reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Laski biorę się za badania. Powiedzcie mi jakie zrobić i kiedy?? Pewnie wszystkie zrobię prywatnie. Kiedyś robiłam tarczycowe ale chcę też powtórzyć. I jakie ma zrobić mąż? I średni koszt? W 500 zł się zamknie czy więcej?
Ja za badania zapłaciłam około 1 tys . Oprócz estradiolu, LH , TSH ,Androstendion miałam też rozyczke, toxo, hsv . Antykoagulant toczeniowy ,ANA i pc kardiolipinowe .
Ale to tylko moje

reklama
Ile po drugiej ciąży zaszłas w ciążę ? Z tego co wiem to po cc 2 lata najlepiej odczekać. Ja też jestem po cc, niestety nie udało się urodzić naturalnie chociaż bardo chciałam.. łożysko zaczęło się odklejać podczas porodu i szybko na cc..
Hej, podczytuje Was dziewczyny z sentymentu do wątku staraczkowego i wpadam z radą - jeśli jesteś po cięciu to odczekaj do kolejnej ciąży „przepisowe” minimum 12 miesięcy.
Ja jestem po dwóch cięciach (9 lat i 2 lata temu), blizna kontrolowana przez gina, zielone światło po 1,5 roku, teraz jestem w 30 tc i niestety od dwóch tygodni leżę [emoji853] Blizna mimo, że miała ponad 15 mm to w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca się rozciągnęła i w tej chwili ma 4 mm grubości co grozi rozejściem. Oczywiście nie jest to reguła, ale dmuchajcie na zimne bo może być różnie [emoji6]

Laski biorę się za badania. Powiedzcie mi jakie zrobić i kiedy?? Pewnie wszystkie zrobię prywatnie. Kiedyś robiłam tarczycowe ale chcę też powtórzyć. I jakie ma zrobić mąż? I średni koszt? W 500 zł się zamknie czy więcej?

2-5dc prolaktyna, lh, fsh, amh,

Tarczyca plus przeciwciała obojętnie kiedy tj. Tsh, ft3, ft4 anty tg i anty tpo
Wirusowki toxoplazmoza, cytomegalia, chlamydia
Zrob też poziom Wit d

Dziewczyny milej niedzieli 😉
Ja nadal czekam na @, jest 26dc, ostatnie cykle były 25dniowe nawet raz 23 a tu dziś cisza, nawet nie mam podbarwionego sluzu zero plamien 🤔 oby już przyszła @ bo chce zacząć nowy cykl..
Od wczoraj piję Inofem w sumie na własną rękę 🙄
Myślicie, że warto zasugerować lekarzowi zwiększenie wartości pregnylu? Z 5000 na 10000? Oburzy się? Kurcze, bo chyba za słabo działa ta dawka... Albo nie jest mi dane być mamą po raz drugi.. Tylko w sumie dla mojego K. to byłby pierwszy raz, to tak jakby byłby nasz pierwszy berbeć 😔 po 9 latach nie myślałam, że będzie tak trudno...

Edit:
@KiedyPytam gdzie ty nam zniknęłaś? Co u ciebie?

Hej, podczytuje Was dziewczyny z sentymentu do wątku staraczkowego i wpadam z radą - jeśli jesteś po cięciu to odczekaj do kolejnej ciąży „przepisowe” minimum 12 miesięcy.
Ja jestem po dwóch cięciach (9 lat i 2 lata temu), blizna kontrolowana przez gina, zielone światło po 1,5 roku, teraz jestem w 30 tc i niestety od dwóch tygodni leżę 🙁 Blizna mimo, że miała ponad 15 mm to w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca się rozciągnęła i w tej chwili ma 4 mm grubości co grozi rozejściem. Oczywiście nie jest to reguła, ale dmuchajcie na zimne bo może być różnie 😉
U mnie 12 mc minie 6 stycznia :p i właśnie tylko to i onkogenne wirusy stoją mi na drodze do szczęścia. Ale już bym chciała chociaż się starać xd człowiek se pobzyka to jest bardziej zadowolony. Nikt nie mówi że poraz kolejny znajdę w pierwszym cyklu starań 😊

U mnie od środka niby już ładnie... Ale gin dmucha na zimne i teoretycznie przy tej cyto też mogę zajść ale też w razie czego kazał mi poczekać jeszcze bo w ciąży przez hormony może wyjść cytologia nawet pozornie gorsza i po co mi stres. Już nie mówię co by było gdygy faktycznie się zaczęła kiepścic. Ahh xd jak ja nie lubię czekać.

reklama
Do góry