reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, pierwszy cykl z metforminą i niepokalankiem i test owulacyjny pozytywny w 14 dc! Przez ostatnie pół roku miałam cykle 30 dniowe i testy były pozytywne w 17 dc (raz miałam cykl 29 dni i pozytyw był w 16 dc). Super się cieszę, bo 2-3 dni krótszy cykl (bo mam nadzieję, że taki będzie) to super sprawa. Dodatkowo, po odstawieniu tabletek anty (rok temu) mam wrażenie, że nie do końca wszystko wróciło do swojej normy - zero libido, zero śluzu. A w tym cyklu w końcu pojawiło się i jedno i drugie! Nie w 100% takie jak było, ale powiedzmy tak 25% 😁 Bałam się, że w ogóle nie mam owulacji, skoro nie mam tych objawów, no i cykl do 30 dni wydłużony. Tylko nie mogliśmy zrobić przytulanek w dniu pozytywu, ale były w 9, 11, 13 i 15 dc, mam nadzieję, że wystarczy :D Za 2 tygodnie się dowiem
Castagnus super przyspiesza owu i mi też poprawiał śluz :) Super!!

reklama
Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn 🙂 bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają 😉
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu 🙂 czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo 🤔🤔 pomóżcie 🙏
Myślę, że możesz iść! Wydaje mi się, że przy tak niewielkiej różnicy w dniach nie powinien prog wyjść jakoś bardzo zaniżony.

Hello, też Was czytam już jakiś czas. Mam w domu prawie dwulatka, do marca karmiłam go piersią, przez całe 17 mcy po porodzie nie miałam okresu, po odstawieniu nie przyszedł, miałam wywoływany końcem maja luteiną, okres miał przyjść 7-10 dni po luteinie, a dostałam w 3cim dniu jej brania. Nie ogarniam, może któraś ma wiedzę, żeby mi wytłumaczyć, czy to jest ok? Nie zabezpieczamy się od lutego, ale jeszcze owulki nie miałam.
Jest OK. @ może przyjść w trakcie brania luteiny lub duphastonu a nie po zakończeniu :) Wtedy po prostu odstawia się tabletki jak pojawi się krwawienie :)

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co zrobić.
Zrobiłam TSH i wyszło mi 2.64 . Dziś byłam u internisty z inną sprawą ale przepisał mi Euthyrox 25 po 1 tabletce . Brać czy poczekać do wizyty ginekologa końcem miesiąca i pozostawić mu to? Ginekolog co prawda nic na temat TSH nie wie bo nie zlecil mi tylko robiłam Anty TPo i Anty IG i były w normach ...
Raczej gine nie podejmie decyzji. Dziwię się, że internista dał leki. Powinien to zrobić endo ewentualnie gine-endo :) No ale to zależy jak trafisz.

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co zrobić.
Zrobiłam TSH i wyszło mi 2.64 . Dziś byłam u internisty z inną sprawą ale przepisał mi Euthyrox 25 po 1 tabletce . Brać czy poczekać do wizyty ginekologa końcem miesiąca i pozostawić mu to? Ginekolog co prawda nic na temat TSH nie wie bo nie zlecil mi tylko robiłam Anty TPo i Anty IG i były w normach ...
Myślę że powinna być konsultacja endo ewentualnie gin-endo ale zapewne lekarz ucieszy się że internista wdrazyl leki a nie czekał nie wiadomo na co.

Może być dużo śluzu mlecznego przed @, nie ma to znaczenia większego :)
Kochana Ty to potrafisz każdemu coś doradzić☺️ ale ja taki mleczny miałam wczoraj a dzisiaj test owu pozytywny, ale teraz jak się wykąpałam to sprawdzałam i jest dalej mleczny ale znowu taki mega rozciągliwy i jest go dużo, także chłop na ostatkach sił ale dzialamy❤️ tym razem "chłopaków" nie oszczędzamy jak ostatnio😉przytulanki były w sobotę, wczoraj i zaraz będę go budzić przed nocka😁🤞

Kochana Ty to potrafisz każdemu coś doradzić☺ ale ja taki mleczny miałam wczoraj a dzisiaj test owu pozytywny, ale teraz jak się wykąpałam to sprawdzałam i jest dalej mleczny ale znowu taki mega rozciągliwy i jest go dużo, także chłop na ostatkach sił ale dzialamy❤ tym razem "chłopaków" nie oszczędzamy jak ostatnio😉przytulanki były w sobotę, wczoraj i zaraz będę go budzić przed nocka😁🤞
Swoje się naczytałam przez ten ponad rok starań :D Bazowałam przede wszystkim na publikacjach naukowych i badaniach na kobietach starających się, co mega polecam - bardzo fajnych rzeczy można się dowiedzieć! Takich praktycznych i przydatnych :)

Śluz może być bardzo różny przez cały cykl! Teoretycznie po iluś cyklach obserwacji powinnaś zauważyć jakiś schemat. Ja np. dopiero po pół roku leczenia metą i duphastonem zaczęłam mieć to typowe białko jaja kurzego na owu. Ale nie musi takie się pojawiać wcale i to nie oznacza braku owu :) Ono po prostu najbardziej wspiera plemniki, ale to nie znaczy, że jak go nie ma to się nie uda.

