reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja zrobiłam dziś test owulacyjny i już kreska blednie, czyli widocznie wczoraj był ten pik. A ze staraniami tak sobie, więc chyba nic z tego nie będzie ... 🤷

reklama
Jak to mój teść ocenił - DRESZCZOWIEC[emoji23]
Nie no ogólnie książka jest bardzo przyjemnie i jasno napisana. Ale prawdą jest, że omawiane są parametry krwi, różne zależności... także nie jest to zwykle czytadło. Raczej mała encyklopedia.
A nogi... bardzo szczupłe. Z resztą cała szczupła jestem. Mam 170, a ważę 52kg. I przytyć się nie da [emoji21] takie geny.
Zazdroszczę! Ja patrzę na słodkie (teraz to już nawet nie mogę patrzeć hahaha) i dwa Kilo na plusie... A my to lubimy sobie zjeść, kochamy jedzenie...
A ja mam grupę krwi 0 Rh- i podobno ciężko jest z nią zajść w ciążę, ale nie wiem czy w to wierzyć... Na pewno coś w tym jest.

A i kupiłam sobie pakiet 3 ebookow od akademii płodności. Jak pokonać pcos, 28 dni do płodności i ten nowy o plemnikach. Da się zapłacić kartą kredytową zza granicy [emoji106][emoji4]

Dziękuję [emoji3590] ja też trzymam za ciebie kciuki, z twoim podejściem i zaangażowaniem, ale nie paniką, na pewno niedługo sie uda! Tym bardziej, że udało się wam w pierwszym cyklu. Będzie dobrze [emoji4] naprawdę dobrze się wzięłaś za ten temat, nie bagatelizowałaś, idziesz swoją drogą, która uważasz za słuszną i to przynosi efekty! Na pewno wiele dziewczyn powinno brać z ciebie przykład.

Ja mam od 6 lat problemy z trądzikiem. Byłam u dermatologów, dostawałam coraz to nowe masci. Ale nikt nie wpadł na pomysł, że to mogą być problemy z cukrem...
Żaden nie zlecił żadnego badania. A w wieku 30 lat trądzik młodzieńczy nie jest typowy. A mój lekarz pierwszego kontaktu się mnie zapytal: z tymi kilkoma pryszczami chce pani skierowanie na badania?! No i poszłam bez od razu do dermatologa. Ale taka sama ignorancja...
Po krzywej cukrowej doczytałam o objawach, u mnie kropka w kropkę się zgadzają [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Wzięłam metę i moja twarz od razu zareagowała, mam na brodzie, na czole, na linii żuchwy, na szyi i na karku bolące gule. Schodzą w pierwszej fazie cyklu, ale po owulacji wychodzą znowu i tak co miesiąc.
Teraz odstawiłam cukier i biorę metę, więc myślę że za 2-3 miesiące powinno się wszystko uregulować.
A Wiesiołek... Hm no miałam już iść na laparoskopie bo podejrzewałam endometrioze hahahhaha [emoji4] któregoś dnia obudziłam się rano i w głowie zaświtał mi Wiesiołek. On przecież może powodować skurcze - odstawiłam i problem minął!! Na 100% nie wiem czy to wiesiolek ale jest teraz okay. Nie biorę go więcej.
Aha. No mnie też wysypuje w 2 połowie cyklu a w pierwszym znikają jak biorę wiesiołka. Twarz wtedy jak pupa niemowlęcia [emoji1787] aż chce się ją macać przed lustrem[emoji1787][emoji1787][emoji85]

Ktoś tu jeszcze zostanie nie ciężarny oprócz mnie? 🙈😜👌
Ja 6dc wiec juz chyba coś zaczniemy już ponad 3 miesiące po zabiegu 😉
Ja się z Tobą jednocze :) dziś 8 dc :) też sobie spokojnie działamy. Od poniedziałku zacznę robić testy owu. Ananas czeka olej z wiesiolka w sumie mam w lodówce to od owu go brać czy kiedy?

Nie ma co zazdrościć... wcale to tak dobrze nie wyglada. Niestety ciężko jest przytyć, a ja ciagle tylko słyszę: ale ty chuda jesteś, przytyła byś coś. 🙄
No ale niestety... nawet dietetycy nie potrafią mi dodać kg 🤷🏼‍♀️
Jak widać na zdjęciu... anorektyk 🤦🏼‍♀️
Przestan, wg mnie super babka z Ciebie 💟 ja też zawsze byłam chudzielec, w szkole mówili na mnie szkieletor 🙈 ale teraz oddałabym swoje kg, tyje w oczach normalnie. Dobrze ze w poniedziałek mam już wizytę u dietetyka to coś może ruszy w dół 🤷‍♀️

Zazdroszczę! Ja patrzę na słodkie (teraz to już nawet nie mogę patrzeć hahaha) i dwa Kilo na plusie... A my to lubimy sobie zjeść, kochamy jedzenie...
A ja mam grupę krwi 0 Rh- i podobno ciężko jest z nią zajść w ciążę, ale nie wiem czy w to wierzyć... Na pewno coś w tym jest.

A i kupiłam sobie pakiet 3 ebookow od akademii płodności. Jak pokonać pcos, 28 dni do płodności i ten nowy o plemnikach. Da się zapłacić kartą kredytową zza granicy [emoji106][emoji4]
Ja nie przepadam za słodkim (no chyba, że pieczenie to tak 😍)choć miewam jakieś napady.. ale to wyjątki. Wole mięso i wszystkie mączne przysmaki, niestety nie bardzo przyswajam pszenice, a żytnie i pełnoziarniste przysmaki smakują słabo :/
Na te ebooki musza zerknąć.. tylko boje się, ze nie sięgnę, bo jednak wole słowo na papierze.

reklama
Przestan, wg mnie super babka z Ciebie 💟 ja też zawsze byłam chudzielec, w szkole mówili na mnie szkieletor 🙈 ale teraz oddałabym swoje kg, tyje w oczach normalnie. Dobrze ze w poniedziałek mam już wizytę u dietetyka to coś może ruszy w dół 🤷‍♀️
Trzymam kciuki ✊🏻 Najgorzej jest przestawić się na zdrowe i mądre odżywianie. Ale później jakoś idzie. Z dietetykiem łatwiej jeśli układa diety a nie tylko mówi co jeść a czego nie.. wtedy człowiek szybko rezygnuje, a tak to z automatu uczy się przygotowując te przypisane posiłki. Jest lepiej zdecydowanie.

Do góry