reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Laski, a ja znowu jak Filip z konopii 😁 jaka formę depilacji preferujecie? Ja jestem brunetką i w tych miejscach mam naprawdę twarde i gęste włoski 🤨 maszynką to po dwóch dniach wyglądam jak z ostra reakcją alergiczną, gdybym miała się na bieżąco golić to nie ma opcji... Zawsze muszę odczekać aż włoski trochę odrosną bo inaczej to tylko sobie pogarszam już i tak niekorzystną sytuację.
Stosowałam laser ipl Philips Lumea ale boję się że te światło jakoś przenika w głębsze komórki i może się wiązać z poronieniem...

Ja też ciemnowłosa i mam ten sam problem z goleniem ;) ale ogólnie w zimie to używam golarek, no nie muszę mieć wtedy codziennie suepr gładkich nóg :p w lecie od wielu lat depilator. Mam tylko problem z naczynkami inwyrastającymi włosami, mimo peelingów, szczotkowania itd. Stąd też w zimie robię od tej depilacji przerwę ;)

[GROUP=][/GROUP]
Ja też ciemnowłosa i mam ten sam problem z goleniem ;) ale ogólnie w zimie to używam golarek, no nie muszę mieć wtedy codziennie suepr gładkich nóg :p w lecie od wielu lat depilator. Mam tylko problem z naczynkami inwyrastającymi włosami, mimo peelingów, szczotkowania itd. Stąd też w zimie robię od tej depilacji przerwę ;)
Ja jestem szatynką i też mam ciemne włoski i zawsze goliłam się maszynką. Ale jak chodziłam na zajęcia to tam robiłyśmy sobie depilację ciepłym woskiem i od tamtej pory zaczęły mi się wrastać włoski,teraz już jest trochę lepiej bo nie jest ich tak dużo. Powiem tak moja koleżanka nawet odważyła się wydepilować bikini tym woskiem i była masakra 😱 ja się nie odważyłam i się cieszę . Tak więc u mnie tylko maszynką wychodzi w grę.

A ja się chciałam zapytać jak podchodzicie do tematu picia kawy w ciąży? Zamierzacie rezygnować całkowicie czy ograniczyć? Dla mnie dzień bez kawy nie ma prawa się odbyć :) teraz zmniejszyłam do dwóch filiżanek dziennie docelowo do jednej porannej i później zielona herbata. W pierwszej ciąży zrezygnowałam całkowicie A podczas karmienia chyba dwa razy wypiłam latte tylko. Z tym że ja pije czarną kawę i ta z mlekiem nie wchodzi w grę :) mało tego podczas ciąży i już teraz powinnam trzymać dietę wątrobową. Czy któraś z Wam miała taką dietę?

A ja się chciałam zapytać jak podchodzicie do tematu picia kawy w ciąży? Zamierzacie rezygnować całkowicie czy ograniczyć? Dla mnie dzień bez kawy nie ma prawa się odbyć :) teraz zmniejszyłam do dwóch filiżanek dziennie docelowo do jednej porannej i później zielona herbata. W pierwszej ciąży zrezygnowałam całkowicie A podczas karmienia chyba dwa razy wypiłam latte tylko. Z tym że ja pije czarną kawę i ta z mlekiem nie wchodzi w grę :) mało tego podczas ciąży i już teraz powinnam trzymać dietę wątrobową. Czy któraś z Wam miała taką dietę?
Nie pomogą Ci w sprawie diety wątrobowej, bo się na tym nie znam, ale ja piłam kawę w każdej ciąży, ale ograniczylam do jednej, max dwóch kubków dziennie. Pije kawę z ekspresu, z mlekiem owsianym.

Odpowiem Ci jako osoba bedaca juz na prawie ostatniej prostej a tutaj tylko podglądam :)

Kawe pije jak najdzie ochota :) raz slabsza, raz mocniejsza, zalezy jak wyjdzie. Czasem jedna, czasem dwie. Przed ciaza z racji tego ze pracowalam tez czesto ponad sily psychiczne i fizyczne kawa to bylo duzo za malo i lecialam na energetykach. Kolejna kwestia ze mnie zawsze bolal zoladek po kawie a po energetykach nie (ot taka dziwna zaleznosc).

Kawa rozpuszczalna 2 lyzeczki, 1/4 kubka wody, reszta mleko( cukier wg preferencji) - i tak wyglada moja kawa. Lub latte z ekspresu.

Cale zycie magnez mam ponizej normy to tak smiesznie wyszlo bo dopiero pierwszy raz od lat mam wynik w dolnej granicy ale w normie. Suplementuje aktualnie Magnefar B6 Forte

Gdzieś kiedyś czytałam, że kawa w ciąży zakazana nie jest. A, że muszę sobie z rana jedną strzelić, to nie zamierzam z tego rezygnować ;) i tak ograniczyłam - teraz tylko jedną na rana, czasem dwie z kimś dla towarzystwa ;)

Piersi bolały, przestały boleć, brzuch pobolewa dalej ale już żadnych złudzeń czuje,że @ przyjdzie wcześniej 😔
Czy któraś z Was przeszla zabieg inseminacja i mogłaby mi go opisać ? Badania przed itp.?

Ja ostatnio byłam na makijażu do tego wesela swojego to tam była tak luźna atmosfera i kilka kobitek od różnych zabiegów i ta jedna właśnie poleciała sobie na depilację. Jak wróciła to powiedziała że na bokach jeszcze spoko ale dalej nie dała rady.. Czy samemu czy w salonie tak samo boli 😂 mam ten sam problem i się zastanawiam 🤔
Ale w salonie babeczka się nie zawaha, a w domu jak masz sobie wyrwać to ręka nie idzie🤣

reklama
Piersi bolały, przestały boleć, brzuch pobolewa dalej ale już żadnych złudzeń czuje,że @ przyjdzie wcześniej 😔
Czy któraś z Was przeszla zabieg inseminacja i mogłaby mi go opisać ? Badania przed itp.?
Spróbuj znaleźć w tym.plus - przyjdzie wcześniej, to wcześniej zacznie się cykl i szybciej będą kolejne szanse :) trzymam kciuki!

Do góry