reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Laski, a ja znowu jak Filip z konopii 😁 jaka formę depilacji preferujecie? Ja jestem brunetką i w tych miejscach mam naprawdę twarde i gęste włoski 🤨 maszynką to po dwóch dniach wyglądam jak z ostra reakcją alergiczną, gdybym miała się na bieżąco golić to nie ma opcji... Zawsze muszę odczekać aż włoski trochę odrosną bo inaczej to tylko sobie pogarszam już i tak niekorzystną sytuację.
Stosowałam laser ipl Philips Lumea ale boję się że te światło jakoś przenika w głębsze komórki i może się wiązać z poronieniem...
Ja po goleniu smaruje sudokremem 😂 i jakimś cudem wtedy nie robi się zapalenie mieszków 🤔

reklama
A ja się chciałam zapytać jak podchodzicie do tematu picia kawy w ciąży? Zamierzacie rezygnować całkowicie czy ograniczyć? Dla mnie dzień bez kawy nie ma prawa się odbyć :) teraz zmniejszyłam do dwóch filiżanek dziennie docelowo do jednej porannej i później zielona herbata. W pierwszej ciąży zrezygnowałam całkowicie A podczas karmienia chyba dwa razy wypiłam latte tylko. Z tym że ja pije czarną kawę i ta z mlekiem nie wchodzi w grę :) mało tego podczas ciąży i już teraz powinnam trzymać dietę wątrobową. Czy któraś z Wam miała taką dietę?
Kawa nie jest złem. Ma dużo antyoksydantów i wpływa na prawidłową florę jelitową. Oczywiście nie możemy się nią opijać od rana do nocy. Normalnie wskazane są 2-4 filiżanki espresso, w ciąży 1-2.
Latte to też jedna kawa espresso! A nie lekka kawa z mlekiem.

A ja to mam inne, może głupie pytanie. Można farbowac włosy w ciazy?

Mam ten okropny blond i chce go przefarbować i jak głupia zastanawiam się czy jak przypadkiem nie zajde w ciążę to nie będę musiała całą ciążę tym blondem chodzic haha [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Można lekkimi farbami bez amoniaku. Teraz to już praktycznie standard w dobrych salonach. :)

Dobry pomysł z tym tematem dla rozluźnienia ☺ ja to w ogóle jestem za tym żeby pisać tutaj o różnych innych rzeczach jak ktoś ma ochotę 🙂 bo zeswirujemy jak będziemy ciągle pisać o testach, śluzach itd 😁🙈 taka luzna propozycja ode mnie, wiadomo ze nie każdy musi się z tym zgadzać

Ja z moim znamy się 8 lat, poznaliśmy się na badoo (taki portal al'a fotka.pl 🤦‍♀️🤣). Pisaliśmy tylko i jakoś nie składało się na spotkanie ale potem zbliżał się czas mojej studniówki i szukałam na cito partnera 😁 napisalam mu prosto z mostu czy umie i czy lubi tańczyć i tak się potoczyło 🙈 7 sierpnia mamy pierwsza rocznicę ślubu ☺❤
Hahaha
Ja mojego na tinderze ja po rozwodzie on też. Jesteśmy 8 msc po 3 mi się oświadczył. Budujemy razem dom i planujemy ślub może w tym roku jeszcze albo na przyszły. No i dziecko nam się zamarzyło wspólne ja 39 on 44 lata..... Miłość od pierwszego wejrzenia 😍
Powiem wam, że po takich przejściach bardziej docenia się drobnostki 😍

Dziewczyny jak często wykonujecie usg piersi? Ja robiłam badanie w styczniu 2019 roku i wszystko było ok. Mam tylko tłuszczaka pod piersią. Ale lekarz zalecił mi zrobienie usg przed zajściem w ciążę żebyśmy wiedzieli że jest czysto. Jutro jeszcze idę na badania Wit D i b12, toxo, cmv i mocz za wszystko 250 zł:/
Ja nigdy nie robiłam 🙈

ja jestem 100% przylepą, mój mąż też 😂 spędzamy razem praktycznie 24/7 i nie zamieniłabym tego na nic innego. Uwielbiam jak jest w zasięgu wzroku, jak robimy coś razem, jak pijemy kawę, rozmawiamy, remontujemy itd. Itp. ale nie każdemu taki model by się sprawdził 😁 szczerze mówiąc jedni i drudzy rodzice na początku bardzo się bali, że się szybko wypalimy i będą z tego problemy...a nam jest gorzej jak nie mamy dla siebie czasu xd najlepszy przyjaciel 😍
Ooo to my też wszystko razem....

reklama
Do góry