reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A ja to mam inne, może głupie pytanie. Można farbowac włosy w ciazy?

Mam ten okropny blond i chce go przefarbować i jak głupia zastanawiam się czy jak przypadkiem nie zajde w ciążę to nie będę musiała całą ciążę tym blondem chodzic haha [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

reklama

Mam ten okropny blond i chce go przefarbować i jak głupia zastanawiam się czy jak przypadkiem nie zajde w ciążę to nie będę musiała całą ciążę tym blondem chodzic haha [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Ja farbowałam ale tymi farbami bez amoniaku 🙈

hchyskjok6whd8wy.png

Mi lekarz mówił żeby bezpiecznie po 3 miesiącu i najlepiej farbą bez amoniaku. ;)

Spróbuj znaleźć w tym.plus - przyjdzie wcześniej, to wcześniej zacznie się cykl i szybciej będą kolejne szanse :) trzymam kciuki!
3,5 roku starań badania nasze ok A jednak coś nie idzie. Przed każdą @ mam doła. Teraz zmieniam lekarza ale podjęliśmy decyzję o inseminacji bądź in vitro. Więc daje sobie czas do końca roku A później klinika.

Moja prababcia zawsze krzyczała na mamę, bo ta nawet w ciąży, farbowała włosy. Ponoć dziecko rude się miało urodzić ;) ale ani ja, ani brat rudzi nie jesteśmy ;)

3,5 roku starań badania nasze ok A jednak coś nie idzie. Przed każdą @ mam doła. Teraz zmieniam lekarza ale podjęliśmy decyzję o inseminacji bądź in vitro. Więc daje sobie czas do końca roku A później klinika.
To mamy podobny deadline ;) my jeszcze może bez kliniki, ale też tak byśmy chcieli, żeby do końca roku się udało. Trzeba myśleć pozytywnie, więc wierzę, że i Tobie, i mnie się to uda :)

Dokładnie jak dziewczyny piszą. Farbą bez amoniaku i po 3 miesiącu. One nie mają tak intensywnego zapachu. Są też jakieś henny na włosy albo typowe farby dla kobiet w ciąży w drogeriach (ziołowe?? ) :) także spokojnie możesz farbowac. Ja z kolei jak farbowałam w pierwszej ciąży to trochę dziwnie przyjęły, ale ja z natury mam ciężkie włosy do farbowania. Kolor i tak wychodzi odrobinę inny niż założony ;)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie okresu i acardu. Otóż tak dostałam plamienie 1.08, 2-3.08 miałam krwawienie lekkie ale "stara krew" dzisiaj już nic nie ma. Jestem w szoku bo nie zazywajac acardu miesiączkę miałam mocniejszą i trwała do max 5 dni a teraz nagle 3 dni i wogule żywej krwi tylko taka czarna jakby. Czy to jest normalne?[emoji848]
Wydaje mi się, że to nie acard na ciebie wpłynął. Ja biorę już od dłuższego czasu i żadnych zmian.

reklama
[GROUP=][/GROUP]

Ja jestem szatynką i też mam ciemne włoski i zawsze goliłam się maszynką. Ale jak chodziłam na zajęcia to tam robiłyśmy sobie depilację ciepłym woskiem i od tamtej pory zaczęły mi się wrastać włoski,teraz już jest trochę lepiej bo nie jest ich tak dużo. Powiem tak moja koleżanka nawet odważyła się wydepilować bikini tym woskiem i była masakra 😱 ja się nie odważyłam i się cieszę . Tak więc u mnie tylko maszynką wychodzi w grę.
Ja robiłam wosk na całym ciele. Głębokie bikini, pachy, ręce... no wszystko :D I wszystko jest fajnie, ale trzeba chodzić regularnie, a jak coś odrasta.. to czekać aż będą wystarczającej długości. Lub pojedyncze wyrywać pęsetą.
Taka depilacja na lato odpada.. ale plus jest taki, że po zimowej depilacji są rzadkie i osłabione, więc łatwo jest je golić.
Teraz chciałam laser zrobić, ale jednak dziecko jest dla mnie ważniejsze, więc jeszcze polecę na maszynkach i piance do golenia dla mężczyzn, a w zimę wosk :D

Do góry