reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Z tego co kojarzę to bierzesz luteine? To za chwilę okres się pojawi:)
Ja też nadal czekam na @ .
Już sama nie wiem co robić ,byłam na kilku wizytach u ginekologa ,zlecił wszystkie badania . Najpierw zajął się prolaktyna . Wysłałam wynik . Nie kazał brać tabletek ale nie wiem co dalej . Nie odpisał na SMS , dziś wysłałam zapytanie z terminem wizyty bo już ni wiem co robić ...
Jakoś nie mogę znaleźć swojego lekarza. Z córką miałam świetna panią ginekolog ale nie było problemów ...

Dziewczyny pisałam już na staraczkach z pierwszej połowy, ale może któraś z Was będzie coś wiedzieć, w poprzednim cyklu @ dostałam 2 dni wcześniej, ale 14 dni po teoretycznej owu, owu miałam w 16dc,wiec teraz myślę, że znowu mi się wyrówna i 2 dni później będzie wszystko, czyli owu przypadałaby jutro, tam dziewczyny pisaly o badaniu szyjki, więc coś tam próbowałam, będę musiała pewnie jeszcze cały cykl badać żeby ogarnąć jak to wygląda, ale mam pytanie co do śluzu i owu, szyjka ogólnie wysoko i otwarta, sluz miałam przezroczysty i bardzo rozciągliwy w 15dc,a teraz 17dc bardziej zrobił się biały i lepki, ale nadal jest go dużo, czy to źle? Jajniki zaczęłam czuć od wczoraj ale jeszcze nie bolą tak jak zawsze przy owu, czuję raczej jakby były takie pełne
ja tak mam zawsze po owulacji, że śluz jest mleczny i lepki. To normalne, to już jest śluz niepłodny 😉

Regularne ale pęcherzyk nie pękł i urósł jeszcze Bardziej już 4,5 cm. Wiec ten cykl odpada owulacji nie będzie. Lekarz każe czekać aż się wchłonie. Lata moje robią swoje No i przy pierwszej ciąży 17 lat temu tez było nie wiadomo czy się uda ale jakoś poszło i mam syna. Teraz boję się że nie wyjdzie 😞Na forum dołączyłam przed chwilą i dużo emocji mam. Stara już jestem 😔😔😔
Ja też mam córkę, która w tym roku skończy 17 lat 😊 a półtora roku temu urodziłam trzecią córkę. Wiek niczego nie przekreśla 😁

Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn 🙂 bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają 😉
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu 🙂 czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo 🤔🤔 pomóżcie 🙏

Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn [emoji846] bo kojarzę po staraczkach z 1 połowy roku, że tutaj też się udzielają [emoji6]
3 lipca miałam 1wszy dzień z super płodnym śluzem i tak do 6, gdzieś tu wyczytałam, że owu pojawia się statystycznie do 3 dni od tego pierwszego dnia sluzu (chyba to pisała @bleucoco ) a'la kurze białko, więc w teorii mogłam mieć owu ok 6 lipca, apka pokazuje mi na 8/9, miałam badać proga 15 lipca (wtedy też wyjeżdżam na 5 dni w góry odetchnąć od tego wszystkiego), ale do celu [emoji846] czy jeśli pójdę jutro na proga zamiast pojutrze, to będzie w miarę wiarygodnie? Gdyby ta teoretyczna owu była 6go, to jutro byłoby 8dpo, ale wg apki 6dpo [emoji848][emoji848] pomóżcie [emoji120]

Ja bym zbadala Jezeli nie masz innej opcji. ;) a mierzysz temp, ona jest dla mnie najbardziej wiarygodna razem z obserwacja sluzu ;)

Ja bym zbadala Jezeli nie masz innej opcji. ;) a mierzysz temp, ona jest dla mnie najbardziej wiarygodna razem z obserwacja sluzu ;)
Nie mierzę 😔 jestem w tym zbyt nieregularna 🤷‍♀️ pracuje też na nocne zmiany, więc to wgl przeklamywaloby wykres 🙄
Chyba pojadę rano na ten progesteron, nic mi nie zaszkodzi, a może akurat 😅

Witam was wszystkie😊od jakiegoś maja czytam was nagminnie na I grupie Ale jakoś nie miałam odwagi napisać.Chciałam się przywitać. Mam dwie cudne córki jedna 3 lata za miesiąc druga w maju rok skończyła. Mam 29 lat i zaczęliśmy starania teraz drugi cykl. @ ma przyjść w czwartek ale od półtora tyg podbrzusze mnie strasznie boli. Nie nakręcam się bo w tamtym miesiącu miałam tak samo i mi się spóźniła dzień.Kto jeszcze testuje ze mną? Pozdrawiam

reklama
Hello, też Was czytam już jakiś czas. Mam w domu prawie dwulatka, do marca karmiłam go piersią, przez całe 17 mcy po porodzie nie miałam okresu, po odstawieniu nie przyszedł, miałam wywoływany końcem maja luteiną, okres miał przyjść 7-10 dni po luteinie, a dostałam w 3cim dniu jej brania. Nie ogarniam, może któraś ma wiedzę, żeby mi wytłumaczyć, czy to jest ok? Nie zabezpieczamy się od lutego, ale jeszcze owulki nie miałam.

Do góry