reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej dziewczyny ja niestety opuszczam starania Coś mnie tknęło i byłam dziś na konsultacji z innym ginekologiem. Kazał najpierw zrobić konizacje szyjki a dopiero starać się o dziecko. Miał przypadki, że w ciąży rozwijał się bardzo szybko rak i trzeba było podjąć trudne decyzję. Po tym zabiegu mogę zacząć starania po 3 msc....
Trzymam kciuki, 3 msc szybko zlecą :)

No i jestem 😁 nie bylo mnie 3 dni - okres trwal cale 3 dni :D i tyle nowych stron:) jak myslicie dlugosc okresu ma wplyw na wcześniejsze wystapienie owulacji? W sensie długi okres - pozniejsza owulacja, krotki - wczesniejsza?
W sumie w tym miesiącu powiedzialam sobie ze poimprezuje skoro mam taka okazje ze w Ciazy nie jestem🤣 😁
Dziewczyny które staraja sie dlugo, próbowałyście wpuszczac kontrast tzn lekarz w jajowody czy jakos tak? Zeby sprawdzic drożnośc? Moja koleżanka rok nie zachodzila i po tym zaszla, jakby ruszylo...

Dziewczyny czy to możliwe że w dzień potencjalnej owulacji strasznie boli jajnik, aż ciężko wytrzymać bez tabletki, a tej owulacji finalnie nie ma?

Da się to jakoś sprawdzić? Poza monitoringiem u lekarza?

Dziewczyny czy to możliwe że w dzień potencjalnej owulacji strasznie boli jajnik, aż ciężko wytrzymać bez tabletki, a tej owulacji finalnie nie ma?

Da się to jakoś sprawdzić? Poza monitoringiem u lekarza?
Da się wykonaniem progesteronu 7-8 dni od domniemanej owu i jak będzie 10 i wyższy to owu była wtedy kiedy czułaś a jak będzie niżej niż 10 to owu nie było w tym czasie co czułaś jajnik ale innego dnia mogła wystąpić np parę dni później i wtedy progesteron tego nie pokaże. Ale najlepiej iść na monitoring bo to tam w 100% dowiemy się czy pękł pęcherzyk graafa i uwolnił komórkę jajowa do jajowodu.

reklama
Dziękuję za informację. A ile czasu po domniemanym owu iść do lekarza żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł? Musi to być zaraz po?
Najlepiej choć parę dni później też zobaczy czy była owu jak będzie się znajdował płyn w zatoce dauglasa. Ale jak pójdziesz sporo później to może już nic nie zobaczyć. Ten ból wcale nie musiał oznaczać owu ale trzymam kciuki aby to była owu i żebyś już więcej okresu nie dostała przez max 38tyg.

Do góry