reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, pierwszy cykl z metforminą i niepokalankiem i test owulacyjny pozytywny w 14 dc! Przez ostatnie pół roku miałam cykle 30 dniowe i testy były pozytywne w 17 dc (raz miałam cykl 29 dni i pozytyw był w 16 dc). Super się cieszę, bo 2-3 dni krótszy cykl (bo mam nadzieję, że taki będzie) to super sprawa. Dodatkowo, po odstawieniu tabletek anty (rok temu) mam wrażenie, że nie do końca wszystko wróciło do swojej normy - zero libido, zero śluzu. A w tym cyklu w końcu pojawiło się i jedno i drugie! Nie w 100% takie jak było, ale powiedzmy tak 25% 😁 Bałam się, że w ogóle nie mam owulacji, skoro nie mam tych objawów, no i cykl do 30 dni wydłużony. Tylko nie mogliśmy zrobić przytulanek w dniu pozytywu, ale były w 9, 11, 13 i 15 dc, mam nadzieję, że wystarczy :D Za 2 tygodnie się dowiem
Castagnus super przyspiesza owu i mi też poprawiał śluz :) Super!!

reklama
Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn 🙂 bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają 😉
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu 🙂 czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo 🤔🤔 pomóżcie 🙏
Myślę, że możesz iść! Wydaje mi się, że przy tak niewielkiej różnicy w dniach nie powinien prog wyjść jakoś bardzo zaniżony.

Hello, też Was czytam już jakiś czas. Mam w domu prawie dwulatka, do marca karmiłam go piersią, przez całe 17 mcy po porodzie nie miałam okresu, po odstawieniu nie przyszedł, miałam wywoływany końcem maja luteiną, okres miał przyjść 7-10 dni po luteinie, a dostałam w 3cim dniu jej brania. Nie ogarniam, może któraś ma wiedzę, żeby mi wytłumaczyć, czy to jest ok? Nie zabezpieczamy się od lutego, ale jeszcze owulki nie miałam.
Jest OK. @ może przyjść w trakcie brania luteiny lub duphastonu a nie po zakończeniu :) Wtedy po prostu odstawia się tabletki jak pojawi się krwawienie :)

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co zrobić.
Zrobiłam TSH i wyszło mi 2.64 . Dziś byłam u internisty z inną sprawą ale przepisał mi Euthyrox 25 po 1 tabletce . Brać czy poczekać do wizyty ginekologa końcem miesiąca i pozostawić mu to? Ginekolog co prawda nic na temat TSH nie wie bo nie zlecil mi tylko robiłam Anty TPo i Anty IG i były w normach ...
Raczej gine nie podejmie decyzji. Dziwię się, że internista dał leki. Powinien to zrobić endo ewentualnie gine-endo :) No ale to zależy jak trafisz.

Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co zrobić.
Zrobiłam TSH i wyszło mi 2.64 . Dziś byłam u internisty z inną sprawą ale przepisał mi Euthyrox 25 po 1 tabletce . Brać czy poczekać do wizyty ginekologa końcem miesiąca i pozostawić mu to? Ginekolog co prawda nic na temat TSH nie wie bo nie zlecil mi tylko robiłam Anty TPo i Anty IG i były w normach ...
Myślę że powinna być konsultacja endo ewentualnie gin-endo ale zapewne lekarz ucieszy się że internista wdrazyl leki a nie czekał nie wiadomo na co.

Może być dużo śluzu mlecznego przed @, nie ma to znaczenia większego :)
Kochana Ty to potrafisz każdemu coś doradzić☺️ ale ja taki mleczny miałam wczoraj a dzisiaj test owu pozytywny, ale teraz jak się wykąpałam to sprawdzałam i jest dalej mleczny ale znowu taki mega rozciągliwy i jest go dużo, także chłop na ostatkach sił ale dzialamy❤️ tym razem "chłopaków" nie oszczędzamy jak ostatnio😉przytulanki były w sobotę, wczoraj i zaraz będę go budzić przed nocka😁🤞

Kochana Ty to potrafisz każdemu coś doradzić☺ ale ja taki mleczny miałam wczoraj a dzisiaj test owu pozytywny, ale teraz jak się wykąpałam to sprawdzałam i jest dalej mleczny ale znowu taki mega rozciągliwy i jest go dużo, także chłop na ostatkach sił ale dzialamy❤ tym razem "chłopaków" nie oszczędzamy jak ostatnio😉przytulanki były w sobotę, wczoraj i zaraz będę go budzić przed nocka😁🤞
Swoje się naczytałam przez ten ponad rok starań :D Bazowałam przede wszystkim na publikacjach naukowych i badaniach na kobietach starających się, co mega polecam - bardzo fajnych rzeczy można się dowiedzieć! Takich praktycznych i przydatnych :)

Śluz może być bardzo różny przez cały cykl! Teoretycznie po iluś cyklach obserwacji powinnaś zauważyć jakiś schemat. Ja np. dopiero po pół roku leczenia metą i duphastonem zaczęłam mieć to typowe białko jaja kurzego na owu. Ale nie musi takie się pojawiać wcale i to nie oznacza braku owu :) Ono po prostu najbardziej wspiera plemniki, ale to nie znaczy, że jak go nie ma to się nie uda.

