowo... Jest to możliwe

Mój to myślał, że sex w dniu owu i już ciąża 🙂 Ci faceci. Ale teraz jest sprężony i gotowy na kolejny cykl.
mój dziś dopytywał o czas płodny, testy owu, i jak mu w skrócie opowiedziałam o co chodzi i kiedy jestem płodna i od czego zależy czy w ogóle do zapłodnienia może dojść to skwitował to mówiąc „zgubiłem się” 😂

reklama
Do góry