reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Laski, a ja znowu jak Filip z konopii 😁 jaka formę depilacji preferujecie? Ja jestem brunetką i w tych miejscach mam naprawdę twarde i gęste włoski 🤨 maszynką to po dwóch dniach wyglądam jak z ostra reakcją alergiczną, gdybym miała się na bieżąco golić to nie ma opcji... Zawsze muszę odczekać aż włoski trochę odrosną bo inaczej to tylko sobie pogarszam już i tak niekorzystną sytuację.
Stosowałam laser ipl Philips Lumea ale boję się że te światło jakoś przenika w głębsze komórki i może się wiązać z poronieniem...

Ja też ciemnowłosa i mam ten sam problem z goleniem ;) ale ogólnie w zimie to używam golarek, no nie muszę mieć wtedy codziennie suepr gładkich nóg :p w lecie od wielu lat depilator. Mam tylko problem z naczynkami inwyrastającymi włosami, mimo peelingów, szczotkowania itd. Stąd też w zimie robię od tej depilacji przerwę ;)

[GROUP=][/GROUP]
Ja też ciemnowłosa i mam ten sam problem z goleniem ;) ale ogólnie w zimie to używam golarek, no nie muszę mieć wtedy codziennie suepr gładkich nóg :p w lecie od wielu lat depilator. Mam tylko problem z naczynkami inwyrastającymi włosami, mimo peelingów, szczotkowania itd. Stąd też w zimie robię od tej depilacji przerwę ;)
Ja jestem szatynką i też mam ciemne włoski i zawsze goliłam się maszynką. Ale jak chodziłam na zajęcia to tam robiłyśmy sobie depilację ciepłym woskiem i od tamtej pory zaczęły mi się wrastać włoski,teraz już jest trochę lepiej bo nie jest ich tak dużo. Powiem tak moja koleżanka nawet odważyła się wydepilować bikini tym woskiem i była masakra 😱 ja się nie odważyłam i się cieszę . Tak więc u mnie tylko maszynką wychodzi w grę.

A ja się chciałam zapytać jak podchodzicie do tematu picia kawy w ciąży? Zamierzacie rezygnować całkowicie czy ograniczyć? Dla mnie dzień bez kawy nie ma prawa się odbyć :) teraz zmniejszyłam do dwóch filiżanek dziennie docelowo do jednej porannej i później zielona herbata. W pierwszej ciąży zrezygnowałam całkowicie A podczas karmienia chyba dwa razy wypiłam latte tylko. Z tym że ja pije czarną kawę i ta z mlekiem nie wchodzi w grę :) mało tego podczas ciąży i już teraz powinnam trzymać dietę wątrobową. Czy któraś z Wam miała taką dietę?

A ja się chciałam zapytać jak podchodzicie do tematu picia kawy w ciąży? Zamierzacie rezygnować całkowicie czy ograniczyć? Dla mnie dzień bez kawy nie ma prawa się odbyć :) teraz zmniejszyłam do dwóch filiżanek dziennie docelowo do jednej porannej i później zielona herbata. W pierwszej ciąży zrezygnowałam całkowicie A podczas karmienia chyba dwa razy wypiłam latte tylko. Z tym że ja pije czarną kawę i ta z mlekiem nie wchodzi w grę :) mało tego podczas ciąży i już teraz powinnam trzymać dietę wątrobową. Czy któraś z Wam miała taką dietę?
Nie pomogą Ci w sprawie diety wątrobowej, bo się na tym nie znam, ale ja piłam kawę w każdej ciąży, ale ograniczylam do jednej, max dwóch kubków dziennie. Pije kawę z ekspresu, z mlekiem owsianym.

Odpowiem Ci jako osoba bedaca juz na prawie ostatniej prostej a tutaj tylko podglądam :)

Kawe pije jak najdzie ochota :) raz slabsza, raz mocniejsza, zalezy jak wyjdzie. Czasem jedna, czasem dwie. Przed ciaza z racji tego ze pracowalam tez czesto ponad sily psychiczne i fizyczne kawa to bylo duzo za malo i lecialam na energetykach. Kolejna kwestia ze mnie zawsze bolal zoladek po kawie a po energetykach nie (ot taka dziwna zaleznosc).

Kawa rozpuszczalna 2 lyzeczki, 1/4 kubka wody, reszta mleko( cukier wg preferencji) - i tak wyglada moja kawa. Lub latte z ekspresu.

Cale zycie magnez mam ponizej normy to tak smiesznie wyszlo bo dopiero pierwszy raz od lat mam wynik w dolnej granicy ale w normie. Suplementuje aktualnie Magnefar B6 Forte

Gdzieś kiedyś czytałam, że kawa w ciąży zakazana nie jest. A, że muszę sobie z rana jedną strzelić, to nie zamierzam z tego rezygnować ;) i tak ograniczyłam - teraz tylko jedną na rana, czasem dwie z kimś dla towarzystwa ;)

Piersi bolały, przestały boleć, brzuch pobolewa dalej ale już żadnych złudzeń czuje,że @ przyjdzie wcześniej 😔
Czy któraś z Was przeszla zabieg inseminacja i mogłaby mi go opisać ? Badania przed itp.?

Ja ostatnio byłam na makijażu do tego wesela swojego to tam była tak luźna atmosfera i kilka kobitek od różnych zabiegów i ta jedna właśnie poleciała sobie na depilację. Jak wróciła to powiedziała że na bokach jeszcze spoko ale dalej nie dała rady.. Czy samemu czy w salonie tak samo boli 😂 mam ten sam problem i się zastanawiam 🤔
Ale w salonie babeczka się nie zawaha, a w domu jak masz sobie wyrwać to ręka nie idzie🤣

reklama
Piersi bolały, przestały boleć, brzuch pobolewa dalej ale już żadnych złudzeń czuje,że @ przyjdzie wcześniej 😔
Czy któraś z Was przeszla zabieg inseminacja i mogłaby mi go opisać ? Badania przed itp.?
Spróbuj znaleźć w tym.plus - przyjdzie wcześniej, to wcześniej zacznie się cykl i szybciej będą kolejne szanse :) trzymam kciuki!

Do góry