reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A ja to mam inne, może głupie pytanie. Można farbowac włosy w ciazy?

Mam ten okropny blond i chce go przefarbować i jak głupia zastanawiam się czy jak przypadkiem nie zajde w ciążę to nie będę musiała całą ciążę tym blondem chodzic haha [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

reklama

Mam ten okropny blond i chce go przefarbować i jak głupia zastanawiam się czy jak przypadkiem nie zajde w ciążę to nie będę musiała całą ciążę tym blondem chodzic haha [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Ja farbowałam ale tymi farbami bez amoniaku 🙈

hchyskjok6whd8wy.png

Mi lekarz mówił żeby bezpiecznie po 3 miesiącu i najlepiej farbą bez amoniaku. ;)

Spróbuj znaleźć w tym.plus - przyjdzie wcześniej, to wcześniej zacznie się cykl i szybciej będą kolejne szanse :) trzymam kciuki!
3,5 roku starań badania nasze ok A jednak coś nie idzie. Przed każdą @ mam doła. Teraz zmieniam lekarza ale podjęliśmy decyzję o inseminacji bądź in vitro. Więc daje sobie czas do końca roku A później klinika.

Moja prababcia zawsze krzyczała na mamę, bo ta nawet w ciąży, farbowała włosy. Ponoć dziecko rude się miało urodzić ;) ale ani ja, ani brat rudzi nie jesteśmy ;)

3,5 roku starań badania nasze ok A jednak coś nie idzie. Przed każdą @ mam doła. Teraz zmieniam lekarza ale podjęliśmy decyzję o inseminacji bądź in vitro. Więc daje sobie czas do końca roku A później klinika.
To mamy podobny deadline ;) my jeszcze może bez kliniki, ale też tak byśmy chcieli, żeby do końca roku się udało. Trzeba myśleć pozytywnie, więc wierzę, że i Tobie, i mnie się to uda :)

Dokładnie jak dziewczyny piszą. Farbą bez amoniaku i po 3 miesiącu. One nie mają tak intensywnego zapachu. Są też jakieś henny na włosy albo typowe farby dla kobiet w ciąży w drogeriach (ziołowe?? ) :) także spokojnie możesz farbowac. Ja z kolei jak farbowałam w pierwszej ciąży to trochę dziwnie przyjęły, ale ja z natury mam ciężkie włosy do farbowania. Kolor i tak wychodzi odrobinę inny niż założony ;)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie okresu i acardu. Otóż tak dostałam plamienie 1.08, 2-3.08 miałam krwawienie lekkie ale "stara krew" dzisiaj już nic nie ma. Jestem w szoku bo nie zazywajac acardu miesiączkę miałam mocniejszą i trwała do max 5 dni a teraz nagle 3 dni i wogule żywej krwi tylko taka czarna jakby. Czy to jest normalne?[emoji848]
Wydaje mi się, że to nie acard na ciebie wpłynął. Ja biorę już od dłuższego czasu i żadnych zmian.

reklama
[GROUP=][/GROUP]

Ja jestem szatynką i też mam ciemne włoski i zawsze goliłam się maszynką. Ale jak chodziłam na zajęcia to tam robiłyśmy sobie depilację ciepłym woskiem i od tamtej pory zaczęły mi się wrastać włoski,teraz już jest trochę lepiej bo nie jest ich tak dużo. Powiem tak moja koleżanka nawet odważyła się wydepilować bikini tym woskiem i była masakra 😱 ja się nie odważyłam i się cieszę . Tak więc u mnie tylko maszynką wychodzi w grę.
Ja robiłam wosk na całym ciele. Głębokie bikini, pachy, ręce... no wszystko :D I wszystko jest fajnie, ale trzeba chodzić regularnie, a jak coś odrasta.. to czekać aż będą wystarczającej długości. Lub pojedyncze wyrywać pęsetą.
Taka depilacja na lato odpada.. ale plus jest taki, że po zimowej depilacji są rzadkie i osłabione, więc łatwo jest je golić.
Teraz chciałam laser zrobić, ale jednak dziecko jest dla mnie ważniejsze, więc jeszcze polecę na maszynkach i piance do golenia dla mężczyzn, a w zimę wosk :D

Do góry