Ten Twój mleczny śluz to może być oznaka dni płodnych :) Ja np. miałam tak jakby wodę przed owu :D Ciekło ze mnie strasznie :D Wtedy zawsze zaczynaliśmy :) A no i czasem różnie śluz wygląda z powodu różnic w stężeniach poszczególnych hormonów :)

Hej, też miałam zabieg w maju. Który masz cykl po? Ja pierwszy, jutro monitoring i ciekawa jestem czy pozwoli się starać.
A nie mówił ginekolog że najlepiej gdybyś odczekała 3 miesiące? Z resztą z USG też pewnie zobaczy czy jestes w środku gotowa na nową ciążę ☺ daj koniecznie znać co tam wyjdzie jutro na monitoringu 🙂
Swoje się naczytałam przez ten ponad rok starań :D Bazowałam przede wszystkim na publikacjach naukowych i badaniach na kobietach starających się, co mega polecam - bardzo fajnych rzeczy można się dowiedzieć! Takich praktycznych i przydatnych :)

Śluz może być bardzo różny przez cały cykl! Teoretycznie po iluś cyklach obserwacji powinnaś zauważyć jakiś schemat. Ja np. dopiero po pół roku leczenia metą i duphastonem zaczęłam mieć to typowe białko jaja kurzego na owu. Ale nie musi takie się pojawiać wcale i to nie oznacza braku owu :) Ono po prostu najbardziej wspiera plemniki, ale to nie znaczy, że jak go nie ma to się nie uda.

Ten Twój mleczny śluz to może być oznaka dni płodnych :) Ja np. miałam tak jakby wodę przed owu :D Ciekło ze mnie strasznie :D Wtedy zawsze zaczynaliśmy :) A no i czasem różnie śluz wygląda z powodu różnic w stężeniach poszczególnych hormonów :)
Ja np. przez kilka cykli obserwowałam u siebie sluz "białko jaja kurzego" a w tym cyklu gdzie udało nam się zajść byłam sucha jak cholera 🤦‍♀️ chyba nawet wspieraliśmy się trochę żelem z tego co pamiętam. Teraz się zastanawiam czy to w ogóle potrzebne... Bo na opakowaniu jest napisane ze może to osłabiać plemniki 🤔

Ja od wczoraj mam taki ból piersi... Dzisiaj w pracy miałam ochotę odrąbać sobie cycki 🙈 pojutrze miną 3 tygodnie od zabiegu i zastanawiam się czy to może oznaczać zbliżającą się miesiączkę? Albo przebytą owulację? 🤔🤔 w sumie aż tak nie bolą mnie piersi tylko mam okropnie tkliwe sutki. Nawet w ciąży nie odczuwałam tego tak bardzo. A wcześniej to co któryś cykl czułam piersi na kilka dni przed @ Ciekawa jestem czy mogę się za tydzień spodziewać już @... 🙄

reklama
Nie, moja akurat na kontroli mówiła że niekoniecznie trzeba czekać 3 miesiące, macica była już oczyszczona, byłam 3 tyg po zabiegu. Wtedy ustaliłyśmy że robimy badania i czekamy na okres. Okres był, badania zrobiłam, jutro 15 dc i monitoring i zobaczymy jakie decyzje dalej, ale myśmy się nie zabezpieczali już po poronieniu, owu była z tego co wybadałam a w ciążę nie zaszłam więc to nie jest tak hop siup :)
A nie mówił ginekolog że najlepiej gdybyś odczekała 3 miesiące? Z resztą z USG też pewnie zobaczy czy jestes w środku gotowa na nową ciążę [emoji5] daj koniecznie znać co tam wyjdzie jutro na monitoringu [emoji846]

Ja np. przez kilka cykli obserwowałam u siebie sluz "białko jaja kurzego" a w tym cyklu gdzie udało nam się zajść byłam sucha jak cholera [emoji2356] chyba nawet wspieraliśmy się trochę żelem z tego co pamiętam. Teraz się zastanawiam czy to w ogóle potrzebne... Bo na opakowaniu jest napisane ze może to osłabiać plemniki [emoji848]

Ja od wczoraj mam taki ból piersi... Dzisiaj w pracy miałam ochotę odrąbać sobie cycki [emoji85] pojutrze miną 3 tygodnie od zabiegu i zastanawiam się czy to może oznaczać zbliżającą się miesiączkę? Albo przebytą owulację? [emoji848][emoji848] w sumie aż tak nie bolą mnie piersi tylko mam okropnie tkliwe sutki. Nawet w ciąży nie odczuwałam tego tak bardzo. A wcześniej to co któryś cykl czułam piersi na kilka dni przed @ Ciekawa jestem czy mogę się za tydzień spodziewać już @... [emoji849]

Do góry