reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Pytanie czy okres przyjdzie w swoim terminie mimo brania dupka?? Myślę że 12 dpo to jednak jest szansa że test już coś pokaże.
Mam podobnie. Ginekolog kazał mi brać duphaston od 16 dp 25dc, we wtorek wzięłam ostatnią tabletkę, a w czwartek pojawiło się plamienie [emoji1745] dziewczyny kiedyś pisały że lepiej jest brać aż do dnia miesiączki

reklama
@młoda1994 i @Carry88 a z takim składem mogę brać czy odstawić. Kupiłam ostatnio taki suplement przed badaniem jeszcze i teraz będzie stał 😐

Załączniki

• 15986892338825258342560879242527.jpg
    15986892338825258342560879242527.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 52
Z tego wszystkiego zrobilam test owulacyjny ktory dzisiaj wyszedl o dziwo pozytywny mimo ze do okresu mi zostaly 4 dni. Kurde podejrzewam ze gospodarka hormonalna sie rozpadla...bo to nie jest normalne zeby kilka dni przed okresem test owu byl pozytywny

@młoda1994 i @Carry88 a z takim składem mogę brać czy odstawić. Kupiłam ostatnio taki suplement przed badaniem jeszcze i teraz będzie stał 😐

Ma dwie formy,ale ja bym odstawiła, bo zbic homocysteine wcale nie jest tak łatwo. Przy takiej homocysteinie duze prawdopodobieństwo, że kwasu foliowego masz nadmiar bo nie metylujesz tego zwykłego. Też dwa nowe preparaty musialam odstawić i kasa poszła się rypać, ale co zrobić.

Melduję, że zrobiłam dziś test i znów to samo, bielszy nie będzie. Niby się człowiek spodziewał i nastawił na porażkę, ale tak się jednak smutno zrobiło... Wiecie, mam jeszcze czas nie spinam się, ale przyznam się Wam, że chodzi też o pracę. No tak mnie wku*** szefowa, że chciałam uciec w pieluchy, jeszcze na L4 zrobić kurs na rzęsy i już tam nie wracac 😔 w styczniu mówiłam jej ze chce urlop we wrześniu a ona do mnie ze jej to nie pasuje, bo ona nie ma kiedy pojechać na drugi urlop 🙄 ale przez covida "okazano mi łaskę" i mogłam wziąć teraz urlop i mieć go razem z mężem. Szaleństwo, szczyt luksusu 🙄 i z każdym białym testem myślę sobie "kurła kolejny miesiąc w skurwidole". Sorki, że tak nie na temat ale musiałam komuś się wyżalić 😔 a teraz już tylko czekam na małpę, niech przyłazi i zaczynajmy walkę od nowa 🤷‍♀️
Wiem co czujesz, ciagle mówię że się zwolnię jak się nie uda i pójdę do innej pracy, ale później jak okres się kończy to mówię ok jeszcze ten miesiac i tak ponad rok minął🤦‍♀️tu mam pracę na stałe i to mnie trzyma, ale mam już dość, wypaliłam się w tej firmie😒

reklama
Mi okres przypadał 12dpo a dzisiaj 2 dzień odstawienia luteiny i okresu nie ma. Ja czekam max do 1.09 i dopiero wtedy będę liczyć spóźnienie okresu. Nie wiem ile moja faza lutealna trwa. 2 ostatnie cykle 60 dniowe. Teraz żyje nadzieja że będę miała cykl max 30 dniowy, obecnie 28dc.
U mnie też dalej nic, kurcze chyba ten niepokalanek podziałał na moje cyce, bo są pełne ale nie bolą ani jajników nie czuję tak jak zawsze, ale nie przestaje go brać, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, sprawdzam tylko delikatnie szyjkę, jest mega nisko i twarda póki co

Do góry