reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Kochana,ja mialam "okres"dwa miesiace ciazy...dlatego dowiedzialam sie o niej w 13 tyg ;) a co to bylo?nie wiem, skonczylo sie samo,ciaza wzorowa, dziecko zdrowe..
Ja też tak miałam i gdyby nie kontrolna wizyta u gin nie wiedziałabym że byłam w ciąży, niestety ciąża się zakończyła w 14tc. I po wizycie u gin który mi oznajmił ze jestem w ciąży z ciekawości zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Możliwe że był felerny test ale tego się już nie dowiem. Dodam że mi w 3 ciazach wogule testy nie wychodziły.

reklama
Ja też tak miałam i gdyby nie kontrolna wizyta u gin nie wiedziałabym że byłam w ciąży, niestety ciąża się zakończyła w 14tc. I po wizycie u gin który mi oznajmił ze jestem w ciąży z ciekawości zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Możliwe że był felerny test ale tego się już nie dowiem. Dodam że mi w 3 ciazach wogule testy nie wychodziły.
Wlasnie dlatego ja teraz tez zrobilam test,mimo plamienia..wyszedl negatywny, a ja sie czuje typowo jak w ciąży, no ale moze mam letnie przesilenie 😆

Dziewczyny moje kochanie! W tym cyklu chce spróbować działać jakoś inaczej. Powiedziecie jak to u was wygląda z sexem? Ile dni przed owu sie wstrzymujecie? I ile dni po owulacji najlepiej działać.
Bo ja juz z głupialam. Enty cykl z rzędu i nic.
Mam nadzieję że teraz prolaktyna będzie dobra i wkoncu sie uda.
Ja W dni płodne i owulacje zamierzam codziennie działać :) dziś 9 dc także już powoli zaczynamy :) od jutra wieczór robię testy owu, dziś ananas zjedzony (powiem Wam że jak obkrawałam mojemu i synowi środki to wszystkie zjadłam ) :) no i winko się chłodzi taki swojskie :)
W poprzednim cyklu staraliśmy się co drugi albo trzeci dzień i nic nie wyszło. A wyniki mam wzorowe, magnez kwas foliowy, witaminę D i b12 suplementuje od 3 miesięcy.

Dziewczyny moje kochanie! W tym cyklu chce spróbować działać jakoś inaczej. Powiedziecie jak to u was wygląda z sexem? Ile dni przed owu sie wstrzymujecie? I ile dni po owulacji najlepiej działać.
Bo ja juz z głupialam. Enty cykl z rzędu i nic.
Mam nadzieję że teraz prolaktyna będzie dobra i wkoncu sie uda.
Ja postanowilam dzialac co dwa dni...i zobaczymy. Moze jak zblizy sie owu, to wtedy dziennie.

Ja przytoczylam tylko to,co sama ostatnio wyczytałam w związku z moim dziwnym okresem, poczytalam pare wypowiedzi lekarzy i wszedzie tłumaczyli, ze to plamienie implantacyjne moze przypasc w terminie miesiaczki lub blisko niej...
Jak jest?nie wiem, ale wiem, organizm kobiecy i cale te cykle sa niezbadane ;)
Różnie piszą w internecie, ale ja sporo na ten temat przekopałam jak się starałam i korzystałam z publikacji naukowych i wyników badań zagranicznych, dlatego napisałam co wtedy ustaliłam :)

Ja W dni płodne i owulacje zamierzam codziennie działać :) dziś 9 dc także już powoli zaczynamy :) od jutra wieczór robię testy owu, dziś ananas zjedzony (powiem Wam że jak obkrawałam mojemu i synowi środki to wszystkie zjadłam ) :) no i winko się chłodzi taki swojskie :)
W poprzednim cyklu staraliśmy się co drugi albo trzeci dzień i nic nie wyszło. A wyniki mam wzorowe, magnez kwas foliowy, witaminę D i b12 suplementuje od 3 miesięcy.
Ja też znowuż w tym miesiącu spróbuję z ananasem, winem, zupami ciepłymi bo to ponoć bardzo ważne żeby jeść ciepłe posiłki po owualcji.
Ale kocioł w pracy bede miała więc sama ciekawą jestem jak to będzie.
I mam prenatal uno, Wiesiołek i omegę 3.

reklama
Do góry