reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A ja biorę folian mimo że nie sprawdzalam mutacji genu i homocysteiny. Po prostu w aptece mi powiedziano że lepiej się przyswaja. Teraz się zastanawiam czy to dobrze że go zażywam moze powinnam jednak kwas foliowy jak wcześniej.. Endo kazala mi wykupić pregnal plus a w szafce leży jeszcze prenatal uno . We wtorek ma wizytę u gin więc sama narazie nie będę decydować co brać. Narazie stosuje tylko ten folian

To nie ma w tym nic złego, nawet lepiej. Foliany się lepiej przyswajają i nie są tylko dla osób z mutacjami 😉 zresztą niektóre osoby z mutacjami również, bardzo dobrze przyswajają zwykle kwasy tu akurat u mnie i u koleżanki wysoka homocysteina wskazuja na co innego dlatego ja biorę tylko foliany bez zwykłego kwasu, bo też miałam w górnej granicy. Na pewno Tobie nie zaszkodzi 😉

reklama
U mnie też dalej nic, kurcze chyba ten niepokalanek podziałał na moje cyce, bo są pełne ale nie bolą ani jajników nie czuję tak jak zawsze, ale nie przestaje go brać, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, sprawdzam tylko delikatnie szyjkę, jest mega nisko i twarda póki co
A moje cycki totalnie "bez uczuć" , oziębłe. Nigdy nie bolą itp. Nawet przed okresem.

To nie ma w tym nic złego, nawet lepiej. Foliany się lepiej przyswajają i nie są tylko dla osób z mutacjami 😉 zresztą niektóre osoby z mutacjami również, bardzo dobrze przyswajają zwykle kwasy tu akurat u mnie i u koleżanki wysoka homocysteina wskazuja na co innego dlatego ja biorę tylko foliany bez zwykłego kwasu, bo też miałam w górnej granicy. Na pewno Tobie nie zaszkodzi 😉
To będę brać dalej 😊

Na ciążowy może być za wcześnie.
Wiem :) ale warto bylo sprobowac🤣 ogolnie mam 3 ciaze za soba i nigdy nie mialam takich przebojow jak teraz. Tydzien po owulacji plamienia ktore trwaly 3 dni caly czas utrzymujacy sie sluz,a zawsze przed okresem mialam sucho jak na pustyni. Teraz dodatkowo ten test owu dodatni normalnie niezle combo mi sie zrobilo😂

Rozumiem. Przez to zbijanie homocysteiny to nawet się wstrzymywałam ze staraniami także doskonale rozumiem. Myśle, że ten z aliness jest wart jest kompleksowy kosztuje ok 60zl i nie trzeba iluś tabletek lykac, kompletować tego itp.
A to lekarz Ci zlecił badania czy sama? Badałaś pod kątem mthfr?
Sama zrobiłam bo jak byłam z moim na tym badaniu nasienia w klinice to babka dała mi taka ściągę z badaniami ze warto zrobić bo skoro nie zaskakuje to coś trzeba szukać.. Mój lekarz właśnie nic mi nie zlecił. Kazał do końca roku się starać a potem będziemy myśleć..muszę mu pomachać wynikami. Jakieś odchyły są więc niech się bierze za to... Na własną kieszeń to niestety dużo wychodzi jak dla mnie.. Jeszcze czekam na wynik Wit D i ANA. Zobaczymy co tu się dzieje.

To mogło być implantacyjne, albo niedomoga lutealna. Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam śluz od owulacji codziennie, teraz też tak mam [emoji85]
Wiem :) ale warto bylo sprobowac[emoji1787] ogolnie mam 3 ciaze za soba i nigdy nie mialam takich przebojow jak teraz. Tydzien po owulacji plamienia ktore trwaly 3 dni caly czas utrzymujacy sie sluz,a zawsze przed okresem mialam sucho jak na pustyni. Teraz dodatkowo ten test owu dodatni normalnie niezle combo mi sie zrobilo[emoji23]

reklama
To mogło być implantacyjne, albo niedomoga lutealna. Ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam śluz od owulacji codziennie, teraz też tak mam [emoji85]
Stawiam na ta niedomoge tylko kurde czy przy tym wyszedlby test owu pozytywny? 🤔 co do sluzu to czasami mam uczucie takie jakbym sie posikala🙈

Do góry