reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny ja na dzisiaj mam termin @, więc po pracy zrobiłam test (mimo że oczywiście obiecywałam sobie że zrobię dopiero po weekendzie [emoji38]). Co prawda jakiś o czułości 25, innego nie miałam, ale nie robię sobie nadziei. Oczywiście biel bieli, nic tam nie ma. Czekam grzecznie w takim razie aż przyjdzie @, pewnie jutro albo w niedzielę

A miałam wczoraj wizytę u pani endokrynolog i życzyła powodzenia [emoji16] Na szczęście z tarczycą OK więc o to się nie muszę martwić.

reklama
Oo to będziesz testować przede mną :)

Różnie od 30-35 dni zazwyczaj ale zdarzały się i dłuższe czasami.

Będę testować 2-3 sierpnia.
Ja z reguły nie testuje, od roku nie testowałam, czekałam na @,ale ostatnio kupiłam testy owulacyjne w promocji razem z ciążowymi, a te już się na mnie patrzą.. 🙄 Zobaczymy 🙂

Dziewczyny byłam wczoraj u gina. Czeka mnie zabieg konizacji ale dał zezwolenie na ciążę i powiedział, że rozwój raka szyjki macicy przy moich zmianach siega ok 12 lat. Pobrał mi wymaz z głębokiego kanału szyjki, ostatnio pół roku temu miałam czysto tam.
Zapytałam o owulaxje z jajników i on stwierdził,ze jest reguła naprzemiennej owulacji 🤷‍♀️. Bądź tu mądrym...
Także jeśli jest tak jak mówi to w tym msc owulacja będzie z prawego jajnika
Masakra. Dobrze, że u mnie w przychodniach takich cyrków nie ma bo bym robiła awanturę za awanturą.

Co sadzicie o takiej beta-hcg:
26 dc 13.7
28 dc 39 (przyrost 184%)
31 dc 97 (przyrost 87%)?

Niska jakaś...jedno poronienie, teraz przyrost niby mieście się w normie, ale spada i ta beta taka niska.

Progesteron ok, bo od poczatku biorę Luteine.
Ważne, że minimum 66% :) Przyrost nie jest identyczny w każdym 48h przedziale :)

Hej dziewczyny ja niestety opuszczam starania Coś mnie tknęło i byłam dziś na konsultacji z innym ginekologiem. Kazał najpierw zrobić konizacje szyjki a dopiero starać się o dziecko. Miał przypadki, że w ciąży rozwijał się bardzo szybko rak i trzeba było podjąć trudne decyzję. Po tym zabiegu mogę zacząć starania po 3 msc....

Hej dziewczyny ja niestety opuszczam starania Coś mnie tknęło i byłam dziś na konsultacji z innym ginekologiem. Kazał najpierw zrobić konizacje szyjki a dopiero starać się o dziecko. Miał przypadki, że w ciąży rozwijał się bardzo szybko rak i trzeba było podjąć trudne decyzję. Po tym zabiegu mogę zacząć starania po 3 msc....
Przykro mi, myślałam że uda nam się razem w tym miesiącu. Ale jestem pewna że po zabiegu będzie wszystko dobrze i się uda :) powodzenia

reklama
Do góry