reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny, rzadko się odzywam ale cały czas podczytuję. Dzisiaj mam 10-11dpo owu, potwierdzonej testami i u gina. I zrobiłam dwa testy, bo mam takie dziwne objawy, ale wiadomo, równie dobrze to może być ciąża urojona [emoji57] No i ten paskowy jak i pink są 10, więc czulsze. I na paskowym ewidentnie widać bladą kreskę, nawet TŻ zobaczył bez problemu a na pinku niestety nic...

I nie chce się nastawiać, bo ten paskowy był jako gratis do testów owulacyjnych więc z góry założyłam że może na pinku coś wyjdzie a na nim nic. Co myślicie, chociaż na żywo ta kreska lepiej wygląda niż na zdjęciuZobacz załącznik 1176028

Hej, cośtam chyba leciutko przebija, ja bym powtórzyła za kilka dni jeśli @ nie przyjdzie [emoji3526]

reklama
Witajcie w poniedziałek. Kolejny tydzień przed nami. W tym tygodniu od środy zaczynam robić testy owu. Zobaczymy co wyjdzie. Też macie takie gorsze dni, że nie możecie nawet niemowlaków oglądać na reklamach w tv? [emoji22] Ja do tego mam taką pracę, że rozpatruję wnioski na becikowe i 500 plus. I czasami myślę sobie, że los jest taki niesprawiedliwy, alkoholicy mają po 5 dzieci, a my się zdrowi, nie pijący i nic. Teraz bardzo się dzieciaczków rodzi. Jest jakiś bum.

Taaak już mam dość trochę powoli.. też mam takie myśli, że WSZYSCY mają dzieci bez problemów, przy wejściu do mojego bloku jest plac zabaw i tłumy dzieciaków i rodziców tam zawsze.. wczoraj w parku cały czas mijaliśmy pary z wózkami albo większymi dzieciakami..
gdyby nie to forum to nie wiedziałabym że jednak trochę ludzi ma podobne problemy.
U mnie dziś 34 DC ... Temperatura spadła trochę, podejrzewam że już wreszcie na @ może.. plamię bladziutko od 3 dni no ale teraz tempka wskazuje że już chyba się zacznie.. obserwowanie cyklu też mnie już wkurza. Zaczynam myśleć że chyba odpuszczę sobie.

Cześć dziewczyny! Mam 33 lata, córka 2,5 roku, staramy się o drugą dzidzie. W styczniu miałam zabieg na puste jajo plodowe, i od lutego próbujemy z marnym skutkiem. Od czerwca rgo roku moja ginekolog zauważyła że moje jajniki są policystyczne, biorę glucophage. Wyniki hormonów w porządku, ale krzywa insulinowa nie za bardzo. Tłumaczy polistycznosc problemami metabolicznymi. Glukoza na czczo 99. Waże 62 kg. Aktualny cykl,który zaczął się 5.08. Miałam z clo i mega źle się po nim czułam. Jakbym poparła w depresję. Sama stymulacja nie wiele dała. Był jeden pecherzyk ale na monitoringu wzrastał zbyt wolno. Z tego powodu nie wiązałam nadzieji z tym cyklem na ciążę. Dziś jest 40 dzień cyklu a okresu brak. Testy negatywne. Obawiam się że to przez clo. Mój organizm jest delikatny i wszelkie zmiany, wysiłek fizyczny, mają wpływ na cykl. Boję się że clo mi namieszalo w środku. Ze względu na glucophage, postanowiłam ograniczyć cukier. Ginekolog zaproponowała Aromek, ale jak poczytałam na co on tak właściwie jest stosowany w Polsce, to nie czuje w dobie wewnętrznie zgody, żeby coś takiego przyjmować. Poradźcoe proszę, czy jakoś mogę sobie inaczej pomoc? Ginekolog poleca mi miovelie. Brałam 2 miesiące... Mam za sobą jedna ciążę szczęśliwie zakończoną , w którą zaszłam bez wspomagaczy. Tak sobie myślę że jednak bym wolała aby druga ciąża przyszła tak naturalnie, no ale ile można czekać na okres? Jak dostanę coś na wywołanie okresu, to przez ingerencję w cykl mi wiadomo kiedy wróci na samoistne dobry tor. Poradźcie proszę co robić? Czy jakaś dieta, może endokrynolog? Ta polistycznosc skądś się e końcu wzięła...😪
Ja teraz też będę brała clo, pierwszy raz w życiu.. Moja koleżanka kiedyś brała i też się źle po nim czuła.. Teraz aż się boję co Będzie że mną.. 😏Ale spróbować muszę 😑, moja siostra ma policystyczne jajniki miesiączki ma bardzo nie regularne.. Długo nie mogła mieć dzieci leczyła się jeździła po klinikach w końcu lekarz powiedział jej że raczej nie będzie miała dzieci.. Odpuściła sobie.. Po paru latach zaszła w ciążę.. Dziś ma 10 letniego syna ☺️więcej dzieci nie ma.. Pewnie by chciała.. Ale też już ma 40 lat.. Ona od zawsze miała policystyczne.. Ja myslam kiedyś że też mogę mieć ale moja gin wykluczyła mi policystyczne

Mi się też wydaje bo wszędzie widzę brzuchy i wózki ,ale może to mieć związek ze wcześniej nie zwracałam uwagi:p zgodzę się jednak z tą nie sprawiedliwością .. mam na wsi sąsiadkę dzień w dzień sina aż z tego alkoholu syna do przedszkola prowadzi ... Serce mi pęka ,już nie chodzi o to że ma dziecko ,bo ja się staram o drugie ,ale ten biedny chłopak już jest nieznośny ,uczy się życia sam a start ma skopany strasznie. ...
Ancka ja też staram się o drugie dziecko. Mam już 6 letniego synka, długo się starasz?

Witajcie w poniedziałek. Kolejny tydzień przed nami. W tym tygodniu od środy zaczynam robić testy owu. Zobaczymy co wyjdzie. Też macie takie gorsze dni, że nie możecie nawet niemowlaków oglądać na reklamach w tv? 😢 Ja do tego mam taką pracę, że rozpatruję wnioski na becikowe i 500 plus. I czasami myślę sobie, że los jest taki niesprawiedliwy, alkoholicy mają po 5 dzieci, a my się zdrowi, nie pijący i nic. Teraz bardzo się dzieciaczków rodzi. Jest jakiś bum.
Ostatnio byłam u swojej małej chrześnicy na urodzinach. Jak się z nią świetnie bawię i zapominam, ale jak obserwowałam mojego narzeczonego jak się z nią bawił i tańczył... tak szkoda, ze to nie nasza córka jeszcze 😋 widzę, ze oboje mamy silna potrzebę bycia rodzicem. Także miewam dni, kiedy mi smutno, jak widzę inne dzieci. Nie jesteś sama 😘

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, wstawiam jeszcze jedno zdjęcie. Nie wiem czy można ufać tym testom...
IMG_20200914_084258.jpg

Ancka ja też staram się o drugie dziecko. Mam już 6 letniego synka, długo się starasz?
Ja 7 letnia córkę :) nie, długo się nie staram to pierwszy cykl . Córka była z zupełnego zaskoczenia z czego się bardzo cieszę ale nie było wtedy takiej sytuacji ,żebyśmy mogli się spodziewać ,więc wydaje mi się że zadziałał preelajkulat . Potem 7 lat żadnej "wpadki" i teraz pierwszy cykl świadomych starań więc zobaczymy:) te 7 lat antykoncepcja na podstawie kalendarzyka dlatego dziwi mnie brak niespodzianek :p

reklama
Do góry