reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny pisałam już na staraczkach z pierwszej połowy, ale może któraś z Was będzie coś wiedzieć, w poprzednim cyklu @ dostałam 2 dni wcześniej, ale 14 dni po teoretycznej owu, owu miałam w 16dc,wiec teraz myślę, że znowu mi się wyrówna i 2 dni później będzie wszystko, czyli owu przypadałaby jutro, tam dziewczyny pisaly o badaniu szyjki, więc coś tam próbowałam, będę musiała pewnie jeszcze cały cykl badać żeby ogarnąć jak to wygląda, ale mam pytanie co do śluzu i owu, szyjka ogólnie wysoko i otwarta, sluz miałam przezroczysty i bardzo rozciągliwy w 15dc,a teraz 17dc bardziej zrobił się biały i lepki, ale nadal jest go dużo, czy to źle? Jajniki zaczęłam czuć od wczoraj ale jeszcze nie bolą tak jak zawsze przy owu, czuję raczej jakby były takie pełne

reklama
@Martxx1 @Stelle ok, ma sens! ;) Mnie tez się kilka razy zdarzyło być na kontroli, gdzie lekarka wspominała właśnie o przebytej owulacji. To miałam taki nieświadomy mini-monitoring ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was bada sobie szyjkę przez cały cykl? Ja w tym cyklu postanowiłam bardziej rozgryźć moją aplikację, regularnie ją uzupełniam. No i są te kwestie szyjek, śluzów itd. Poczytałam trochę, postanowiłam spróbować. No i wczoraj, w sumie 1 dzień po okresie, z wszystkich informacji internetowych wynikało, że moja szyjka jest wysoko, a niby po okresie powinna być nisko [emoji848] oczywiście nie mam kompletnie w tym wprawy, więc mogłam coś namieszać. Ale czy teoretycznie możliwe jest, żeby mieć owulację tak szybko po okresie? Bo niby wysoka szyjka, to już przed owulacją itd.
Obserwuj się dalej i zobaczysz jak jest u ciebie. Bedziesz miala porównanie po całym cyklu

A u mnie 19 dc. Owulacji póki co nie było.W czwartek mam wizytę a propo tych plamien, przy okazji zrobię cytologie. I teraz nie wiem czy czekać do wyniku czy działać? :)

Dziewczyny, pierwszy cykl z metforminą i niepokalankiem i test owulacyjny pozytywny w 14 dc! Przez ostatnie pół roku miałam cykle 30 dniowe i testy były pozytywne w 17 dc (raz miałam cykl 29 dni i pozytyw był w 16 dc). Super się cieszę, bo 2-3 dni krótszy cykl (bo mam nadzieję, że taki będzie) to super sprawa. Dodatkowo, po odstawieniu tabletek anty (rok temu) mam wrażenie, że nie do końca wszystko wróciło do swojej normy - zero libido, zero śluzu. A w tym cyklu w końcu pojawiło się i jedno i drugie! Nie w 100% takie jak było, ale powiedzmy tak 25% 😁 Bałam się, że w ogóle nie mam owulacji, skoro nie mam tych objawów, no i cykl do 30 dni wydłużony. Tylko nie mogliśmy zrobić przytulanek w dniu pozytywu, ale były w 9, 11, 13 i 15 dc, mam nadzieję, że wystarczy :D Za 2 tygodnie się dowiem

Wydłużony cykl to jest 40-50 dni. 30 dni to każda chciałaby mieć :)
Dziewczyny, pierwszy cykl z metforminą i niepokalankiem i test owulacyjny pozytywny w 14 dc! Przez ostatnie pół roku miałam cykle 30 dniowe i testy były pozytywne w 17 dc (raz miałam cykl 29 dni i pozytyw był w 16 dc). Super się cieszę, bo 2-3 dni krótszy cykl (bo mam nadzieję, że taki będzie) to super sprawa. Dodatkowo, po odstawieniu tabletek anty (rok temu) mam wrażenie, że nie do końca wszystko wróciło do swojej normy - zero libido, zero śluzu. A w tym cyklu w końcu pojawiło się i jedno i drugie! Nie w 100% takie jak było, ale powiedzmy tak 25% [emoji16] Bałam się, że w ogóle nie mam owulacji, skoro nie mam tych objawów, no i cykl do 30 dni wydłużony. Tylko nie mogliśmy zrobić przytulanek w dniu pozytywu, ale były w 9, 11, 13 i 15 dc, mam nadzieję, że wystarczy :D Za 2 tygodnie się dowiem

:) Aloha, witam wszystkie Panie, które zaczynają starania o dziecko w 2 połowie roku :)
Jak tam cykle uregulowane :)?
:) Aloha, witam wszystkie Panie, które zaczynają starania o dziecko w 2 połowie roku :)
Jak tam cykle uregulowane :)?
Regularne ale pęcherzyk nie pękł i urósł jeszcze Bardziej już 4,5 cm. Wiec ten cykl odpada owulacji nie będzie. Lekarz każe czekać aż się wchłonie. Lata moje robią swoje No i przy pierwszej ciąży 17 lat temu tez było nie wiadomo czy się uda ale jakoś poszło i mam syna. Teraz boję się że nie wyjdzie 😞Na forum dołączyłam przed chwilą i dużo emocji mam. Stara już jestem 😔😔😔

Regularne ale pęcherzyk nie pękł i urósł jeszcze Bardziej już 4,5 cm. Wiec ten cykl odpada owulacji nie będzie. Lekarz każe czekać aż się wchłonie. Lata moje robią swoje No i przy pierwszej ciąży 17 lat temu tez było nie wiadomo czy się uda ale jakoś poszło i mam syna. Teraz boję się że nie wyjdzie 😞Na forum dołączyłam przed chwilą i dużo emocji mam. Stara już jestem 😔😔😔

Ile masz lat? Fajna taka ciąża, po latach. Mam 2 takie przypadki w rodzinie i teraz te najmłodsze dzieciaki są super pociechą dla rodziców, podczas gdy najstarsze już pozakładały swoje rodziny. Wierzę, że i Wam się taka pociecha trafi! :) 💪

reklama
Ja też nadal czekam na @ .
Już sama nie wiem co robić ,byłam na kilku wizytach u ginekologa ,zlecił wszystkie badania . Najpierw zajął się prolaktyna . Wysłałam wynik . Nie kazał brać tabletek ale nie wiem co dalej . Nie odpisał na SMS , dziś wysłałam zapytanie z terminem wizyty bo już ni wiem co robić ...
Jakoś nie mogę znaleźć swojego lekarza. Z córką miałam świetna panią ginekolog ale nie było problemów ...

Do góry