reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Mnie w nocy obudził ból brzucha i pleców 😭😭 niech ta małpa już przyjdzie bo zejdę!! Tempka też spadła. Smutno mi 😓 Mój mąż przekonuje, że nie ma co się łamać, bo dopiero pierwszy cykl się tak na serio staramy. Testy owulacyjne, sex w owulację. Wcześniej albo był zmęczony w owu albo robiliśmy to dzień przed, bo bardzo chciałam dziewczynkę. Teraz już płeć nie ma znaczenia. Ja się najbardziej martwię, że jesteśmy za starzy. Ale z drugiej strony moja koleżanka w wieku 41 lat urodziła pierwsze dziecko, kolejna ma 41 i sie stara o drugie, to może moje zaczęte 35 nie brzmi aż tak źle 🙂

Ostatnia edycja:
Mnie w nocy obudził ból brzucha i pleców 😭😭 niech ta małpa już przyjdzie bo zejdę!! Tempka też spadła. Smutno mi 😓 Mój mąż przekonuje, że nie ma co się łamać, bo dopiero pierwszy cykl się tak na serio staramy. Testy owulacyjne, sex w owulację. Wcześniej albo był zmęczony w owu albo robiliśmy to dzień przed, bo bardzo chciałam dziewczynkę. Teraz już płeć nie ma znaczenia. Ja się najbardziej martwię, że jesteśmy za starzy. Ale z drugiej strony moja koleżanka w wieku 41 lat urodziła pierwsze dziecko, kolejna ma 41 i sie stara o drugie, to może moje zaczęte 35 nie brzmi aż tak źle 🙂
Nie przesadzaj, ja mam 34 i też się staram kilka miesięcy 😂 I nie widzę innej opcji niż zajście w ciążę do końca roku 😂
Moja koleżanka z pracy ostatnio zaszła w wieku 40 lat. Mimo, że ma jeden sprawny jajnik i kilka poronień (najpóźniejsze bliźniaki w 14tc) za sobą. Na szczęście ma też zdrową 7l. córkę.

Może mi się wydaje ale jakis cień cienia na drugim tescie jest. Ja takie cienie miałam na 2 dni przed @ a dopiero 4 dni po @ ładne dwie kreski
Do cierpliwych osób nie należę :-D Wszystko muszę wiedzieć teraz, natychmiast, już.
A więc na spontanie zrobiłam dziś test z moczu i krwi domowy.
Bo miesiączki nadal nie ma, a zawsze wcześniej mam plamienia i potworny ból brzucha.
A że ostatnio mdłości do g.popołudniowych są do nie wytrzymania to zrobiłam testy.
Test z moczu porannego -negatywny, biel, nawet bez bladziowa.
Test z krwi natomiast wątpliwy.. [emoji1745] Nie mam pojęcia jak go zinterpretować, ponieważ mieliśmy z moim facetem ogromny problem z pobraniem krwi [emoji23] Musiałam użyć dwóch palców, krew szybko krzepnęła, więc mniej krwi dałam do testu.
Jak nie dostanę @ to w przyszłym tygodniu idę na betę do labo.
P.s pierwsze zdjęcie z wynikiem po 10 min.
Drugie z wynikiem po 20 min.
Producent informuje, aby nie odczytywać wyniku po 10 min.

Po co pisać i się radzić kogoś w tym wypadku -forumowiczek,skoro wie sie lepiej? Podczytuje i po ostatnich postach nic to nie wnosi. Dziewczyny, skoro się radzimy apropos czegoś to nie burczmy jak ktos wyraża swoją opinię zbliżona czy nie naszemu zdaniu. Nie po to tutaj rozmawiamy, dywagujemy itd. Zostalo zadane ala pytanie, padły odpowiedzi. Ok, skoro odpowiedzi nie pokrywają się z tym co zadajaca osoba mysli po co je zadaje mając juz wyryta własną opinię? Trzrba brac do siebie kazda uwagę skoro sie pyta i tak samo w drugą stronę. U mnie @ sie spoznia 4 dzień, cykle po poronieniu mega nieregularne,wczoraj biel wizira. Więc bielsze byc nie moze i spokojnie czekam na@:) Gratuluje każdej dwóch kreseczek i nudnych 9miesiecy🤪. Mam nadzieję że następne krechy od Was ujrze na dniach :-)
Brak mi słów na twój komentarz...
Jakie ala pytanie? Nie twierdzę na 100% , że jestem w ciąży.
I burczeć będę kiedy będę miała na to ochotę ;-)
Po to jest forum, żeby ze sobą "dywagować" a nie siedzieć cicho z "podkulonym ogonkiem"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tez miałam te zastrzyki po ciąży. Najgorsze było wbicie tej igły.
Idzie się przyzwyczaić:) damy radę, ja najpierw psikłam octanisepte i wbijałam Igłe . Teraz wiem że warto jeszcze przytrzymac wacikiem żeby nie było siniaka:)
Też miałam po ciąży, nie najlepiej to wspominam no ale jak trzeba to trzeba [emoji28] szwagierka męża miała prawie całą ciąże i ona mówiła że można się przyzwyczaić
Duuuuzo dziewczyn na wątku ciąża po poronieniu miało i wszystkie zgodnie pisały, że do przeżycia. Ja sobie sama na pewno nie zrobię i mąż będzie musiał 😜
Mój nawet nie chciał patrzeć jak to robiłam :) to teraz też nie będzie patrzyl. Eh trzeba będzie dac radę:)
Czym zalany? 😂 Jak krwi za mało podałam, a płyn 4 krople tyle ile trzeba. Druga kreska jest do tej pory, ale tego nie zaliczam.
A może zrób w terminie @ test z moczu i wtedy ewentualnie na betę. Myślę że jak poczekasz do terminu @ nie będzie jeszcze za późno.

Ja też słyszałam że nie będę miała problemu z zajściem Ale z utrzymaniem. Dlatego komplet leków mam już wykupione i czekają w szafce na pozytywny test :)
Wewnętrznie czuje że Ci się udało:)

Do góry