reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Brak mi słów na twój komentarz...
Jakie ala pytanie? Nie twierdzę na 100% , że jestem w ciąży.
I burczeć będę kiedy będę miała na to ochotę ;-)
Po to jest forum, żeby ze sobą "dywagować" a nie siedzieć cicho z "podkulonym ogonkiem"

Forum nie jest po to aby buczeć czy wylewać frustrację na innych użytkownikach,patrząc po Twoich ostatnich komentarzach wszystko wiesz i nie przyjmujesz do wiadomości zdania innych np apropo swoich testów,no to po co pytasz? Zeby sobie pobuczec dalej?:) To polecam isc potłuc kotlety jak nerwy się pojawiaja:) i forum jest do rozmowy owszem, ale nie gdy robi się ona juz chamska jednostronnie i atakujaca :).Nie będę tej bezsensownej sprzeczki rozwijać bo nie chodzi tu o to żeby się kłócić. Nie mniej kazda dziewczyna tu jest po to żeby pomóc drugiej, doradzać,wysłuchać, czy najzwyczajniej w świecie pogadac. Nikt tu na siebie nie "buczy" bo ma taki kaprys i myślę, że takiego zachowania nikt tu nie chce :) of kors, nie czepiam się- po prostu czytając Twoje wczorajsze komentarze wyczułam nie male ataki w stronę koleżanki ktora chciala tylko pomoc swoja opinia:) Życzę Ci i Twojej intuicji nieomylności, dwóch kreseczek i nudnego roku. Jak tam sobie dalej chcesz ciągnąć te oznaczanie mnie i kłócenie to sobie daruj bo juz nie bede sie dalej w to bawić.Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli :)

reklama
Idzie się przyzwyczaić:) damy radę, ja najpierw psikłam octanisepte i wbijałam Igłe . Teraz wiem że warto jeszcze przytrzymac wacikiem żeby nie było siniaka:)

Mój nawet nie chciał patrzeć jak to robiłam :) to teraz też nie będzie patrzyl. Eh trzeba będzie dac radę:)

A może zrób w terminie @ test z moczu i wtedy ewentualnie na betę. Myślę że jak poczekasz do terminu @ nie będzie jeszcze za późno.

Ja też słyszałam że nie będę miała problemu z zajściem Ale z utrzymaniem. Dlatego komplet leków mam już wykupione i czekają w szafce na pozytywny test :)
Wewnętrznie czuje że Ci się udało:)
Jestem dwa dni po terminie miesiączki ;-)

Dzień dobry w drugim dniu 5 cyklu nie starań po porodzie. 😀 puki co humor mam szampański. Krew ze mnie leci jak u rzeźnika. Wczoraj wybralam ostatni czopek na hemoroidy. Jak ja się cieszę że nie muszę już sobie nic wkładać w tyłek. I cóż nadal nie cierpliwie czekam aż mi się ginekolodzy łaskawie pozwolą starać po cc i cytologia wróci do normy. Ojjj do grudniu nie wysiedze. Już w listopadzie będę truć im dupe. 😀

Laski biorę się za badania. Powiedzcie mi jakie zrobić i kiedy?? Pewnie wszystkie zrobię prywatnie. Kiedyś robiłam tarczycowe ale chcę też powtórzyć. I jakie ma zrobić mąż? I średni koszt? W 500 zł się zamknie czy więcej?

Laski biorę się za badania. Powiedzcie mi jakie zrobić i kiedy?? Pewnie wszystkie zrobię prywatnie. Kiedyś robiłam tarczycowe ale chcę też powtórzyć. I jakie ma zrobić mąż? I średni koszt? W 500 zł się zamknie czy więcej?
Między 2 a 5 dc najlepiej , lh fsh estradiol SHBG testosteron androstendion dhea, prl

Obojętnie kiedy tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg

A mąż też hormony lh fsh testosteron PRL również tsh ft3 ft4 anty tpo i anty tg i ewentualnie jeszcze cukry na czczo i po obciążeniu ty i mąż żeby wykluczyć problemy z cukrami.

reklama
Dzień dobry w drugim dniu 5 cyklu nie starań po porodzie. 😀 puki co humor mam szampański. Krew ze mnie leci jak u rzeźnika. Wczoraj wybralam ostatni czopek na hemoroidy. Jak ja się cieszę że nie muszę już sobie nic wkładać w tyłek. I cóż nadal nie cierpliwie czekam aż mi się ginekolodzy łaskawie pozwolą starać po cc i cytologia wróci do normy. Ojjj do grudniu nie wysiedze. Już w listopadzie będę truć im dupe. 😀
Hej, podczytuje Was dziewczyny z sentymentu do wątku staraczkowego i wpadam z radą - jeśli jesteś po cięciu to odczekaj do kolejnej ciąży „przepisowe” minimum 12 miesięcy.
Ja jestem po dwóch cięciach (9 lat i 2 lata temu), blizna kontrolowana przez gina, zielone światło po 1,5 roku, teraz jestem w 30 tc i niestety od dwóch tygodni leżę 🙁 Blizna mimo, że miała ponad 15 mm to w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca się rozciągnęła i w tej chwili ma 4 mm grubości co grozi rozejściem. Oczywiście nie jest to reguła, ale dmuchajcie na zimne bo może być różnie 😉

Do góry