reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Cześć dziewczyny, to chyba moja pierwsza aktywność w życiu na jakimkolwiek forum. Ale czytam was od jakiegoś czasu i postanowiłam jednak założyć konto. Aktualnie staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsze skończyło w tym roku 10 lat. Długo nie mogłam zdecydować, czy chcę drugie, ale ostatnio postanowiłam, że teraz albo nigdy. Jestem po przejściach: w wieku 29 lat zdiagnozowano u mnie zmiany nowotworowe w szyjce, ale dzięki szybkiej interwencji lekarzy i regularnym badaniom wcześniej, udało się szybko zwalczyć problem. Minusem jest jednak to, że od tamtego czasu mam krótszą szyjkę i trochę się boję ciąży. Z drugiej strony żaden lekarz do tej pory mnie nie zniechęcał, a wręcz przeciwnie, wszyscy twierdzą, że sobie z tym poradzimy. Tak więc zaczęliśmy się starać. Kilka dni temu miałam owulację i działaliśmy. W poprzednich dwóch cyklach też współżyliśmy w okolicach dni płodnych, ale bez specjalnego zaglądania w kalendarzyk, więc liczę, że ten cykl jest pierwszym, w którym podjęliśmy prawdziwe starania. W pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem, ale to było dawno. Dziś mam 36 lat i wiele mogło się zmienić. Cykle mam 28-30-dniowe. Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za każdą z nas:)

I to w apce robisz??
Tak
Do B1 plus politik kurs do obywatelstwa za nie całe 5 lat. A później moze wybiorę się na B2 i C1
Super, potem tylko b2 i będzie z górki. [emoji4]
ja albo nie umiem albo nie wiem jak zaznaczyć posty w apce [emoji87]
Ja po prostu naciskam palcem na tą wiadomość, która chce zaznaczyć. A może naciśnij i przytrzymaj?
Dziewczyny a znacie akademię płodności? Dziewczyny prowadzą świetnego Instagrama i YouTube :) ogólnie polecam bardzo do posłuchania :)
Ja mam ich wszystkie ebooki. Ale jeszcze nie dotrwałam do końca.

Ja nigdy nie testuje, na początku starań w dniu terminu @ mi się zdarzyło. Dzisiaj dzień deszczowy a i mój nastrój kiepski, siedzę w pracy i co chwile łzy napływają mi do oczu. Wszędzie spotykam kobietki w ciąży, uśmiecham się na ich widok i za chwilę zdaje sobie sprawę jak bardzo im zazdroszczę. Jestem w końcówce cyklu i wiem,że znowu się nie udało(nawet piersi nie bolą). Boje się,że na tym hsg wyjdzie ,że wszystko jest ok i zostanie tylko klinika. Przepraszam,że się użalam ale jakiś kiepski dzień mam.

Mi wyszlo hsg prawidłowe w lipcu, teraz pierwszy cykl starań nieudany. Został jeden a później ginekolog proponuję inseminacje. Na ktora narazie nie jestem zdecydowana.. [emoji2368] Kochana nie martw się, jestesmy tu po to żeby się wspierać [emoji3590]
Ja nigdy nie testuje, na początku starań w dniu terminu @ mi się zdarzyło. Dzisiaj dzień deszczowy a i mój nastrój kiepski, siedzę w pracy i co chwile łzy napływają mi do oczu. Wszędzie spotykam kobietki w ciąży, uśmiecham się na ich widok i za chwilę zdaje sobie sprawę jak bardzo im zazdroszczę. Jestem w końcówce cyklu i wiem,że znowu się nie udało(nawet piersi nie bolą). Boje się,że na tym hsg wyjdzie ,że wszystko jest ok i zostanie tylko klinika. Przepraszam,że się użalam ale jakiś kiepski dzień mam.

reklama
Do góry