reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Laski, a propo cierpliwego czekania z testem do dnia okresu, jak to robicie jak bierzecie dupka?? Ja mam brać do 11 dpo, 12 dpo już nie, ale jeśli miałabym być w ciąży to bezpieczniej będzie go nie odstawiać co oznacza że będę musiała zatestować 12 dpo [emoji848]
Mam podobnie. Ginekolog kazał mi brać duphaston od 16 dp 25dc, we wtorek wzięłam ostatnią tabletkę, a w czwartek pojawiło się plamienie [emoji1745] dziewczyny kiedyś pisały że lepiej jest brać aż do dnia miesiączki

Ja moją pracę bardzo lubię. Pracuje w urzędzie w godzinach od 7 do 15. Weekendy wolne. Ekipa młodziutka. Tylko dyrekcja wkurza, ale to chyba wszędzie tak jest. Jakby jeszcze lepiej płacili, to byłoby cudownie. Ale i tak postaram się szybko pójść na zwolnienie. Teraz w dobie wirusa boję się. Codziennie mamy kontakt z setką klientów i nie chcę się zarazić.

Homocysteina do starań do zbicia sama jestem w trakcie zbijania. Włącz foliany i metylowane Wit b12 i zakwas z buraków. Jeśli bierzesz kwas foliowy zwykły czy jakieś mieszane typu prenatal uno to odstaw, bo homocysteina wskazuje, że nie przyswajasz. Tylko aktywne formy.
A możesz podać nazwę preparatów żeby nie było wątpliwości. Kiedyś pytałam swojej pani ginekolog o nazwy to ta wytrzeliła że pani sobie coś znajdzie w aptece

A możesz podać nazwę preparatów żeby nie było wątpliwości. Kiedyś pytałam swojej pani ginekolog o nazwy to ta wytrzeliła że pani sobie coś znajdzie w aptece

Kwas foliotywy metylowany np. Swanson, Solgar plus metylowana b12 i b6 z tych samych firm.
Ja biorę zestaw wit b plus foliany z now foods, ale będę zmieniać na ten poniżej dobre opinie i pozwala utrzymac homocysteine.

Załączniki

• Screenshot_20200810_185551_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200810_185551_com.android.chrome.jpg
    139,9 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Do góry