reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak mi gin powiedział, bo już powinno być widać cokolwiek. A nie znalazł nic.
Beta była nie cały 1000 albo ledwo ponad 1000 nie powinno nic być widać. Nie musiało się jeszcze ukazać. Który masz tc?

Edit: następny jakiś konował z tego lekarza. To może być zdecydowanie za wcześnie na co kolwiek na usg tym bardziej że z tego co pamiętam masz nieregularne miesiączki.

reklama
Wiem ze sie nie sprawdza,ale kusi...nie chce sie nakrecac ale cos tam widze:(
I robilam o czułości 25 , 10dpo
10 dpo to bardzo wcześnie na pozytywny test. Najczęściej dopiero 9 dpo jest zagnieżdżenie. 48 h później beta jest wykrywalna dopiero we krwi. Więc pomyśl sobie ile jeszcze czasu trzeba żeby przeszła do moczu w wystarczającym stężeniu :) No i tym bardziej nie testem o czułości 25.

Dziewczyny, jak to jest z tym poziomem progeteronu w drugiej polowie cyklu?
Jakieś 8 lat wstecz, jak starałam się o pierwsze dziecko zrobiłam 7-8 dpo poziom progesteronu wyszedł 16, 48 i lekarz powiedział mi że niski i powtorzyc po 2 dniach i wyszedł 4,16. Wtedy powiedział, że się sumuje daje łącznie powyżej 20 i jest ok....
Teraz z ciekawości zrobiłam w 8 dpo i wyszedl mi 12,40 i inny lekarz powiedział że jest taki jak powinien być w drugiej fazie jednak drugiego nie miałam możliwości powtorzyc. (w maju odstawiłam tabsy i czekam az mi sie cykl wyreguluje)
Wiecie coś na ten temat?

@Eryka25 my chyba pisałyśmy o refundacji heparyny? Na innym wątku dziewczyny wrzuciły, że od 01.09.2020 będzie refundowoana dla ciężarnych tylko nie wiem czy lekarz z prywatnej praktyki też będzie mógł wystawić taką receptę. Skopiowałam.
- Progesteron (tabletki podjęzykowe i dopochwowe)
- Dalteparyna (Fragmin w różnych dawkach)
- Enoksaparyna (m.in. Clexane, Neoparin, Losmina)
- Nadroparyna (m.in. Fraxiparine, Fraxodi)
- Insuliny (m.in. Mixtard, Polhumin, Actrapid, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog)
- Lewotyroksyna (m.in. Euthyrox, Letrox)
- Metoprolol (m.in. Metocard)
Dokładnie to my o tym pisalyśmy. Będę miała wizytę w październiku to zapytam co mogę z tą heparyną. Pierwszą pełnopłatną wykupiłam. Ale jeśli jest taka możliwość to będę kombinować żeby były refundowane. Mój lekarz przyjmuje w szpitalu, to może są jakieś szanse że mi wypisze na refundację. Dzięki za info :)

Dziewczyny, jak to jest z tym poziomem progeteronu w drugiej polowie cyklu?
Jakieś 8 lat wstecz, jak starałam się o pierwsze dziecko zrobiłam 7-8 dpo poziom progesteronu wyszedł 16, 48 i lekarz powiedział mi że niski i powtorzyc po 2 dniach i wyszedł 4,16. Wtedy powiedział, że się sumuje daje łącznie powyżej 20 i jest ok....
Teraz z ciekawości zrobiłam w 8 dpo i wyszedl mi 12,40 i inny lekarz powiedział że jest taki jak powinien być w drugiej fazie jednak drugiego nie miałam możliwości powtorzyc. (w maju odstawiłam tabsy i czekam az mi sie cykl wyreguluje)
Wiecie coś na ten temat?
Twój progesteron mówi że w tym cyklu była owu. Nie masz się czym martwic. Jeśli się starasz o dziecko to życzę aby ten cykl był owocny[emoji4]

@Eryka25 my chyba pisałyśmy o refundacji heparyny? Na innym wątku dziewczyny wrzuciły, że od 01.09.2020 będzie refundowoana dla ciężarnych tylko nie wiem czy lekarz z prywatnej praktyki też będzie mógł wystawić taką receptę. Skopiowałam.
- Progesteron (tabletki podjęzykowe i dopochwowe)
- Dalteparyna (Fragmin w różnych dawkach)
- Enoksaparyna (m.in. Clexane, Neoparin, Losmina)
- Nadroparyna (m.in. Fraxiparine, Fraxodi)
- Insuliny (m.in. Mixtard, Polhumin, Actrapid, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog)
- Lewotyroksyna (m.in. Euthyrox, Letrox)
- Metoprolol (m.in. Metocard)

Ale extra. To w tej ciąży będę miała dużo mniejsze koszty. 😊 Jeszcze immunoglobulina anty D w 28/30 TC jest za darmo.
A wiadomo jak wysoka jest ta refundacja ?

A jaki poziom progesteronu 7-8 dpo świadczy, że była owulacja i czy jest jakaś różnica czy to 7 czy 8 ?

Beta była nie cały 1000 albo ledwo ponad 1000 nie powinno nic być widać. Nie musiało się jeszcze ukazać. Który masz tc?

Edit: następny jakiś konował z tego lekarza. To może być zdecydowanie za wcześnie na co kolwiek na usg tym bardziej że z tego co pamiętam masz nieregularne miesiączki.
Według apki 4+6

reklama
Dokładnie to my o tym pisalyśmy. Będę miała wizytę w październiku to zapytam co mogę z tą heparyną. Pierwszą pełnopłatną wykupiłam. Ale jeśli jest taka możliwość to będę kombinować żeby były refundowane. Mój lekarz przyjmuje w szpitalu, to może są jakieś szanse że mi wypisze na refundację. Dzięki za info :)

Ja też będę tak próbować, bo chodzę prywatnie,ale przyjmuje w szpitalu. Do tej pory bym nie miała podstaw na refundację ;)

@hania4899 nie wiem o kwocie ;)

Do góry