reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Cześć dziewczyny :-)

jestem w grupie starających się, w czerwcu od ginekolog dostałam luttagen 200 mg, zalecenie - brać od 15 dc. przez 10 dni. Lek miał wyregulować miesiączkę i pomóc w owulacji . po 1 cyklu brania tego leku @ była w 31 dniu a teraz w drugim cyklu jest 34 dc i nic, ani okresu ani ciąży a nadzieje były, a test ciążowy był robiony wczoraj i dziś.

Czy któraś miała z Was podobnie ? do gin nie mogę się dodzwonić.

Pewnie że za wcześnie! U mnie jest tak że testy białe a w dzień owulacji nagle pozytyw.
Uwaga głupie pytanie [emoji2356] 10dc na teście owu tylko jedna kreska tzn. że za wcześnie czy, że nie na szans na owu? Wybaczcie, ale słabo ogarniam temat testów [emoji12]

Ja jestem zalamana 😔
Leze pod dwoma kocami, goraczka 38,7 i jakby mi ktos szpilki wbijal w ciało 😭
Nie dam rady nic dzis zrobić, tak sie boje, ze omine tą owulacje 😶 zrobie test zaraz jeszcze jeden, mam nadzieje, ze kreska bedzie jeszcze ciemniejsza i owu bedzie jutro lub pojutrze....jutro musi byc lepiej, moj M kazal mi sie klasc z herbatą 😭
A ja jak na zlosc mokra taka, ze sie mnie pytał czy sie posikalam, bo az mialam ślad na spodenkach 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
No i się zesrało za przeproszeniem 😫😫😫 zaliczyłam dzisiaj jeszcze wizytę u hematologa, miesiąc temu zlecił mi mnóstwo badań pod kątem zakrzepicy i dzisiaj je analizowalismy. Pod tym kątem nie ma tragedii choć i tak włączy mi w ciąży heparyne. Ale generalnie kazał wstrzymać się 2-3 miesiące ze staraniami... Przepisał mi leki po których może w końcu zejdą mi obrzeki z nóg. Ale nie można ich stosować w ciąży więc z tego względu jesteśmy wstrzymani 🤨 no i jeszcze naciskał żebym unormowała tą tarczyce bo jednak takie wpadanie z niedoczynnosci w nadczynnosc też może skutkować ponownym poronieniem 😞
Ach wszystko byłoby spoko, jakoś bym przetrzymała te 3 miesiące ale z tyłu głowy mam to podejrzenie endometriozy i z każdą miesiączka będzie u mnie gorzej 😟 boje sie że przegapie teraz moment a później nie będziemy umieli zajść 😭 mam doła dziś 😔🥺
Też kilka tyg temu przez to przechodziłam i kazano nam wstrzymać się 3 msc że staraniami po zabiegu który mam w poniedziałek....
Będziemy razem się wspierać kochana. Najważniejsze, zadbać o siebie przed zajściem

Do góry