reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Laski, a ja znowu jak Filip z konopii 😁 jaka formę depilacji preferujecie? Ja jestem brunetką i w tych miejscach mam naprawdę twarde i gęste włoski 🤨 maszynką to po dwóch dniach wyglądam jak z ostra reakcją alergiczną, gdybym miała się na bieżąco golić to nie ma opcji... Zawsze muszę odczekać aż włoski trochę odrosną bo inaczej to tylko sobie pogarszam już i tak niekorzystną sytuację.
Stosowałam laser ipl Philips Lumea ale boję się że te światło jakoś przenika w głębsze komórki i może się wiązać z poronieniem...
Ja po goleniu smaruje sudokremem 😂 i jakimś cudem wtedy nie robi się zapalenie mieszków 🤔

reklama
A ja się chciałam zapytać jak podchodzicie do tematu picia kawy w ciąży? Zamierzacie rezygnować całkowicie czy ograniczyć? Dla mnie dzień bez kawy nie ma prawa się odbyć :) teraz zmniejszyłam do dwóch filiżanek dziennie docelowo do jednej porannej i później zielona herbata. W pierwszej ciąży zrezygnowałam całkowicie A podczas karmienia chyba dwa razy wypiłam latte tylko. Z tym że ja pije czarną kawę i ta z mlekiem nie wchodzi w grę :) mało tego podczas ciąży i już teraz powinnam trzymać dietę wątrobową. Czy któraś z Wam miała taką dietę?
Kawa nie jest złem. Ma dużo antyoksydantów i wpływa na prawidłową florę jelitową. Oczywiście nie możemy się nią opijać od rana do nocy. Normalnie wskazane są 2-4 filiżanki espresso, w ciąży 1-2.
Latte to też jedna kawa espresso! A nie lekka kawa z mlekiem.

A ja to mam inne, może głupie pytanie. Można farbowac włosy w ciazy?

Mam ten okropny blond i chce go przefarbować i jak głupia zastanawiam się czy jak przypadkiem nie zajde w ciążę to nie będę musiała całą ciążę tym blondem chodzic haha [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Można lekkimi farbami bez amoniaku. Teraz to już praktycznie standard w dobrych salonach. :)

Dobry pomysł z tym tematem dla rozluźnienia ☺ ja to w ogóle jestem za tym żeby pisać tutaj o różnych innych rzeczach jak ktoś ma ochotę 🙂 bo zeswirujemy jak będziemy ciągle pisać o testach, śluzach itd 😁🙈 taka luzna propozycja ode mnie, wiadomo ze nie każdy musi się z tym zgadzać

Ja z moim znamy się 8 lat, poznaliśmy się na badoo (taki portal al'a fotka.pl 🤦‍♀️🤣). Pisaliśmy tylko i jakoś nie składało się na spotkanie ale potem zbliżał się czas mojej studniówki i szukałam na cito partnera 😁 napisalam mu prosto z mostu czy umie i czy lubi tańczyć i tak się potoczyło 🙈 7 sierpnia mamy pierwsza rocznicę ślubu ☺❤
Hahaha
Ja mojego na tinderze ja po rozwodzie on też. Jesteśmy 8 msc po 3 mi się oświadczył. Budujemy razem dom i planujemy ślub może w tym roku jeszcze albo na przyszły. No i dziecko nam się zamarzyło wspólne ja 39 on 44 lata..... Miłość od pierwszego wejrzenia 😍
Powiem wam, że po takich przejściach bardziej docenia się drobnostki 😍

Dziewczyny jak często wykonujecie usg piersi? Ja robiłam badanie w styczniu 2019 roku i wszystko było ok. Mam tylko tłuszczaka pod piersią. Ale lekarz zalecił mi zrobienie usg przed zajściem w ciążę żebyśmy wiedzieli że jest czysto. Jutro jeszcze idę na badania Wit D i b12, toxo, cmv i mocz za wszystko 250 zł:/
Ja nigdy nie robiłam 🙈

ja jestem 100% przylepą, mój mąż też 😂 spędzamy razem praktycznie 24/7 i nie zamieniłabym tego na nic innego. Uwielbiam jak jest w zasięgu wzroku, jak robimy coś razem, jak pijemy kawę, rozmawiamy, remontujemy itd. Itp. ale nie każdemu taki model by się sprawdził 😁 szczerze mówiąc jedni i drudzy rodzice na początku bardzo się bali, że się szybko wypalimy i będą z tego problemy...a nam jest gorzej jak nie mamy dla siebie czasu xd najlepszy przyjaciel 😍
Ooo to my też wszystko razem....

reklama
Do góry