reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ty stara uważaj bo ja tu starsza jestem [emoji1787]
Po wyniku wygląda że nie ma ciąży ale może jeszcze za szybko
Ja tak wczoraj miałam, plecy przestały boleć i jajniki, dzisiaj też, ale piersi strasznie bolą, wiem że głupia jestem, bo nie powinno się tak szybko robić hcg, ale wczoraj jak badałam proga zapytałam Pani w labo czy hcg wyjdzie, zapytała o dc, to powiedziałam że 26,no i mi powiedziała, że jak najbardziej już powinien być wzrost, no i zrobiłam, ale zapomniałam jej powiedzieć że cykle mam 31 dniowe a ten to powinien być 33 dni, tam jest już interpretacja od 1 tygodnia, czyli 3 tygodnie od ostatniej miesiączki i teraz niewiem co myśleć, czy to mogłoby wzrosnąć czy już nie. Jeszcze kilka miesięcy temu nie wiedziałam co to beta, wiem, wiem, stara a glupia...

reklama
Ale zagnieżdżenie może być do 12 dni dpo więc po 6 dniach wcale nie wyjdzie beta.
Progesteron bardzo ładny, ale ta beta słaba... nawet przy przesuniętej owulacji powinna być trochę wyższa. Beta wytwarza się od razu po zagnieżdżeniu, więc z krwi wyjdzie po jakichś 6 dniach. Jeśli robiłaś w 26dc to powinna już pokazać wyższą wartość.
Ale spokojnie i cierpliwości :) Zaczekaj jeszcze trochę i dopiero wykonaj betę. najlepiej w 4-5tc, wtedy po wartości mniej więcej można określić czy jest ok, chociaż i tak trzeba robić przyrost.

żadnych leków nie biorę. nie miałam takich badań robionych , bo zawsze miałam idealny cykl .
No to może zrób. Ja co prawda nie mam dzieci ale mimo starań zachodziłam w ciąże co ok 1,5 roku. Po trzech poronieniach w końcu zrobiłam to badanie (oraz szereg innych) i wyszło mi PCO. Może coś być na rzeczy i u Ciebie, skoro tyle czasu się starałaś o synów, a teraz znowu kolejne cykle lecą. Przy PCO owulacje nie występują, albo występują bardzo rzadko. To też może prowadzić do wydłużających się cykli, ale nie musi. No i po badaniu, wiesz czy miewasz cykle owulacyjne :)
W moim przypadku to co innego... Mimo PCO i bezowulacyjnych cykli miałam zawsze regularnie @, ale od 1 lipca przyjmuje lek na zmniejszenie prolaktyny i aktualny cykl trwa już 33dni...

Czekam narazie spokojnie, ważne że progesteron ładny, pociesza mnie choć trochę że wynik hcg jest większy niż 0,5 a nie jak czasem dziewczyny miały 0,1. Badanie robiłam rano. Kurcze jakoś nie boję się tego, że mogę dostać @ a raczej tego, że to już 13 cykl, boję się badań, że coś jest nie tak, jakaś choroba czy cos😔
Heeeej! przestań!
Spójrz niżej co mi wyszło po badaniach.... A szanse na ciąże nadal są. Nie ma się co rozklejać. Póki nie dożyjemy menopazy szanse są zawsze. Uszy do góry! :)

To zależy. Ja z PCOS naturalnie zaszłam i urodziłam dwójkę dzieci a trzeciego nie mogę. Miałam w tym celu laparoskopię i kauteryzacje jajników żeby pobudzić owulacje i sprawić żeby pecherzyki pękały bo ostatnio nie pękają nawet po zastrzykach. Wcześniej musiały pękać skoro zachodziłam w ciąże ale z wiekiem sytuacja się najwyraźniej pogarsza. Mam 32 lata :/ teraz czekam na efekty operacji. Oby się w końcu udało bo psychicznie jestem wymęczona tymi staraniami ;)
Też staramy się o 3 dziecko;) Niby dopiero 1 cykl ale byłam na monitoringu i pecherzyk nie pękł:/ Lekarz proponuje kolejny cykl z zastrzykiem. Jakie masz doświadczenie? Dużo ich miałaś? Skutki uboczne? Nie wiem czy zaczekać jesxze czy wziąć ten zastrzyk;/

Bardzo możliwe, skoro plamienia akurat wtedy występowały. Ale duphaston ładnie to reguluje :)
Biorę już 3 cykl 16-25dc, ale plamienia były tak czy siak, zobaczymy jak będzie w tym cyklu. Ostatnio dostałam plamienia w 16dc, 3dpo, to jak wzięłam duphaston na wieczór to następne dnia plamienia już praktycznie nie było

reklama
Do góry