reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Twój progesteron mówi że w tym cyklu była owu. Nie masz się czym martwic. Jeśli się starasz o dziecko to życzę aby ten cykl był owocny[emoji4]
Tak staram się o diecko, ale męża niestety w tym cyklu nie będzie chyba że uda mu się jakoś ściągnąć do domu na weekend...
Tak czy inaczej, że się dopytam- znaczy że owulacja się odbyła, ale jest to równoznaczne z tym, ż jajeczko zostalo uwolnione i czekało na plemniki? Czy to nie ma reguły? pytam ponieważ mam tendencję do torbieli czynnościowych i zastanawia mnie jeszcze poprzedni cykl gdzie niby była owulacja i mąż też a rezultatów brak

Tak staram się o diecko, ale męża niestety w tym cyklu nie będzie chyba że uda mu się jakoś ściągnąć do domu na weekend...
Tak czy inaczej, że się dopytam- znaczy że owulacja się odbyła, ale jest to równoznaczne z tym, ż jajeczko zostalo uwolnione i czekało na plemniki? Czy to nie ma reguły? pytam ponieważ mam tendencję do torbieli czynnościowych i zastanawia mnie jeszcze poprzedni cykl gdzie niby była owulacja i mąż też a rezultatów brak
Tak owulacja jest wtedy kiedy pęcherzyk graafa pęknie i uwolni komórkę jajowa do jajowodu by była możliwość zapłodnienia.

Edit: na to aby była ciąża musi się wiele czynników złączyć nie tylko owulacja i plemnik.

Tak mnie wystraszył pozamaciczną, że nie wiem czy nie pójdę szybciej do innego.

Dziewczyny myślicie, że jeżeli to będzie cp to może być niebezpiecznie do wtorku? Bardzo się boję. 😔 Beta też tak pięknie przyrasta w razie cp?

Mam takie straszne sny ze po prostu wymiękam. Staram sie uspokoić wiecie zająć czymś innym, nie myśleć. Ale dupa wstaje u bum, porypany sen.
Doradźcie tak na rozsądnie, jeżeli mam podejrzenie cp to mam się czym martwić przecież, boję się, że jak beta tak ładnie rośnie to mi sie w tym jajowodzie tak rozwinie, że peknie.

Aa i przysięgam, że jeżeli wszystko będzie dobrze, to będę tylko na staraczkach z Wami, bo co się na czytam na innych forach to można zawału dostać.

I moje kochane czekam na wasze kreseczki ❤ dalej jaj wstawiacie to cieszą mnie niesamowicie ❤
Na spokojnie przy cp przyrost bety jest zly przy ok 4 badaniu u mnie tak bylo. Jesli chcesz sprawdz sobie w necie kalkulator beta hcg tam wpisujesz date i godzine pobrania krwi wpisujesz ile wynosila beta i pokazuje ci czy przyrost jest prawidłowy. Mialam podwyższona temp prawie 38 stopni i wewnętrznie czulam ze cos jest nie tak do tego mialam od terminu @ brązowe plamienia przez 3 dni. Wiec to ze nic nie widzial to moze za wcześnie. Ja bylam operowana przy becie ponad 10 tys. Bo wtedy widzial cp na usg

Na spokojnie przy cp przyrost bety jest zly przy ok 4 badaniu u mnie tak bylo. Jesli chcesz sprawdz sobie w necie kalkulator beta hcg tam wpisujesz date i godzine pobrania krwi wpisujesz ile wynosila beta i pokazuje ci czy przyrost jest prawidłowy. Mialam podwyższona temp prawie 38 stopni i wewnętrznie czulam ze cos jest nie tak do tego mialam od terminu @ brązowe plamienia przez 3 dni. Wiec to ze nic nie widzial to moze za wcześnie. Ja bylam operowana przy becie ponad 10 tys. Bo wtedy widzial cp na usg
Mnie cały czas boli jajnik lewy i pachwina czuje gi cały czas co chwilę muszę zmieniać pozycje jak siedzieć. Eh macie rację. Poczekam do tej wizyty

reklama
Do góry