reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Myślę, że nie ma co się nakręcać :) Ja w cyklu przed udanym cyklem miałam przed terminem @ takie straszne objawy ze strony organizmu, że aż byłam w szoku. Okropne bóle jajników, krzyża, do tego piersi jak poparzone, autentycznie bolały i piekła mnie na nich skóra jak po oparzeniu słonecznym. Skurcze podbrzusza miałam podobne do tych co miałam jak się udało. A niestety wtedy po kilku dniach i tak dostałam @ 🤷🏼‍♀️ Trudno stwierdzić czemu czasem tak się dzieje, że organizm wariuje. Chyba test w domu wtedy robiłam i był negatywny, więc raczej biochemicznej nie miałam.
No ja się nie doszukiwalam bo serio już tyle razy miałam wszystkie objawy, a potem rozczarowanie. Tylko wczoraj jak wstawałam poczułam jakby ktoś mi szpile w kręgosłup wbijal gdzieś w okolicy krzyżowej. I takimi zostało jak stopam na lewą nogę boli bardziej i przy siadaniu schylaniu itp tylko w pozycji polezacej lepiej. No i ja mądra głowa zaczęłam czytać w internecie że może być pozamaciczna itp A do lekarza pójdę dopiero jutro... Ogólnie czuję się fatalnie a przez ta koronę nawet nie wiem czy mnie przyjmą bo jesteśmy w żółtej strefie.....

reklama
No ja się nie doszukiwalam bo serio już tyle razy miałam wszystkie objawy, a potem rozczarowanie. Tylko wczoraj jak wstawałam poczułam jakby ktoś mi szpile w kręgosłup wbijal gdzieś w okolicy krzyżowej. I takimi zostało jak stopam na lewą nogę boli bardziej i przy siadaniu schylaniu itp tylko w pozycji polezacej lepiej. No i ja mądra głowa zaczęłam czytać w internecie że może być pozamaciczna itp A do lekarza pójdę dopiero jutro... Ogólnie czuję się fatalnie a przez ta koronę nawet nie wiem czy mnie przyjmą bo jesteśmy w żółtej strefie.....
Mnie boli jajnik spóźnia się okres, miałam lekkie plamienie. I też czytalam o pozamacicznej ciąży. Boję się co się cdzieje🙄😔☹️😞

Zaczęłam się stresować. Boli mnie jajnik cały dzień . Dostałam lekkiego plamienia no dosłownie z kropelka przybrudzenia ledwo widocznego. Nie wiem co się dzieje. Plamienie implantacyjne 14 dpo? Chcę już okres.... 😭 Boję się że to jakieś torbiel bo ten jajnik czułam najpierw na owulacje ( finalnie była z lewego) dobę po owulacji no i dzis. Jutro umawiam się do giną.
Ostatnio czytalam, ze plamienie implantacyjne ma zazwyczaj miejsce wlasnie ok 2 tyg po owulacji, dlatego czesto przypada w terminie spodziewanej miesiaczki...przewaznie jest to 6-13 dni

Ostatnio czytalam, ze plamienie implantacyjne ma zazwyczaj miejsce wlasnie ok 2 tyg po owulacji, dlatego czesto przypada w terminie spodziewanej miesiaczki...przewaznie jest to 6-13 dni
Plamienie implantacyjne przypada wtedy, kiedy dochodzi do implantacji zarodka, jak sama nazwa wskazuje. Z kolei do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji, przy czym 6 dpo jest to bardzo wcześnie, a 12 dpo jest to bardzo późno. Zazwyczaj badania wskazują, że u większości kobiet do implantacji dochodzi 9 dpo. Implantacja 11-12 dpo lub nawet wyjątkowo później często wiązała się z nieprawidłowo rozwijającą się ciążą. Dlatego aż dwa tygodnie po owu na plamienie implantacyjne w terminie @ to zdecydowanie za późno ;) Mylenie plamienia z @ dotyczy tego, że kobieta dostanie je na około tydzień przed terminem @ i sobie myśli, że to po prostu wcześniejsza @.

Co nie zmienia faktu, że plamienie implantacyjne dotyczy tylko co 4-5 kobiety.

reklama
Plamienie implantacyjne przypada wtedy, kiedy dochodzi do implantacji zarodka, jak sama nazwa wskazuje. Z kolei do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji, przy czym 6 dpo jest to bardzo wcześnie, a 12 dpo jest to bardzo późno. Zazwyczaj badania wskazują, że u większości kobiet do implantacji dochodzi 9 dpo. Implantacja 11-12 dpo lub nawet wyjątkowo później często wiązała się z nieprawidłowo rozwijającą się ciążą. Dlatego aż dwa tygodnie po owu na plamienie implantacyjne w terminie @ to zdecydowanie za późno ;) Mylenie plamienia z @ dotyczy tego, że kobieta dostanie je na około tydzień przed terminem @ i sobie myśli, że to po prostu wcześniejsza @.

Co nie zmienia faktu, że plamienie implantacyjne dotyczy tylko co 4-5 kobiety.
No właśnie też mi się wydaje że na plamienie trochę za późno. Jeśli nie rozkręcić mi się okres do jutro to jednak zrobię test. A jakie mogą być jeszcze przyczyny plamienia w terminie okresu?

Do góry