reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ceny tych badań wszystkich to jakaś abstrakcja .
I nie mówię o jakiś genetycznych Kirach itp ale same estradiole,antykoagulanty tocznia itp to koszt około 1500 zł.

A to jest druga sprawa chorego systemu jaki mamy. Niestety to się szybko raczej nie zmieni, taki kraj. Żeby chorowac to trzeba mieć pieniądze.

A do mnie przyszła dostawa suplementów i mąż mówi do mnie, że jakby policja wpadła na chatę to by mnie za dragi zamknęli taki arsenal 🤣🙉🙈

reklama
A to jest druga sprawa chorego systemu jaki mamy. Niestety to się szybko raczej nie zmieni, taki kraj. Żeby chorowac to trzeba mieć pieniądze.

A do mnie przyszła dostawa suplementów i mąż mówi do mnie, że jakby policja wpadła na chatę to by mnie za dragi zamknęli taki arsenal [emoji1787][emoji86][emoji85]
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

A do mnie przyszła dostawa suplementów i mąż mówi do mnie, że jakby policja wpadła na chatę to by mnie za dragi zamknęli taki arsenal [emoji1787][emoji86][emoji85]
Haha [emoji23]
Ja nigdy tabletek nie brałam więc u mnie tak [emoji85][emoji85][emoji86][emoji86]
Screenshot_2020-07-29-23-00-27-815_com.popularapp.periodcalendar.jpeg

@Smerfetka94 nie obraz się, ale wydaje mi się, że trochę bagatelizujesz nasze rady. Ja specjalistka nie jestem, ale trochę badań zrobiłam i to za radą dziewczyn stąd, które mają wiedzę. Skoro zachodzisz w ciążę i wcześnie ronisz to musi być jakaś przyczyna i raczej nie tarczyca. Jak będziesz czekać na to aż lekarz Cię skieruje i to jeszcze na NFZ to marne szanse, że się doczekasz.
Weź sprawy w swoje ręce wielu rzeczom można zapobiec i posluchhaj nas. Wyniki w normie nie zawsze oznaczają, że jest wszystko ok bo czasem coś może być w normie ale za wysoko lub za nisko do jakiegoś procesu.

Super przykładem, że wystarczyła Np.luteina jest @M_P_90 (nie mylę się?). Czasami leki wystarcza 😉
dokładnie tak, luteina u mnie była kluczem do sukcesu 😊😊😊🤗

reklama
Zrobiłam głupią rzecz, czyli samobadanie szyjki macicy. Wiem, że nie powinno się tego robić samodzielnie.
No ale, moje obserwacje:
Parę dni temu była nisko, twarda. Nie wiem czy zamknięta czy otwarta, bo nie wiem nawet jak to rozpoznać 🤦‍♀️
Teraz poszła mocno w górę i jest bardzo miękka.
Co to znaczy? Nie mam pojęcia. Może wy wiecie? @ za 4 dni ( o ile test nie kłamał)
No i kolejne pytanie. Dlaczego po takim delikatnym dotyku szyjki zaczynają boleć mnie jajniki? Ginekologicznie jestem zdrowa.

Do góry