reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

ja tak mam zawsze po owulacji, że śluz jest mleczny i lepki. To normalne, to już jest śluz niepłodny 😉
Co? 😯🤬A ja dzisiaj clearblue zrobilam🤷‍♀️ to ja niewiem co ze mną nie tak

Załączniki

• IMG_20200714_042501.jpg
    IMG_20200714_042501.jpg
    562,1 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Czesc wszystkim, dołączam do staraczek 2 polowy roku :) wraz z mezem staramy się o drugiego bobasa, mamy już 2 latka w domu, rok temu poroniłam w 11tyg ciąży mąż dopiero zdecydował się na starania o drugiego bobasa miał wcześniej ogromną traune
Okres mam dostać wprawdzie za 8dni,
Ale przedwczoraj miałam okropny bol jajnika położyłam się spać i śnił mi sie kobiecy głos i rozrywającą się we mnie jakas tkanka wiem to okropne ale mówię to dlatego, że przy ciąży z synem śnił mi sie ten sam głos i słowa "bedzie dobrze" a przy drugiej ciąży gdy jeszcze o niej nie wiedziałam łączenie się komorek we mnie... Wariatka ze mnie wiem ale jeśli znow bede w ciąży uznam to za znak że czas na wariatkowo 😁🤭
Od czasu owulacji czuje szpileczki w macicy nie jest to bol jak na okres tylko takie szczypanie ciekawe czy cos z tego wyniknie 🤭

Witam was wszystkie😊od jakiegoś maja czytam was nagminnie na I grupie Ale jakoś nie miałam odwagi napisać.Chciałam się przywitać. Mam dwie cudne córki jedna 3 lata za miesiąc druga w maju rok skończyła. Mam 29 lat i zaczęliśmy starania teraz drugi cykl. @ ma przyjść w czwartek ale od półtora tyg podbrzusze mnie strasznie boli. Nie nakręcam się bo w tamtym miesiącu miałam tak samo i mi się spóźniła dzień.Kto jeszcze testuje ze mną? Pozdrawiam
Hej życzę powodzenia aby jednak sie udalo:) ja rowniez bede testowac ale jeszcze mam jakis tydzień na testowanie ten czas sie tak ciagnie... 😁

Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn 🙂 bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają 😉
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu 🙂 czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo 🤔🤔 pomóżcie 🙏
Progesteron zeby sprawdzic czy byla owulacja najlepiej 9/10 dni po tym jak faktycznie miala wystapic lub przypuszczalas ze wtedy byla a co do sluzu to tak...u mnie zadko sie jakos zgrywal on z owulacją, w tym w ktorym zaszlam to byla susza jak nigdy...generalnie nim to ja bym sie tak za bardzo jakos nie sugerowala 😅

Witam dziewczyny, u mnie dzisiaj 15dc. Przedwczoraj wieczorem tak mnie bolał prawy jajnik, aż wzięłam nospe. Rano wstałam jeszcze trochę mnie ćmiło ale w końcu przeszło, jedynie owulacja mogła mnie tak boleć. Seks był dwa dni przed i wczoraj i tak się zastanawiam, bo w dniu kiedy powinnam dostać okres czyli 24/07 wyjeżdżam ze znajomymi na weekend w góry z plecakami, spanie w namiocie itd. jakiś alkohol też na pewno będzie...

Zastanawiam się czy jest sens dzień wcześniej zrobić test, czy cokolwiek to pokaże?
Najbardziej wiarygodny test mowi sie ze jest w dzien okresu ale ja zrobilam juz 6 dni przed i byl pozytywny jednak wiadomo kazdy ma inaczej zagniezdzenie itp

nie wiem jak to rozumieć, ale śluz jaki opisałaś czyli biały i lepki, występuje w dni niepłodne. Śluz płodny jest przezroczysty i rozciągliwy, często porównywany do białka kurzego. Może ten test nie jest miarodajny?

Dziś 22 dc, aplikacja pokazuje przewidywany okres na 23.07, a moje samopoczucie tragiczne.
Dosłownie czuję się jakby mnie coś przejechało. Chce mi się cały czas spać i pić. Mega mdłości i ból głowy.
Jeszcze ledwo się dzień nie zaczął a ja mam już dość :(

Ja badałam 5 dpo i miałam już proga 14 i 17 w dwóch cyklach :)
Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn [emoji846] bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają [emoji6]
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu [emoji846] czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo [emoji848][emoji848] pomóżcie [emoji120]

reklama
Sluz nie jest jakimś wyznacznikiem, ja podczas owulacji nie mam wcale sluzu przezroczystego i rozciągliwego. Bylam na monitoringu tydzien temu owu byla, a sluzu brak. Dwa razy zaszlam w ciaze pomimo braku płodnego sluzu wiec poprostu kazda z nas jest inna.😊

Do góry