reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja moją pracę bardzo lubię. Pracuje w urzędzie w godzinach od 7 do 15. Weekendy wolne. Ekipa młodziutka. Tylko dyrekcja wkurza, ale to chyba wszędzie tak jest. Jakby jeszcze lepiej płacili, to byłoby cudownie. Ale i tak postaram się szybko pójść na zwolnienie. Teraz w dobie wirusa boję się. Codziennie mamy kontakt z setką klientów i nie chcę się zarazić.
Ja też lubię swoją pracę, jestem sekretarką szefa w dużej firmie. Fajna praca, dużo roboty, zawsze o wszystkim wiem pierwsza. [emoji16] Ogarniam kadry, klientów, rachunkowość, umawiam terminy, opiekuje się uczniami, wszystkiego po trochę.
Niestety przez te starania moja głowę zaprzątają inne rzeczy i jaka by praca nie była, to wolałabym być gdzieś indziej... W domku z bejbiczkiem, robić obiadki, piec ciasta i sprzątać kibel [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Mieszkam w Niemczech i niestety lekarze nie wysyłają na L4 w ciąży, nawet w czasie pandemii. Ale na kilka tygodni na pewno sobie coś ogarnę. W ostatniej ciąży z powodu stresu nie byłam w stanie pracować... [emoji2962]

reklama
To może oznaczać ciążę
Z tego wszystkiego zrobilam test owulacyjny ktory dzisiaj wyszedl o dziwo pozytywny mimo ze do okresu mi zostaly 4 dni. Kurde podejrzewam ze gospodarka hormonalna sie rozpadla...bo to nie jest normalne zeby kilka dni przed okresem test owu byl pozytywny

Ja też lubię swoją pracę, jestem sekretarką szefa w dużej firmie. Fajna praca, dużo roboty, zawsze o wszystkim wiem pierwsza. [emoji16] Ogarniam kadry, klientów, rachunkowość, umawiam terminy, opiekuje się uczniami, wszystkiego po trochę.
Niestety przez te starania moja głowę zaprzątają inne rzeczy i jaka by praca nie była, to wolałabym być gdzieś indziej... W domku z bejbiczkiem, robić obiadki, piec ciasta i sprzątać kibel [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Mieszkam w Niemczech i niestety lekarze nie wysyłają na L4 w ciąży, nawet w czasie pandemii. Ale na kilka tygodni na pewno sobie coś ogarnę. W ostatniej ciąży z powodu stresu nie byłam w stanie pracować... [emoji2962]

Ja siebie dokładnie widzę tak samo 🤣 pracę swoją też lubię, ale... No właśnie 😉 zresztą jakby mnie było stać to ja bym mogła nawet teraz już nie pracować 🤦‍♀️ marzenia 🤣
Na l4 pójdę, ale na pewno dopiero po 12 tyg albo może i później bo nie chce znowu przeżywać tego powrotu do pracy 😉

@aga.i.nieszka to trzymam kciuki i może Cię dogonię 😜😁💪

Ma dwie formy,ale ja bym odstawiła, bo zbic homocysteine wcale nie jest tak łatwo. Przy takiej homocysteinie duze prawdopodobieństwo, że kwasu foliowego masz nadmiar bo nie metylujesz tego zwykłego. Też dwa nowe preparaty musialam odstawić i kasa poszła się rypać, ale co zrobić.
Kurde... Jak nie urok to sraczka... Popatrzę na te suplementy co proponowałaś wyżej.

Kurde... Jak nie urok to sraczka... Popatrzę na te suplementy co proponowałaś wyżej.

Rozumiem. Przez to zbijanie homocysteiny to nawet się wstrzymywałam ze staraniami także doskonale rozumiem. Myśle, że ten z aliness jest wart jest kompleksowy kosztuje ok 60zl i nie trzeba iluś tabletek lykac, kompletować tego itp.
A to lekarz Ci zlecił badania czy sama? Badałaś pod kątem mthfr?

Witajcie :-) Obserwuję i czytam was sobie od dłuższego czasu ;-) I długo zbierałam się , że tutaj napisać. A jak już próbowałam to zawsze jakieś problemy techniczne z adresu @.
Nie ukrywam miło mi się was czyta. Codziennie sprawdzałam której wyszedł pozytywny test ciążowy :-D
Nazywam się Agnieszka, mam 34l i mieszkamy z rodziną we Wrocławiu.
Mamy kochaną 5 letnią córeczkę o którą musieliśmy bardzo dbać w ciąży, żeby jej nie stracić.
Przed dnią straciliśmy dwoje dzieci w połowach ciąż (mam niewydolność szyjki macicy)
Od ok. roku , z kilkoma przerwami staramy się o kolejne drugie dziecko.
I jak na razie kiepsko nam to wychodzi :-D
Pozdrawiam :-)
Ja siebie dokładnie widzę tak samo 🤣 pracę swoją też lubię, ale... No właśnie 😉 zresztą jakby mnie było stać to ja bym mogła nawet teraz już nie pracować 🤦‍♀️ marzenia 🤣
Na l4 pójdę, ale na pewno dopiero po 12 tyg albo może i później bo nie chce znowu przeżywać tego powrotu do pracy 😉

@aga.i.nieszka to trzymam kciuki i może Cię dogonię 😜😁💪
A ja biorę folian mimo że nie sprawdzalam mutacji genu i homocysteiny. Po prostu w aptece mi powiedziano że lepiej się przyswaja. Teraz się zastanawiam czy to dobrze że go zażywam moze powinnam jednak kwas foliowy jak wcześniej.. Endo kazala mi wykupić pregnal plus a w szafce leży jeszcze prenatal uno . We wtorek ma wizytę u gin więc sama narazie nie będę decydować co brać. Narazie stosuje tylko ten folian

reklama
Do góry