reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A mi to nic nie pomogło, przez metę wychodzi mi cukier z organizmu... twarzą [emoji2356] i wyglądam okropnie. Mam takie okropne bolące gule podskórne. [emoji30][emoji30][emoji30] Ale paznokcie mam świetne! Ale to nie od wiesiołka tylko od witamin, witamina D w dużej dawce robi robotę! Wiesiołka odstawiłam, bo mnie podbrzusze bolało, cały cykl. Teraz jak ręka odjął [emoji2368]Niestety i ja jestem, oby nie na długo [emoji4][emoji4][emoji4]
Naprawdę? Ja nie mam żadnych skutków ubocznych ani od wiesiołka ani od mety ani od berberyny. Wręcz przeciwnie lepiej się czuję nie czuję się otempiala i nie pocę się jak świnia żeby na bluzkach wychodziło na plecach.

reklama
No to jeszcze trochę nas tu jest 😉 damy radę dziewczyny, ja na pewno bez świrowania, bo to na mnie działa negatywnie, żadnych testów przed okresem itp 😉
Jedynie w tym mscu idę na monitoring zobsczyc co z owulacja, ale jedyna wolna wizyta była w 16dc ale chyba zobaczy czy była? 🤔

@Valezi ale nóżka 😍
@Magdusia88 No ja też mam nadzieję, że nie na długo. Ty jesteś mi bliska że względu na przejścia no i wiek trzymam za nas obie kciuki 👌💪

Ktoś tu jeszcze zostanie nie ciężarny oprócz mnie? 🙈😜👌
Ja 6dc wiec juz chyba coś zaczniemy już ponad 3 miesiące po zabiegu 😉
Ja Ci potowarzyszę 😁🤦‍♀️ eh, zazdro też już bym chciała mieć 6dc 🙈 zawsze dostawałam okres rano, po zabiegu mi się przesyawilo i ta pierwsza @ rozkreciła się koło 22. Także dzisiaj cały dzień jak na szpilkach. Ale wieczorem robimy ognisko to powinno mi jakoś zlecieć
A ja piłam w formie oleju, okropny smak
Owocnych starań 😊
Ciężki się pije ten olej 😫 ale w smaku jest chyba spoko tylko ta oleista formuła to dramat 😁
Spoko. Nie zostajesz sama 😅 luźniutko! We wrześniu się uda ✊🏻🍀🍀
A tymczasem odpoczywajcie dziewczynki 😊Zobacz załącznik 1166337
Jakie Ty musisz miec długie nogi! 😱 i takie udko szczuplutkie, zazdroszczę 😁

Książka fajna? Ale masz mega szczupłą nogę zazdroszczę😁😁😁😁
Jak to mój teść ocenił - DRESZCZOWIEC😂
Nie no ogólnie książka jest bardzo przyjemnie i jasno napisana. Ale prawdą jest, że omawiane są parametry krwi, różne zależności... także nie jest to zwykle czytadło. Raczej mała encyklopedia.
A nogi... bardzo szczupłe. Z resztą cała szczupła jestem. Mam 170, a ważę 52kg. I przytyć się nie da 😣 takie geny.

Pytanie do dziewczyn, które zobaczyły już 2 kreseczki- jakie miałyscie pierwsze objawy ciąży ? Czy intuicja z jakiegoś powodu podpowiadała Wam, że ten cykl jest inny niż wszystkie? No i ile dni po owu pojawiły się kreski na teście? :)
U mnie dwie kreski 13 dpo, 14 dpo beta 348. Pierwszy objaw przed @ to lekka głowa 9 dpo, zapewne na zagnieżdżenie. Potem 12 dpo silne bóle jajników i skurcze w macicy. 13 dpo przez chwilę odrzuciło mnie od kawy i miałam dreszcze, byłam bardzo senna. Pozostałe objawy, choć nie miałam ich dużo, pojawiły się dopiero po terminie @ :)

Ja Ci potowarzyszę 😁🤦‍♀️ eh, zazdro też już bym chciała mieć 6dc 🙈 zawsze dostawałam okres rano, po zabiegu mi się przesyawilo i ta pierwsza @ rozkreciła się koło 22. Także dzisiaj cały dzień jak na szpilkach. Ale wieczorem robimy ognisko to powinno mi jakoś zlecieć

Ciężki się pije ten olej 😫 ale w smaku jest chyba spoko tylko ta oleista formuła to dramat 😁

Jakie Ty musisz miec długie nogi! 😱 i takie udko szczuplutkie, zazdroszczę 😁
Tak, sama oleistość jest koszmarna ;) wyciąga się to niby z lodówki, a to wraz ciepłe i tłuste, fu :p ale piłam w swoim życiu sporo różnych olei i ten przynajmniej w smaku daje radę, jako tako ... ;)

reklama
@Martxx1 ja nigdy nie miałam większych mdłości w ciąży, ale chyba dlatego, że całe życie mam podwyższona prolaktynę i organizm się przyzwyczaił, bo nawet po bromergonie nie było mi źle, a większość dziewczyn cierpi.
Krew oddana, ale wyniki mogę mieć dopiero w poniedziałek :/

Kurcze, tak trochę mocno mi słabo :/ a mojego cały dzień nie ma. Póki co młoda sprzedałam więc mam jakieś pół h dla siebie 😂
Mam nadzieję, że będzie dziś 😁😁 mile się zaskoczysz 😁😁 mój właśnie myje auto zawsze podobał mi się twn zapach taki świeży albo płyn do spryskiwaczy hahaha 🤣🤣
a dziś chyba zaraz zwymiotuje... 🤢🤢

Do góry