reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny jak wcześniej pisałam mam cykle średnio 35 dni A dziś u mnie 26 dc i pobolewa mnie prawy jajnik cóż to może być
Ja też mam bóle jajników a dzisiaj 24dc. Domniemana owu 14-15dc apka okres pokazuje mi na piątek ale wtedy by faza lutealna trwała 12 dni także podejrzewam że okres powinien być końcem sierpnia ewentualnie na początek września. Z tym że ja biorę luteine już dzisiaj 8 dzień.

reklama
Cześć dziewczyny! Moze mnie pamiętacie bo miałam dostac medal za pierwsze 2 kreski na tym forum. Niestety... pisze wlasnie ze szpitalnego łóżka. Nastąpiło obumarcie zarodka i właśnie jestem w trakcie poronienia farmakologicznego. I teraz nie wiem... co dalej? To była moja pierwsza ciaza, mam 32 lata...
Kochana, pewnie, że Cię pamiętamy! Przynajmniej ja ;) bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Tu dziewczyny mają podobne doświadczenia (niestety), więc na pewno Ci dobrze poradzą 💪

Nie mialam na mysli Ciebie akurat. Bylo kilka postow w tylu ,,Po co one robia tak wczesnie te testy'' ,,Ja tego nie rozumiem , jaki jest tego sens'' ,,Az tak niecierpliwe jestescie'' itp itd. Ja tu nie mowie o poklepywaniu po glowce, ale jest tu sporo osob ktore oczekuja wsparcia, a nie kasliwych uwag.
Ale to jest forum i taka jego uroda - każdy ma swoje zdanie i nie widzę powodu, by go nie wyrazić ;) już nie przesadzajmy dziewczyny, bo naprawdę za chwilę będziemy się tu tylko poklepywać i sobie przytakiwać, nawet jak ktoś nie ma racji 🤷

Edit: zresztą w sumie bez sensu ciągnę temat ;) mimo że mam wakacje, to w sumie szkoda mi czasu na wymianę zdań o głupotę tak naprawdę. Także peace i miłego dnia ✌️

A powiem Wam jeszcze, że ostatnio poznałam dziewczynę, która starała się z mężem o dziecko od 3lat. W międzyczasie wyszło, że ma jakieś tam różne choroby, potem się okazało, że nasienie męża nie takie. A teraz jest w ciąży, mieli invitro i pod koniec roku przyjdzie na świat ich dziecko 😍 mnie bardzo motywują takie historie, myślę, że Was też ;)

@Martxx1 czyli idziemy lo lekarza tego samego dnia :D

@młoda1994 ja kiedyś dostawałam 3 dnia po odstawieniu, a w tym roku 2 dnia po odstawieniu - brałam od 16-25 dc i martwiło mnie, że cykle mam tylko 26 dniowe po tym
O to super. Ja będę szczęśliwa jak cykl będzie trwał 28dni albo max 30 dni. Dziękuję za informację.

@Martxx1 czyli idziemy lo lekarza tego samego dnia :D

@młoda1994 ja kiedyś dostawałam 3 dnia po odstawieniu, a w tym roku 2 dnia po odstawieniu - brałam od 16-25 dc i martwiło mnie, że cykle mam tylko 26 dniowe po tym
Tak mnie wystraszył pozamaciczną, że nie wiem czy nie pójdę szybciej do innego.

Dziewczyny myślicie, że jeżeli to będzie cp to może być niebezpiecznie do wtorku? Bardzo się boję. 😔 Beta też tak pięknie przyrasta w razie cp?

Mam takie straszne sny ze po prostu wymiękam. Staram sie uspokoić wiecie zająć czymś innym, nie myśleć. Ale dupa wstaje u bum, porypany sen.
Doradźcie tak na rozsądnie, jeżeli mam podejrzenie cp to mam się czym martwić przecież, boję się, że jak beta tak ładnie rośnie to mi sie w tym jajowodzie tak rozwinie, że peknie.

Aa i przysięgam, że jeżeli wszystko będzie dobrze, to będę tylko na staraczkach z Wami, bo co się na czytam na innych forach to można zawału dostać.

I moje kochane czekam na wasze kreseczki ❤️ dalej jaj wstawiacie to cieszą mnie niesamowicie ❤️

Dziewczyny myślicie, że jeżeli to będzie cp to może być niebezpiecznie do wtorku? Bardzo się boję. [emoji17] Beta też tak pięknie przyrasta w razie cp?

Mam takie straszne sny ze po prostu wymiękam. Staram sie uspokoić wiecie zająć czymś innym, nie myśleć. Ale dupa wstaje u bum, porypany sen.
Doradźcie tak na rozsądnie, jeżeli mam podejrzenie cp to mam się czym martwić przecież, boję się, że jak beta tak ładnie rośnie to mi sie w tym jajowodzie tak rozwinie, że peknie.

Aa i przysięgam, że jeżeli wszystko będzie dobrze, to będę tylko na staraczkach z Wami, bo co się na czytam na innych forach to można zawału dostać.

I moje kochane czekam na wasze kreseczki [emoji3590] dalej jaj wstawiacie to cieszą mnie niesamowicie [emoji3590]
Ale na jakiej podstawie masz podejrzana cp? Do tego jeszcze daleko. Nie schizuj. Miało prawo nie być jeszcze widać niż na usg. Czekaj spokojnie do kolejnej wizyty i nie myśl. Będziesz sobie wkręcać to będzie jeszcze gorzej. Cp podejrzenie by mogło być gdybyś miała naprawdę wysoka betę i nic by nie było widać na usg ale teraz to normalne że nic nie widziałaś.

Nie zawsze boli brzuch... natomiast jak jesteś wilgotna to raczej oznaka zbliżającej się @ gdyby była ciąża to była byś sucha.
A przed @ często jest trochę wilgotno ;)
Nieprawda :) Nie ma czegoś takiego, że w przypadku ciąży nie ma śluzu a przed @ jest dużo śluzu. Każdy organizm jest inny. Najczęściej z tego co mówią kobiety, to po zapłodnieniu jest po prostu inaczej. Co nie oznacza, że sucho. Ja np. miałam sucho na początku, bo zazwyczaj miałam dużo mlecznego śluzu. A z kolei u innych kobiet mogło być naturalnie przed @ sucho a po zajściu miały dużo śluzu. Nie ma żadnej reguły na to.

Dziewczyny myślicie, że jeżeli to będzie cp to może być niebezpiecznie do wtorku? Bardzo się boję. 😔 Beta też tak pięknie przyrasta w razie cp?

I moje kochane czekam na wasze kreseczki ❤ dalej jaj wstawiacie to cieszą mnie niesamowicie ❤
Nie powinnaś sobie wmawiać ciąży pozamacicznej bo nie masz ku temu żadnego powodu moim zdaniem.

reklama
Ale na jakiej podstawie masz podejrzana cp? Do tego jeszcze daleko. Nie schizuj. Miało prawo nie być jeszcze widać niż na usg. Czekaj spokojnie do kolejnej wizyty i nie myśl. Będziesz sobie wkręcać to będzie jeszcze gorzej. Cp podejrzenie by mogło być gdybyś miała naprawdę wysoka betę i nic by nie było widać na usg ale teraz to normalne że nic nie widziałaś.
Tak mi gin powiedział, bo już powinno być widać cokolwiek. A nie znalazł nic.

Do góry