reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny pisałam już na staraczkach z pierwszej połowy, ale może któraś z Was będzie coś wiedzieć, w poprzednim cyklu @ dostałam 2 dni wcześniej, ale 14 dni po teoretycznej owu, owu miałam w 16dc,wiec teraz myślę, że znowu mi się wyrówna i 2 dni później będzie wszystko, czyli owu przypadałaby jutro, tam dziewczyny pisaly o badaniu szyjki, więc coś tam próbowałam, będę musiała pewnie jeszcze cały cykl badać żeby ogarnąć jak to wygląda, ale mam pytanie co do śluzu i owu, szyjka ogólnie wysoko i otwarta, sluz miałam przezroczysty i bardzo rozciągliwy w 15dc,a teraz 17dc bardziej zrobił się biały i lepki, ale nadal jest go dużo, czy to źle? Jajniki zaczęłam czuć od wczoraj ale jeszcze nie bolą tak jak zawsze przy owu, czuję raczej jakby były takie pełne

reklama
@Martxx1 @Stelle ok, ma sens! ;) Mnie tez się kilka razy zdarzyło być na kontroli, gdzie lekarka wspominała właśnie o przebytej owulacji. To miałam taki nieświadomy mini-monitoring ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was bada sobie szyjkę przez cały cykl? Ja w tym cyklu postanowiłam bardziej rozgryźć moją aplikację, regularnie ją uzupełniam. No i są te kwestie szyjek, śluzów itd. Poczytałam trochę, postanowiłam spróbować. No i wczoraj, w sumie 1 dzień po okresie, z wszystkich informacji internetowych wynikało, że moja szyjka jest wysoko, a niby po okresie powinna być nisko [emoji848] oczywiście nie mam kompletnie w tym wprawy, więc mogłam coś namieszać. Ale czy teoretycznie możliwe jest, żeby mieć owulację tak szybko po okresie? Bo niby wysoka szyjka, to już przed owulacją itd.
Obserwuj się dalej i zobaczysz jak jest u ciebie. Bedziesz miala porównanie po całym cyklu

A u mnie 19 dc. Owulacji póki co nie było.W czwartek mam wizytę a propo tych plamien, przy okazji zrobię cytologie. I teraz nie wiem czy czekać do wyniku czy działać? :)

Dziewczyny, pierwszy cykl z metforminą i niepokalankiem i test owulacyjny pozytywny w 14 dc! Przez ostatnie pół roku miałam cykle 30 dniowe i testy były pozytywne w 17 dc (raz miałam cykl 29 dni i pozytyw był w 16 dc). Super się cieszę, bo 2-3 dni krótszy cykl (bo mam nadzieję, że taki będzie) to super sprawa. Dodatkowo, po odstawieniu tabletek anty (rok temu) mam wrażenie, że nie do końca wszystko wróciło do swojej normy - zero libido, zero śluzu. A w tym cyklu w końcu pojawiło się i jedno i drugie! Nie w 100% takie jak było, ale powiedzmy tak 25% 😁 Bałam się, że w ogóle nie mam owulacji, skoro nie mam tych objawów, no i cykl do 30 dni wydłużony. Tylko nie mogliśmy zrobić przytulanek w dniu pozytywu, ale były w 9, 11, 13 i 15 dc, mam nadzieję, że wystarczy :D Za 2 tygodnie się dowiem

Wydłużony cykl to jest 40-50 dni. 30 dni to każda chciałaby mieć :)
Dziewczyny, pierwszy cykl z metforminą i niepokalankiem i test owulacyjny pozytywny w 14 dc! Przez ostatnie pół roku miałam cykle 30 dniowe i testy były pozytywne w 17 dc (raz miałam cykl 29 dni i pozytyw był w 16 dc). Super się cieszę, bo 2-3 dni krótszy cykl (bo mam nadzieję, że taki będzie) to super sprawa. Dodatkowo, po odstawieniu tabletek anty (rok temu) mam wrażenie, że nie do końca wszystko wróciło do swojej normy - zero libido, zero śluzu. A w tym cyklu w końcu pojawiło się i jedno i drugie! Nie w 100% takie jak było, ale powiedzmy tak 25% [emoji16] Bałam się, że w ogóle nie mam owulacji, skoro nie mam tych objawów, no i cykl do 30 dni wydłużony. Tylko nie mogliśmy zrobić przytulanek w dniu pozytywu, ale były w 9, 11, 13 i 15 dc, mam nadzieję, że wystarczy :D Za 2 tygodnie się dowiem

:) Aloha, witam wszystkie Panie, które zaczynają starania o dziecko w 2 połowie roku :)
Jak tam cykle uregulowane :)?
:) Aloha, witam wszystkie Panie, które zaczynają starania o dziecko w 2 połowie roku :)
Jak tam cykle uregulowane :)?
Regularne ale pęcherzyk nie pękł i urósł jeszcze Bardziej już 4,5 cm. Wiec ten cykl odpada owulacji nie będzie. Lekarz każe czekać aż się wchłonie. Lata moje robią swoje No i przy pierwszej ciąży 17 lat temu tez było nie wiadomo czy się uda ale jakoś poszło i mam syna. Teraz boję się że nie wyjdzie 😞Na forum dołączyłam przed chwilą i dużo emocji mam. Stara już jestem 😔😔😔

Regularne ale pęcherzyk nie pękł i urósł jeszcze Bardziej już 4,5 cm. Wiec ten cykl odpada owulacji nie będzie. Lekarz każe czekać aż się wchłonie. Lata moje robią swoje No i przy pierwszej ciąży 17 lat temu tez było nie wiadomo czy się uda ale jakoś poszło i mam syna. Teraz boję się że nie wyjdzie 😞Na forum dołączyłam przed chwilą i dużo emocji mam. Stara już jestem 😔😔😔

Ile masz lat? Fajna taka ciąża, po latach. Mam 2 takie przypadki w rodzinie i teraz te najmłodsze dzieciaki są super pociechą dla rodziców, podczas gdy najstarsze już pozakładały swoje rodziny. Wierzę, że i Wam się taka pociecha trafi! :) 💪

reklama
Ja też nadal czekam na @ .
Już sama nie wiem co robić ,byłam na kilku wizytach u ginekologa ,zlecił wszystkie badania . Najpierw zajął się prolaktyna . Wysłałam wynik . Nie kazał brać tabletek ale nie wiem co dalej . Nie odpisał na SMS , dziś wysłałam zapytanie z terminem wizyty bo już ni wiem co robić ...
Jakoś nie mogę znaleźć swojego lekarza. Z córką miałam świetna panią ginekolog ale nie było problemów ...

Do góry