reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Myślę, że nie ma co się nakręcać :) Ja w cyklu przed udanym cyklem miałam przed terminem @ takie straszne objawy ze strony organizmu, że aż byłam w szoku. Okropne bóle jajników, krzyża, do tego piersi jak poparzone, autentycznie bolały i piekła mnie na nich skóra jak po oparzeniu słonecznym. Skurcze podbrzusza miałam podobne do tych co miałam jak się udało. A niestety wtedy po kilku dniach i tak dostałam @ 🤷🏼‍♀️ Trudno stwierdzić czemu czasem tak się dzieje, że organizm wariuje. Chyba test w domu wtedy robiłam i był negatywny, więc raczej biochemicznej nie miałam.
No ja się nie doszukiwalam bo serio już tyle razy miałam wszystkie objawy, a potem rozczarowanie. Tylko wczoraj jak wstawałam poczułam jakby ktoś mi szpile w kręgosłup wbijal gdzieś w okolicy krzyżowej. I takimi zostało jak stopam na lewą nogę boli bardziej i przy siadaniu schylaniu itp tylko w pozycji polezacej lepiej. No i ja mądra głowa zaczęłam czytać w internecie że może być pozamaciczna itp A do lekarza pójdę dopiero jutro... Ogólnie czuję się fatalnie a przez ta koronę nawet nie wiem czy mnie przyjmą bo jesteśmy w żółtej strefie.....

reklama
No ja się nie doszukiwalam bo serio już tyle razy miałam wszystkie objawy, a potem rozczarowanie. Tylko wczoraj jak wstawałam poczułam jakby ktoś mi szpile w kręgosłup wbijal gdzieś w okolicy krzyżowej. I takimi zostało jak stopam na lewą nogę boli bardziej i przy siadaniu schylaniu itp tylko w pozycji polezacej lepiej. No i ja mądra głowa zaczęłam czytać w internecie że może być pozamaciczna itp A do lekarza pójdę dopiero jutro... Ogólnie czuję się fatalnie a przez ta koronę nawet nie wiem czy mnie przyjmą bo jesteśmy w żółtej strefie.....
Mnie boli jajnik spóźnia się okres, miałam lekkie plamienie. I też czytalam o pozamacicznej ciąży. Boję się co się cdzieje🙄😔☹️😞

Zaczęłam się stresować. Boli mnie jajnik cały dzień . Dostałam lekkiego plamienia no dosłownie z kropelka przybrudzenia ledwo widocznego. Nie wiem co się dzieje. Plamienie implantacyjne 14 dpo? Chcę już okres.... 😭 Boję się że to jakieś torbiel bo ten jajnik czułam najpierw na owulacje ( finalnie była z lewego) dobę po owulacji no i dzis. Jutro umawiam się do giną.
Ostatnio czytalam, ze plamienie implantacyjne ma zazwyczaj miejsce wlasnie ok 2 tyg po owulacji, dlatego czesto przypada w terminie spodziewanej miesiaczki...przewaznie jest to 6-13 dni

Ostatnio czytalam, ze plamienie implantacyjne ma zazwyczaj miejsce wlasnie ok 2 tyg po owulacji, dlatego czesto przypada w terminie spodziewanej miesiaczki...przewaznie jest to 6-13 dni
Plamienie implantacyjne przypada wtedy, kiedy dochodzi do implantacji zarodka, jak sama nazwa wskazuje. Z kolei do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji, przy czym 6 dpo jest to bardzo wcześnie, a 12 dpo jest to bardzo późno. Zazwyczaj badania wskazują, że u większości kobiet do implantacji dochodzi 9 dpo. Implantacja 11-12 dpo lub nawet wyjątkowo później często wiązała się z nieprawidłowo rozwijającą się ciążą. Dlatego aż dwa tygodnie po owu na plamienie implantacyjne w terminie @ to zdecydowanie za późno ;) Mylenie plamienia z @ dotyczy tego, że kobieta dostanie je na około tydzień przed terminem @ i sobie myśli, że to po prostu wcześniejsza @.

Co nie zmienia faktu, że plamienie implantacyjne dotyczy tylko co 4-5 kobiety.

reklama
Plamienie implantacyjne przypada wtedy, kiedy dochodzi do implantacji zarodka, jak sama nazwa wskazuje. Z kolei do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji, przy czym 6 dpo jest to bardzo wcześnie, a 12 dpo jest to bardzo późno. Zazwyczaj badania wskazują, że u większości kobiet do implantacji dochodzi 9 dpo. Implantacja 11-12 dpo lub nawet wyjątkowo później często wiązała się z nieprawidłowo rozwijającą się ciążą. Dlatego aż dwa tygodnie po owu na plamienie implantacyjne w terminie @ to zdecydowanie za późno ;) Mylenie plamienia z @ dotyczy tego, że kobieta dostanie je na około tydzień przed terminem @ i sobie myśli, że to po prostu wcześniejsza @.

Co nie zmienia faktu, że plamienie implantacyjne dotyczy tylko co 4-5 kobiety.
No właśnie też mi się wydaje że na plamienie trochę za późno. Jeśli nie rozkręcić mi się okres do jutro to jednak zrobię test. A jakie mogą być jeszcze przyczyny plamienia w terminie okresu?

Do góry