reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak mi gin powiedział, bo już powinno być widać cokolwiek. A nie znalazł nic.
Beta była nie cały 1000 albo ledwo ponad 1000 nie powinno nic być widać. Nie musiało się jeszcze ukazać. Który masz tc?

Edit: następny jakiś konował z tego lekarza. To może być zdecydowanie za wcześnie na co kolwiek na usg tym bardziej że z tego co pamiętam masz nieregularne miesiączki.

reklama
Wiem ze sie nie sprawdza,ale kusi...nie chce sie nakrecac ale cos tam widze:(
I robilam o czułości 25 , 10dpo
10 dpo to bardzo wcześnie na pozytywny test. Najczęściej dopiero 9 dpo jest zagnieżdżenie. 48 h później beta jest wykrywalna dopiero we krwi. Więc pomyśl sobie ile jeszcze czasu trzeba żeby przeszła do moczu w wystarczającym stężeniu :) No i tym bardziej nie testem o czułości 25.

Dziewczyny, jak to jest z tym poziomem progeteronu w drugiej polowie cyklu?
Jakieś 8 lat wstecz, jak starałam się o pierwsze dziecko zrobiłam 7-8 dpo poziom progesteronu wyszedł 16, 48 i lekarz powiedział mi że niski i powtorzyc po 2 dniach i wyszedł 4,16. Wtedy powiedział, że się sumuje daje łącznie powyżej 20 i jest ok....
Teraz z ciekawości zrobiłam w 8 dpo i wyszedl mi 12,40 i inny lekarz powiedział że jest taki jak powinien być w drugiej fazie jednak drugiego nie miałam możliwości powtorzyc. (w maju odstawiłam tabsy i czekam az mi sie cykl wyreguluje)
Wiecie coś na ten temat?

@Eryka25 my chyba pisałyśmy o refundacji heparyny? Na innym wątku dziewczyny wrzuciły, że od 01.09.2020 będzie refundowoana dla ciężarnych tylko nie wiem czy lekarz z prywatnej praktyki też będzie mógł wystawić taką receptę. Skopiowałam.
- Progesteron (tabletki podjęzykowe i dopochwowe)
- Dalteparyna (Fragmin w różnych dawkach)
- Enoksaparyna (m.in. Clexane, Neoparin, Losmina)
- Nadroparyna (m.in. Fraxiparine, Fraxodi)
- Insuliny (m.in. Mixtard, Polhumin, Actrapid, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog)
- Lewotyroksyna (m.in. Euthyrox, Letrox)
- Metoprolol (m.in. Metocard)
Dokładnie to my o tym pisalyśmy. Będę miała wizytę w październiku to zapytam co mogę z tą heparyną. Pierwszą pełnopłatną wykupiłam. Ale jeśli jest taka możliwość to będę kombinować żeby były refundowane. Mój lekarz przyjmuje w szpitalu, to może są jakieś szanse że mi wypisze na refundację. Dzięki za info :)

Dziewczyny, jak to jest z tym poziomem progeteronu w drugiej polowie cyklu?
Jakieś 8 lat wstecz, jak starałam się o pierwsze dziecko zrobiłam 7-8 dpo poziom progesteronu wyszedł 16, 48 i lekarz powiedział mi że niski i powtorzyc po 2 dniach i wyszedł 4,16. Wtedy powiedział, że się sumuje daje łącznie powyżej 20 i jest ok....
Teraz z ciekawości zrobiłam w 8 dpo i wyszedl mi 12,40 i inny lekarz powiedział że jest taki jak powinien być w drugiej fazie jednak drugiego nie miałam możliwości powtorzyc. (w maju odstawiłam tabsy i czekam az mi sie cykl wyreguluje)
Wiecie coś na ten temat?
Twój progesteron mówi że w tym cyklu była owu. Nie masz się czym martwic. Jeśli się starasz o dziecko to życzę aby ten cykl był owocny[emoji4]

@Eryka25 my chyba pisałyśmy o refundacji heparyny? Na innym wątku dziewczyny wrzuciły, że od 01.09.2020 będzie refundowoana dla ciężarnych tylko nie wiem czy lekarz z prywatnej praktyki też będzie mógł wystawić taką receptę. Skopiowałam.
- Progesteron (tabletki podjęzykowe i dopochwowe)
- Dalteparyna (Fragmin w różnych dawkach)
- Enoksaparyna (m.in. Clexane, Neoparin, Losmina)
- Nadroparyna (m.in. Fraxiparine, Fraxodi)
- Insuliny (m.in. Mixtard, Polhumin, Actrapid, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog)
- Lewotyroksyna (m.in. Euthyrox, Letrox)
- Metoprolol (m.in. Metocard)

Ale extra. To w tej ciąży będę miała dużo mniejsze koszty. 😊 Jeszcze immunoglobulina anty D w 28/30 TC jest za darmo.
A wiadomo jak wysoka jest ta refundacja ?

A jaki poziom progesteronu 7-8 dpo świadczy, że była owulacja i czy jest jakaś różnica czy to 7 czy 8 ?

Beta była nie cały 1000 albo ledwo ponad 1000 nie powinno nic być widać. Nie musiało się jeszcze ukazać. Który masz tc?

Edit: następny jakiś konował z tego lekarza. To może być zdecydowanie za wcześnie na co kolwiek na usg tym bardziej że z tego co pamiętam masz nieregularne miesiączki.
Według apki 4+6

reklama
Dokładnie to my o tym pisalyśmy. Będę miała wizytę w październiku to zapytam co mogę z tą heparyną. Pierwszą pełnopłatną wykupiłam. Ale jeśli jest taka możliwość to będę kombinować żeby były refundowane. Mój lekarz przyjmuje w szpitalu, to może są jakieś szanse że mi wypisze na refundację. Dzięki za info :)

Ja też będę tak próbować, bo chodzę prywatnie,ale przyjmuje w szpitalu. Do tej pory bym nie miała podstaw na refundację ;)

@hania4899 nie wiem o kwocie ;)

Do góry