reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
A nie mówił ginekolog że najlepiej gdybyś odczekała 3 miesiące? Z resztą z USG też pewnie zobaczy czy jestes w środku gotowa na nową ciążę ☺ daj koniecznie znać co tam wyjdzie jutro na monitoringu 🙂

Ja np. przez kilka cykli obserwowałam u siebie sluz "białko jaja kurzego" a w tym cyklu gdzie udało nam się zajść byłam sucha jak cholera 🤦‍♀️ chyba nawet wspieraliśmy się trochę żelem z tego co pamiętam. Teraz się zastanawiam czy to w ogóle potrzebne... Bo na opakowaniu jest napisane ze może to osłabiać plemniki 🤔

Ja od wczoraj mam taki ból piersi... Dzisiaj w pracy miałam ochotę odrąbać sobie cycki 🙈 pojutrze miną 3 tygodnie od zabiegu i zastanawiam się czy to może oznaczać zbliżającą się miesiączkę? Albo przebytą owulację? 🤔🤔 w sumie aż tak nie bolą mnie piersi tylko mam okropnie tkliwe sutki. Nawet w ciąży nie odczuwałam tego tak bardzo. A wcześniej to co któryś cykl czułam piersi na kilka dni przed @ Ciekawa jestem czy mogę się za tydzień spodziewać już @... 🙄

Ja dostałam 4 tygodnie po zabiegu więc jest to na pewno możliwe. Z kolei teraz czekam na 2 i się przeciąga 🙈

Z tym czekaniem to ile lekarzy tyle teorii więc najlepiej trzymać się jednego 😉 mi mówił min. 2 cykle, mojej bratowej inna lekarka żeby wcale nie czekać tylko po pierwszej @.

A nie mówił ginekolog że najlepiej gdybyś odczekała 3 miesiące? Z resztą z USG też pewnie zobaczy czy jestes w środku gotowa na nową ciążę ☺ daj koniecznie znać co tam wyjdzie jutro na monitoringu 🙂

Ja np. przez kilka cykli obserwowałam u siebie sluz "białko jaja kurzego" a w tym cyklu gdzie udało nam się zajść byłam sucha jak cholera 🤦‍♀️ chyba nawet wspieraliśmy się trochę żelem z tego co pamiętam. Teraz się zastanawiam czy to w ogóle potrzebne... Bo na opakowaniu jest napisane ze może to osłabiać plemniki 🤔

Ja od wczoraj mam taki ból piersi... Dzisiaj w pracy miałam ochotę odrąbać sobie cycki 🙈 pojutrze miną 3 tygodnie od zabiegu i zastanawiam się czy to może oznaczać zbliżającą się miesiączkę? Albo przebytą owulację? 🤔🤔 w sumie aż tak nie bolą mnie piersi tylko mam okropnie tkliwe sutki. Nawet w ciąży nie odczuwałam tego tak bardzo. A wcześniej to co któryś cykl czułam piersi na kilka dni przed @ Ciekawa jestem czy mogę się za tydzień spodziewać już @... 🙄
Rok temu poroniłam w 11tyg, miałam zabieg łyżeczkowania i powiem Ci przez ten rok moje hormony tak szaleją, okres miałam zawsze jak w zegarku co 28 dni teraz dopiero gdzies zaczyna się regulować. Mysle ze to bardzo prawdopodobne, że mialas owulacje i będziesz miec niebawem okres, mi przez ten rok tak hormony szaleja po owu ze juz nieraz miałam ochote odciąć piersi :)
Nie, moja akurat na kontroli mówiła że niekoniecznie trzeba czekać 3 miesiące, macica była już oczyszczona, byłam 3 tyg po zabiegu. Wtedy ustaliłyśmy że robimy badania i czekamy na okres. Okres był, badania zrobiłam, jutro 15 dc i monitoring i zobaczymy jakie decyzje dalej, ale myśmy się nie zabezpieczali już po poronieniu, owu była z tego co wybadałam a w ciążę nie zaszłam więc to nie jest tak hop siup :)
Wprawdzie moja 1 ciaza zakończyła sie samoistnie ale nie czekalismy tych 3 miesięcy jak lekarze mowia, zaszlam odrazu po poronieniu kolejnego okresu juz nie mialam i spi obok mnie zdrowy 2.5latek, podobno po poronieniu organizm przsstawiony jest na ciążę i łatwiej zajść wiec jeśli tylko lekarz da zielone swiatlo po badaniach trzeba działać :) moj z tego co pamietam po lyzeczkowaniu tez jakoś na kontroli zaraz powiedzial ze to tylko od Pani zależy czy jest Pani gotowa psychicznie

Ej mnie też ostatnio łaskotało coś 😄🙈
Oczywiście nie wytrzymałam 🙆 wstałam przed dziećmi i coś mnie podkusiło.
15947909130293530683740810354130.jpg
Po minucie taka kreska a termin @ na jutro.

reklama
Do góry