Ten Twój mleczny śluz to może być oznaka dni płodnych :) Ja np. miałam tak jakby wodę przed owu :D Ciekło ze mnie strasznie :D Wtedy zawsze zaczynaliśmy :) A no i czasem różnie śluz wygląda z powodu różnic w stężeniach poszczególnych hormonów :)

Hej, też miałam zabieg w maju. Który masz cykl po? Ja pierwszy, jutro monitoring i ciekawa jestem czy pozwoli się starać.
A nie mówił ginekolog że najlepiej gdybyś odczekała 3 miesiące? Z resztą z USG też pewnie zobaczy czy jestes w środku gotowa na nową ciążę ☺ daj koniecznie znać co tam wyjdzie jutro na monitoringu 🙂
Swoje się naczytałam przez ten ponad rok starań :D Bazowałam przede wszystkim na publikacjach naukowych i badaniach na kobietach starających się, co mega polecam - bardzo fajnych rzeczy można się dowiedzieć! Takich praktycznych i przydatnych :)

Śluz może być bardzo różny przez cały cykl! Teoretycznie po iluś cyklach obserwacji powinnaś zauważyć jakiś schemat. Ja np. dopiero po pół roku leczenia metą i duphastonem zaczęłam mieć to typowe białko jaja kurzego na owu. Ale nie musi takie się pojawiać wcale i to nie oznacza braku owu :) Ono po prostu najbardziej wspiera plemniki, ale to nie znaczy, że jak go nie ma to się nie uda.

Ten Twój mleczny śluz to może być oznaka dni płodnych :) Ja np. miałam tak jakby wodę przed owu :D Ciekło ze mnie strasznie :D Wtedy zawsze zaczynaliśmy :) A no i czasem różnie śluz wygląda z powodu różnic w stężeniach poszczególnych hormonów :)
Ja np. przez kilka cykli obserwowałam u siebie sluz "białko jaja kurzego" a w tym cyklu gdzie udało nam się zajść byłam sucha jak cholera 🤦‍♀️ chyba nawet wspieraliśmy się trochę żelem z tego co pamiętam. Teraz się zastanawiam czy to w ogóle potrzebne... Bo na opakowaniu jest napisane ze może to osłabiać plemniki 🤔

Ja od wczoraj mam taki ból piersi... Dzisiaj w pracy miałam ochotę odrąbać sobie cycki 🙈 pojutrze miną 3 tygodnie od zabiegu i zastanawiam się czy to może oznaczać zbliżającą się miesiączkę? Albo przebytą owulację? 🤔🤔 w sumie aż tak nie bolą mnie piersi tylko mam okropnie tkliwe sutki. Nawet w ciąży nie odczuwałam tego tak bardzo. A wcześniej to co któryś cykl czułam piersi na kilka dni przed @ Ciekawa jestem czy mogę się za tydzień spodziewać już @... 🙄

reklama
Nie, moja akurat na kontroli mówiła że niekoniecznie trzeba czekać 3 miesiące, macica była już oczyszczona, byłam 3 tyg po zabiegu. Wtedy ustaliłyśmy że robimy badania i czekamy na okres. Okres był, badania zrobiłam, jutro 15 dc i monitoring i zobaczymy jakie decyzje dalej, ale myśmy się nie zabezpieczali już po poronieniu, owu była z tego co wybadałam a w ciążę nie zaszłam więc to nie jest tak hop siup :)
A nie mówił ginekolog że najlepiej gdybyś odczekała 3 miesiące? Z resztą z USG też pewnie zobaczy czy jestes w środku gotowa na nową ciążę [emoji5] daj koniecznie znać co tam wyjdzie jutro na monitoringu [emoji846]

Ja np. przez kilka cykli obserwowałam u siebie sluz "białko jaja kurzego" a w tym cyklu gdzie udało nam się zajść byłam sucha jak cholera [emoji2356] chyba nawet wspieraliśmy się trochę żelem z tego co pamiętam. Teraz się zastanawiam czy to w ogóle potrzebne... Bo na opakowaniu jest napisane ze może to osłabiać plemniki [emoji848]

Ja od wczoraj mam taki ból piersi... Dzisiaj w pracy miałam ochotę odrąbać sobie cycki [emoji85] pojutrze miną 3 tygodnie od zabiegu i zastanawiam się czy to może oznaczać zbliżającą się miesiączkę? Albo przebytą owulację? [emoji848][emoji848] w sumie aż tak nie bolą mnie piersi tylko mam okropnie tkliwe sutki. Nawet w ciąży nie odczuwałam tego tak bardzo. A wcześniej to co któryś cykl czułam piersi na kilka dni przed @ Ciekawa jestem czy mogę się za tydzień spodziewać już @... [emoji849]

Do góry