reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej, jestem tu nowa. Od kilku dni ślędzę to forum i postanowiłam dołączyć.
Staramy się 13 miesięcy, w lutym ciaza bez zarodkowa poronienie samoistne ok3 tydz.
W lipcu mialam wykonywane hsg, teraz pierwszy cykl starań po badaniu. Dzis 23dc :)
Trzymam kciuki za was wszystkie i czekam na testowanie.

Ja Ci potowarzyszę 😁🤦‍♀️ eh, zazdro też już bym chciała mieć 6dc 🙈 zawsze dostawałam okres rano, po zabiegu mi się przesyawilo i ta pierwsza @ rozkreciła się koło 22. Także dzisiaj cały dzień jak na szpilkach. Ale wieczorem robimy ognisko to powinno mi jakoś zlecieć

Ciężki się pije ten olej 😫 ale w smaku jest chyba spoko tylko ta oleista formuła to dramat 😁

Jakie Ty musisz miec długie nogi! 😱 i takie udko szczuplutkie, zazdroszczę 😁
Nie ma co zazdrościć... wcale to tak dobrze nie wyglada. Niestety ciężko jest przytyć, a ja ciagle tylko słyszę: ale ty chuda jesteś, przytyła byś coś. 🙄
No ale niestety... nawet dietetycy nie potrafią mi dodać kg 🤷🏼‍♀️
Jak widać na zdjęciu... anorektyk 🤦🏼‍♀️

Załączniki

• 5326C179-0E9A-4E2D-9A4D-082E9B1AACFA.jpeg
    5326C179-0E9A-4E2D-9A4D-082E9B1AACFA.jpeg
    155,4 KB · Wyświetleń: 118
Jak to mój teść ocenił - DRESZCZOWIEC😂
Nie no ogólnie książka jest bardzo przyjemnie i jasno napisana. Ale prawdą jest, że omawiane są parametry krwi, różne zależności... także nie jest to zwykle czytadło. Raczej mała encyklopedia.
A nogi... bardzo szczupłe. Z resztą cała szczupła jestem. Mam 170, a ważę 52kg. I przytyć się nie da 😣 takie geny.
Pieteczka..ja mam 175 i 60kg, wiec teraz jest ok, wygladam fajnie kobieco, ale zwykle moja waga przy tym wzroscie to 54-56 😬 patyczak..

Hej, jestem tu nowa. Od kilku dni ślędzę to forum i postanowiłam dołączyć.
Staramy się 13 miesięcy, w lutym ciaza bez zarodkowa poronienie samoistne ok3 tydz.
W lipcu mialam wykonywane hsg, teraz pierwszy cykl starań po badaniu. Dzis 23dc :)
Trzymam kciuki za was wszystkie i czekam na testowanie.
witaj! Tez jestem w 23 dc, pierwszy cykl starań ☺️ trzymam kciuki!

No to jeszcze trochę nas tu jest [emoji6] damy radę dziewczyny, ja na pewno bez świrowania, bo to na mnie działa negatywnie, żadnych testów przed okresem itp [emoji6]
Jedynie w tym mscu idę na monitoring zobsczyc co z owulacja, ale jedyna wolna wizyta była w 16dc ale chyba zobaczy czy była? [emoji848]

@Valezi ale nóżka [emoji7]
@Magdusia88 No ja też mam nadzieję, że nie na długo. Ty jesteś mi bliska że względu na przejścia no i wiek trzymam za nas obie kciuki [emoji108][emoji123]

Dziękuję [emoji3590] ja też trzymam za ciebie kciuki, z twoim podejściem i zaangażowaniem, ale nie paniką, na pewno niedługo sie uda! Tym bardziej, że udało się wam w pierwszym cyklu. Będzie dobrze [emoji4] naprawdę dobrze się wzięłaś za ten temat, nie bagatelizowałaś, idziesz swoją drogą, która uważasz za słuszną i to przynosi efekty! Na pewno wiele dziewczyn powinno brać z ciebie przykład.

Naprawdę? Ja nie mam żadnych skutków ubocznych ani od wiesiołka ani od mety ani od berberyny. Wręcz przeciwnie lepiej się czuję nie czuję się otempiala i nie pocę się jak świnia żeby na bluzkach wychodziło na plecach.

Ja mam od 6 lat problemy z trądzikiem. Byłam u dermatologów, dostawałam coraz to nowe masci. Ale nikt nie wpadł na pomysł, że to mogą być problemy z cukrem...
Żaden nie zlecił żadnego badania. A w wieku 30 lat trądzik młodzieńczy nie jest typowy. A mój lekarz pierwszego kontaktu się mnie zapytal: z tymi kilkoma pryszczami chce pani skierowanie na badania?! No i poszłam bez od razu do dermatologa. Ale taka sama ignorancja...
Po krzywej cukrowej doczytałam o objawach, u mnie kropka w kropkę się zgadzają [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Wzięłam metę i moja twarz od razu zareagowała, mam na brodzie, na czole, na linii żuchwy, na szyi i na karku bolące gule. Schodzą w pierwszej fazie cyklu, ale po owulacji wychodzą znowu i tak co miesiąc.
Teraz odstawiłam cukier i biorę metę, więc myślę że za 2-3 miesiące powinno się wszystko uregulować.
A Wiesiołek... Hm no miałam już iść na laparoskopie bo podejrzewałam endometrioze hahahhaha [emoji4] któregoś dnia obudziłam się rano i w głowie zaświtał mi Wiesiołek. On przecież może powodować skurcze - odstawiłam i problem minął!! Na 100% nie wiem czy to wiesiolek ale jest teraz okay. Nie biorę go więcej.

reklama
Wogole dziś mam 20 dc sprawdziłam sobie szyjke i od samego rana jest ciągle bardzo wysoko ledwo ja dosiegne, ale zamknięta . No i dopiero dziś zauważyłam sluz przeźroczysty z odrobiną białego. [emoji848] czy to możliwe że dopiero zaczynają mi się dni płodne?? [emoji33]
Cykle 28-30 dniowe .

Do góry